theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ Π.Δ. ΚΑΙ ΤΑ ΖΑΧΑΡΑΙΪΚΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ...

    Σίγουρα θα είδατε το σχόλιο του ανώνυμου Ζαχαραίου στην προχθεσινή μας ανάρτηση, καθώς και τη δική μας απάντηση. Μια και ο λεβέντης μας προκαλεί, κατά κάποιο τρόπο, θα τα γράψουμε άλλη μια φορά ίσια, σταράτα.
     Λοιπόν 
     Πρώτα και κύρια η εν λόγω ανάρτηση καταφέρεται καταγγελτικά  πρώτα στον αμαρτωλό  δήμο που έχει στήσει επίσημο μηχανισμό ....απομύζησης των δημοτών και μετά στην παράταξη "ΝΕΔΑ" που όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι τόσα χρόνια ενεργά συμπαρίσταμαι. Όμως αυτό δεν πάει να πει ότι θα είμαστε άκριτα και ανεπίκριτα χειροκροτητές σε ΟΛΑ, αντίθετα όσα θεωρούμε αρνητικά, όχι μόνο θα τα αναφέρουμε αλλά θα τα επικρίνουμε και θα τα στηλιτεύουμε  με όλες μας τις δυνάμεις, όπως τώρα με το Π.Δ.
Πάμε τώρα στις...προσκλήσεις.
Α] Η ΖΑΤ ορίζεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 2:" ... περιλαμβάνει τις εκτάσεις που είναι εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών προ του 1923 και κάτω των 2.000 κατοίκων". Στα πρώτα Σχέδια Π.Δ ως όριο δόμησης ήταν τα 20 στρέμματα ακατέβατα και μετά τις ενστάσεις στη διαβούλευση στο τελικό ορίζεται ως όριο τα 10 στρέμματα για  υπάρχοντα αγροκτήματα μέχρι τη δημοσίευση του Π.Δ. και 20 στρέμματα σε όποια άλλη περίπτωση, αγορά ή συνεργασία. Αυτό το όριο απαιτείται και για κατοικία και για κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων. Κι όμως η πρώτη περίπτωση των 10 στρεμ., που θα συμβαίνει περισσότερο,  αποσιωπάται εντελώς εντέχνως από τους αρνητές και ...υπερασπιστές των συμφερόντων του λαού αλλά και προστάτες του Περιβάλλοντος (1)
  Με αυτό τον ορισμό η ΖΑΤ φτάνει μέχρι την εθνική οδό (2) αλλά εσείς οι υπέρμαχοι της ακύρωσης  και της εξαλλοσύνης ξεχνάτε ότι:
   🙍 1)   ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΌ ΤΟ 1987 [ΦΕΚ 36/28/1/1987] για πληθυσμό 3.400 με προέκταση τότε στους οικισμούς Πέρα Καλύβια, Μολύβια και Κορδόρουγα. Έχει δε καταγγελθεί ότι  οι πολεοδομικές άδειες, κάτω από τον Πλάτανο  έβγαιναν με ψευδή στοιχεία, με τόπο οικοδομής τα ΜΟΛΥΒΙΑ!(κλικ ΕΔΩ). Έγιναν μετά κάτι προσπάθειες να γίνει νέο Σχέδιο, αλλά έμειναν στη μέση, γιατί οι Ζαχαραίοι μηχανικοί έμπλεξαν τα ...μπούτια με τις τσιριμόνιες τους, τσακώθηκαν...
  🙍2) Σε όλη την περιοχή , μέχρι τη θάλασσα, δεν υπάρχει νόμιμα οικισμός και μάλιστα πριν το 1923 [δες παρακάτω]
     Επομένως ποιος φταίει για αυτό το αλαλούμ;
Β] Ο Αγ. Νικόλαος έχει χαρακτηρισθεί οικισμός με παράνομες αποφάσεις του δήμου (κλικ ΕΔΩ) και υπάρχει μεγάλο κομφούζιο, μέχρι που πήγαν κατηγορούμενοι [κλικ ΕΔΩ] τριάντα (30) ..ευυπόληπτοι πολίτες.  
    Η αλήθεια είναι η εξής:
   ➽ Ναι μεν το 1992, το Δημοτικό Συμβούλιο της Ζαχάρως με απόφασή του χαρακτήρισε την περιοχή του Αγίου Νικολάου αυτοτελή οικισμό και το 1993 ενέκριναν τη μελέτη οριοθέτησης.       
 ➽ Ναι μεν το 2004 εγκρίθηκε η οριοθέτηση και ο χαρακτηρισμός του οικισμού. Στις 26.11.2007 (σ.σ. δηλαδή δύο μήνες μετά τις φονικές φωτιές στην περιοχή της Ζαχάρως), το δημοτικό συμβούλιο της Ζαχάρως έπειτα από εισήγηση του δημάρχου, ενέκρινε την τροποποίηση των ορίων του εν λόγω οικισμού σύμφωνα με το σχέδιο… 
      Όμως η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, στο πόρισμά της, αφού ξεκαθαρίζει ότι η περιοχή δεν είναι οικισμός, επισημαίνει ότι οι 330/2005 και 327/2007 αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως (η μεν πρώτη ενέκρινε τους όρους δόμησης στην περιοχή, η δε δεύτερη τροποποίησε τα όρια του «οικισμού») «ελήφθησαν κατά παράβαση του νόμου (άρθρο 3 ΠΔ 24/3.5.1985), ήτοι χωρίς το δημοτικό συμβούλιο να έχει σχετική αρμοδιότητα να λάβει τέτοια απόφαση και άρα κατά παράβαση των καθηκόντων και υπέρβαση της αρμοδιότητά τους».
   Παρά ταύτα το Π.Δ. αναφέρει για τον αυθαίρετο Αγιο Νικόλαο στο άρθρο 8 παραγρ.5:                      "Απαγορεύεται κάθε επέμβαση στην περιοχή του Αγ. Νικολάου 
μέχρι την οριοθέτηση και ρύθμιση των υπαρχουσών χρήσεων
 και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας".
   Υπάρχει δε η δυνατότητα από το Π.Δ. [άρθρο 3, παραγρ. 11] "επέκτασης των ορίων νομίμως υφιστάμενων οικισμων..." .αλλά για τη Ζαχάρω βαράτε με κι ας κλαίω..
   👉 Εξάλλου όταν το Π.Δ  ήταν σε δημόσια διαβούλευση το 2016, για ένα εικοσαήμερο, ούτε ο Δήμος Ζαχάρως (1΄), ούτε άλλος παράγοντας, Δομέστιχος ή Μάγιστρος ή σύλλογος, περιβαλλοντικός και μη της περιοχής μας, έστειλαν οιοδήποτε σχόλιο, ένσταση.[κλικ ΕΔΩ] εκτός από την αφεντιά μου (2),τον Βασίλη Φουρλή (με πολλές και κρίσιμες εστιάσεις), την Κοινότητα Γιαννιτσοχωρίου (3) και το Δήμο Κυπαρισσίας (1), και οι κυνηγοί με  τα δικά  τους  αλλοπρόσαλλα  ....παραμύθια.(4) 
   Αξιοσημείωτο είναι και το πλήθος παρεμβάσεων-ενστάσεων του "Αρχελων" στη σωστή κατεύθυνση, π.χ. καταθέτει τη διαφορετική  φωλεοποίηση  της χελώνας (μεγάλη στη Μεσσηνία και μικρή έως ελάχιστη βορειότερα από το Γιαννιτσοχώρι). 
     
    (1) Ο Δήμος Κυπαρισσίας, στη διαβούλευση πρότεινε ως όριο αρτιότητας τα 8 στρέμματα [κλικ ΕΔΩ 18ο στα σχόλι για το Σκοπό]
  (1΄) Το ίδιο το Π.Δ στα "έχοντας υπόψη "στην 9 παράγραφο τονίζει ότι ο δήμος Ζαχάρως ούτε καν απάντησε στο έγγραφο του Υπουργείου που ζήτησε τη γνώμη του.
   (2) Επί αυτού στη διαβούλευση αξίζει να δείτε τις ισχυρές ενστάσεις που κατέθεσα και για την εκτεταμένη ΖΑΤ στη Ζαχάρω και στο Γιαννιτσοχώρι, και για τα 20 στρέμ., αλλά και για τα 4-5άστερα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία) [κλικ ΕΔΩ για το άρθρο 2, 16ο &17ο σχόλιο, για το άρθρο 7, 11ο σχόλιο ]
  (3) Αξίζει να το διαβάσετε [κλικ ΕΔΩ  για το Σκοπό, 3ο σχόλιο] καθότι είναι στην ουσία ένα "καταπληκτικό" κείμενο, συμπίλημα   τοπικιστικών  αντιλήψεων με έντονη πολεμική, χροιά όπως τα εμβατήρια ...Μάλιστα ο αποστολέας είναι ο Επαμεινώνδας, βεβαίως όχι ο Θηβαίος στρατηγός, αλλά στρατιώτης του Πανταζιστάν. 
(4) Το τελικό Π.Δ με την διαβούλευση καλυτέρεψε σε πολλά κρίσιμα σημεία από τα προηγούμενα Σχέδια, όπως όρισε και την περίπτωση με τα 10 στρέμματα, κατάργησε τα 5σφιαρα, κατάργησε διάφορους περιορισμούς και απαγορεύσεις για τους υφιστάμενους νομίμως δρόμους, τόπους κολύμβησης κτ.λ. 

1 σχόλιο:

  1. Και ο"λεβέντης",ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τις δημοτικές αρχές,νυν και προηγούμενες ρωτάει:
    έχω ένα κτήμα πάνω από τις γραμμές του τραίνου προς τη Ζαχάρω,9 στρέμματα,εκτός σχεδίου πόλης και εκτός οικισμού (μαϊμού ή κανονικού.Ο παππούς μου και ο πατέρας καλλιεργούσαν σταφίδες αρχικά,οπωροφόρα στη συνέχεια.Μπορώ να χτίσω ένα σπίτι όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα;
    Αλλά και 19 στρέμματα να ήταν,μπορώ να το μεταβιβάσω ΤΩΡΑ στο βρέφος παιδί μου για να το κάνει ότι στο καλό θέλει.
    Πόσοι λοιπόν ιδιοκτήτες στην κίτρινη περιοχή,από την αρχή των λόφων,πληρούν τα κριτήρια των 10-20 στρεμμάτων;
    Και προσπαθείς να μας πείσεις να στήσουμε ανδριάντα σε αυτούς που με την υπογραφή τους μας υποχρεώνουν στην περιοχή από τον Λαπίθα μέχρι τον Κακόβατο,να πάρουμε στην κυριολεξία τα βουνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή