theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΔΟΜΑ ΛΑΔΙΟΥ

       Το κυριότερο προϊόν στην περιοχή μας είναι το λάδι και οι κάτοικοι παίρνουν . άλλος πολύ -άλλος λίγο το επίδομα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι μόνο κάτοικοι αλλά και οι περισσότεροι ετεροδημότες στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις που κατάγονται από την επαρχία.
      Δεν μου λέτε αγαπητοί μου όλα τα προηγούμενα χρόνια πότε παίρναμε αυτό το επίδομα για το λάδι;

Το 20% περίπου το παίρναμε εκεί γύρω στον Μάρτη και το υπόλοιπο κάπου μετά το καλοκαίρι, εννοείται το επίδομα της περσινής σοδειάς. Έτσι δεν είναι;
   Θυμάμαι λοιπόν πριν το 2015 ο Θανάσης Πετράκος από την Καλαμάτα (τότε ήμασταν μαζί στο γραφείο του Αγροτικού σαν Γεωτεχνικοί) σε πολλά άρθρα του αλλά και όπου βρισκόταν καταφερόταν  κατά των τότε κυβερνήσεων για την κοροϊδία των αγροτών. Και είχε μεγάλο δίκιο. Τώρα, υπεύθυνος στα αγροτικά της ΛΑΕ, τόσο καιρό δεν είπε μια κουβέντα για την επανόρθωση που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε όλοι οι αγρότες να παίρνουν το επίδομα μέσα στην ίδια χρονιά και να το παίρνουν μάλιστα χωρίς περικοπές, που τους είχαν ταράξει όχι  μόνο στα χρόνια των Μνημονίων αλλά και πριν. Ο φίλος μου ο Κουκουλάς εντοπίζει το θέμα και υποστηρίζει δικαίως ότι  αυτή η μεγάλη καθυστέρηση γινόταν έτσι ώστε οι αγρότες εξαθλιωμένοι να δίνουν το νέο λάδι αμέσως στους εμπόρους χωρίς κανένα παζάρεμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου