theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

         Βασική αρχή της Δημοκρατίας εκτός από την ισονομία, την ισοπολιτεία και την κατοχύρωση των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι και η διαφάνεια σε όλους τους τομείς της σχέσης κράτους και πολίτη. Ένας από τους κύριους τομείς  είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
     Να όμως που στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ζαχάρως, στη μικρή βουλή, στην περιπετειώδη συνεδρίαση στις 10-11-2018 έγινε μια απόπειρα βιασμού της διαφάνειας και φίμωσης της ενημέρωσης των δημοτών. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Δ.Σ, κύριος Τριγάζης  με την αμέριστη συνηγορία του Δήμαρχου και των όλων των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής αποπειράθηκε να απαγορεύσει τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση της συνεδρίασης, που σημειωτέον ήταν δημόσια, επικαλούμενος δε το νόμο και την αίτηση (1) Ποιο νόμο, έτσι γενικά και αόριστα.(2) 
   Και αυτή όλη η περίπτωση με τους λεβέντες να φωνασκούν ασύστολα και τραμπούκικα είναι ένα απτό δείγμα του χαμηλού και ποταπού επιπέδου που επικρατεί και έχει κύρια χαρακτηριστικά το σκοταδισμό, την αμάθεια και τον ακραίο  υπερ-συντηρητισμό. Λίγα βήματα πριν το αβγό του φιδιού.
  .


        Στο τέλος δε έβαλε τα πράγματα στη θέση τους ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Αλεξανδρόπουλος, που υπερτερεί όλων με το μεγάλο του κύρος με αποτέλεσμα να επιβάλλεται με την ηρεμία και αξία του!


(1) Κάποτε στην κοινότητα του χωριού μας, στο Γιαννιτσοχώρι, ένας κούναγε τα χέρια και έλεγε: που είναι η αίτεση;   
(2) Για το νόμο και όλα τα σχετικά,που μου έτυχαν στο δικαστήριο πέρυσι στην Κυπαρισσία {κλικ ΕΔΩ}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου