theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ..ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΔΕΥΑΖ

    Για τον Βιολογικό Καθαρισμό  της Ζαχάρως αλλά και την ΔΕΥΑΖ που είναι ο άμεσος φορέας διαχείρισής του μάθαμε και άλλα νέα  από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
   Λοιπόν για όλες αυτές τις ιστορίες  με το άρτζι- μπούρτζι για τον Βιολογικό Καθαρισμο [Β.Κ.] ΑΠΟΔΈΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΉ ΝΑΤΟΥΡΑ, ΥΨΗΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΠΟΥΣΊΑ ΑΔΕΙΏΝ, ΜΗ ΕΠΑΡΚΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  κλπ.] στη ΔΕΥΑΖ έχουν βάλει πρόστιμα.


     Πήραμε λοιπόν, οι αφελείς, (1) τηλέφωνο στην αρχή τον Νίκο Μπολιάρη και αφού περιμέναμε επί ματαίω για μια βδομάδα, ξανατηλεφωνήσαμε τώρα στη κ. Διευθύντρια που μας είπε ότι τα πρόστιμα είναι αρκετά αλλά είχαν επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια και θα μας τα στείλει. Περίμενα περίμενα αλλά τζίφος η υπόθεση. Σε μια γρήγορη κάθοδο στη Ζαχάρω επισκέφθηκα την αμαρτωλή ΔΕΥΑΖ και μου λέει η Διευθύντρια ότι χρειάζεται αίτηση. Καλά λέω κι εγώ ...Κατάλαβα! (2) 
      Να όμως που βρήκαμε από κάπου άκρη....(3)
   Λοιπόν στις 6-2-2018 η Περιφέρεια έβαλε πρόστιμο στη ΔΕΥΑΖ ύψους 3000 ευρώ, το οποίο είχε αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ο δήμος για  περιβαλλοντική μελέτη και άδεια έγκρισης, αλλά τα ζώα μου σιγά, που λέμε...Από εκεί που είχαν ύπνο βαθύ, κάτι κινείται. Όμως το πρόβλημα είναι ο αποδέκτης, ο υδροβιότοποςστη λίμνη Καϊάφα, περιοχή Natura. Τώρα δε με το θρυλικό Π.Δ χτυπάτε ποδαράκια μου.... 
      Βεβαίως υπάρχει και το ζέον θέμα των πολύ υψηλών λογαριασμών που πληρώνουν οι δημότες κλικ ΕΔΩ

ΑΛΉΘΕΙΑ ΤΙ ΈΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΗ Η ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΠΡΟ
 ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΖ ΣΤΟ ΔΗΜΟ; 
[ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΠΑΝΤΑΖΑΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΟΥ..ΙΔΕΕΣ]
ΝΑΤΑΝΑΙ Η ΜΟΝΗ.......

(1) Πέσαμε και πάνω στην ιστορία με την καρατόμηση του Γρηγόρη.
(2)  Οι υπάλληλοι του δήμου, εκτός από έναν άντε δυο, δεν αντιλαμβάνονται γρι από δικαιώματα του δημότη,  ότι πρέπει να εξυπηρετούν το δημότη και να είναι ανοιχτοί.
(3) Ένα αξιοσημείωτο σημείο  είναι ότι μετά  την αποτυχία χρηματοδότησης από τα  Ελληνικά Πετρέλαια, υπάρχει μια ευκαιρία αυτή να περιληφθεί  σε νέα επικείμενα προγράμματα για νέους βιολογικούς και ανακατασκευής προβληματικών υπαρχόντων, όπως η περίπτωση της Ζαχάρως ή να ενταχθεί στα νέα ΕΣΠΑ. Όμως μου τόνισε πως απαιτείται να γίνονται συνεχείς παρεμβάσεις, πιέσεις του δήμου στην Περιφέρεια αλλά και στην πολιτική ηγεσία, υπουργείο και Ηλείους βουλευτές. 
     Τα ακούτε ρε σεις της ΔΕΥΑΖ;.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου