theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

γιατί ο χριστός είχε 12 μαθητάς...

τρίπλευρη πυραμίδα =   1+3+9 = 1+12 !!
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΟΥΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΟΣ

  Ο καλύτερος τρόπος Διοικήσεως, μοιάζει με μιά τρίπλευρη πυραμίδα!!! Είτε πρόκειται για την Κυβέρνηση μια χώρας , είτε για μία Εταιρεία, έναν Δήμο, έναν Σύλλογο,   ο, τ ι δ ή π ο τ ε  χρειάζεται οργάνωση και διοίκηση.   Υπάρχει ο 1ας  ‘Κυβερνήτης’ στην ‘κορυφή’ της πυραμίδας, που βασίζεται στις 3 πλευρές,   στους 3 ‘αντιπροέδρους’ - ‘υποδιοικητές’. 
 Δυστυχώς αυτή η αρχαία ελληνική ‘εφεύρεση’ , δεν λειτουργεί στον σημερινό κόσμο, σχεδόν πουθενά!. Σε μερικά μόνον κράτη, υπάρχει ένας μόνον Αντιπρόεδρος ή Αντικαγκελάριος. Δεν υπάρχουν τρείς που να ελέγχουν τον έναν.  Γι αυτό και δεν υπάρχει ούτε σωστή Διοίκηση πουθενά, ούτε αληθινή Δημοκρατία …
--------Θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την πυραμιδική διοίκηση…
  ---1ας  ‘αρχηγός’, ο διοικητής, ο manager.  Ο πιο ξύπνιος, ο πιο χαρισματικός, ο ισορροπιστής.
 --- 3 υπαρχηγοί , ‘αντιπρόεδροι’ , ‘αντιδήμαρχοι’ , ‘υποδιοικητές’, που συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους  ♥
 Οι 1+3 , είναι η ομάδα των 4, , στην οποία αν υπάρχει ισοψηφία, δηλ.  διαφωνία, τότε υπερισχύει ο αρχηγός μαζί με τον ένα, αλλά αν διαφωνήσουν οι 3 με τον 1, τότε γίνεται αυτό που θέλουν οι 3 !!!

----Κάθε ένας από αυτούς τους 3 ‘υπαρχηγούς’,
είναι ‘αρχηγός’ σε άλλους 3, κατώτερους, συνεχίζοντας την διοικητική πυραμίδα.   Δίνει οδηγίες, τους ελέγχει, αλλά και δέχεται από αυτούς συμβουλές  , που τις μεταβιβάζει αμέσως προς το άνω μέρος της πυραμίδας…

  -----Παρατηρούμε πως ο κάθένας απ’ όλους αυτούς,
έχει  1  ανώτερο , από τον οποίο δέχεται εντολές .
έχει   2  άλλους, ισόβαθμους με αυτόν, με τους οποίους συνεργάζεται,
και έχει, επίσης,  3 κατώτερούς του, και συντονίζει το έργο τους.  

Πολλοί ελληνολάτρες, νομίζουν πως ο Χριστός είχε 12 μαθητές , για να παρομοιάζει με το 12-θεο. Ο βασικός λόγος ήταν άλλος:  χρησιμοποιούσε αυτό το σύστημα της διοικήσεως, στην ειρηνική  κοινωνική οργάνωση που είχε ιδρύσει. Διότι δεν ήταν ‘θρησκεία’, δεν είχαν ‘ιεραρχία’ .
 Οι 3 ‘υπαρχηγοί’ ήταν : ο Πέτρος, ο Ιάκωβος, και ο Ιωάννης. Με αυτούς τους 3 πήγε σ’ ένα ψηλό βουνό να προσευχηθεί (μεταμόρφωση) . Μόνο με αυτούς πήγε στο όρος των ελαιών, στη Γεθσημανή, να προσευχηθεί, λίγο πριν τον συλλάβουν. Η γυναίκα του Ζεβεδαίου, μητέρα του Ιάκωβου και Ιωάννη , είχε δεί πως τα παιδιά της είχαν διοικητικές θέσεις, και από την αφέλειά της παρακάλεσε τον Ιησού, να τους βάλει υπαρχηγούς και στον Παράδεισο…

                                        antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr

σημειώσεις:
1. -- Όποιος νομίζει πως θα κάθονται μόνιμα στις θέσεις τους όσοι διοικούν, είναι βλάκας. Στην Δημοκρατία δεν υπάρχει μονιμότητα, το αντίθετο!  Η θητεία ενός σε μια θέση δεν μπορεί να είναι πάνω από λίγους μήνες. Άλλοι παραιτούνται από ευθιξία, αν κάνουν κάποιο λάθος. Άλλοι καθαιρούνται από τους ανώτερους ή από τους κατώτερους. Όσοι έχουν προσόντα ανεβαίνουν γρήγορα τα σκαλιά της πυραμίδας, και παραλλήλως άλλοι τα κατεβαίνουν.
--Ακόμα κι αν κάποιος είναι πετυχημένος, αν είναι νοήμων πρέπει να παραιτηθεί μετά από λίγο καιρό, πριν φθαρεί, αλλά και για να καταλάβουν την αξία του, από το κενό που θα αφήσει… (για να επανέλθει δριμύτερος)

2. --Θα ρωτήσει κάποιος:  Γιατί να είναι 3 οι υπαρχηγοί?
Τί διαφορά υπάρχει αν υπήρχαν  2  ή 4 υπαρχηγοί??.
---Η απάντηση είναι πως πρέπει να είναι μονός αριθμός, για να  μην υπάρχει διχογνωμία, όπως ακριβώς  και τα δικαστήρια έχουν μονό αριθμό δικαστών.
Θα μπορούσαν να ήταν 5 , αλλά οι 3 συνεργάζονται καλύτερα από τους 5.  

3. --Το σύστημα με τους 3 υπαρχηγούς,  πρέπει να εφαρμοστεί παντού: Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος Δημοκρατίας  πρέπει να έχουν από 3 Αντιπροέδρους. Ακόμα και ο κάθε Δεσπότης πρέπει να έχει 3 αρχιμανδρίτες ως ‘Αντιδεσπότες’…
-- Ακόμα και την ώρα που κοιμάται ο Αρχηγός, πρέπει να είναι άγρυπνος  ένας υπαρχηγός που εκτελεί χρέη αρχηγού. Οι 3 είναι οι συναρχηγοί του ενός, και τον καθαιρούν αν τρελαθεί, αν, αν , αν.  Όλα τα κακά της γης έγιναν από άρχοντες που απέκτησαν τεράστια εξουσία , τρελάθηκαν, και δεν μπορούσε κανείς να τους σταματήσει. Από τον Μεγαλέξανδρο, έως τον Κιμ της Κορέας..
    --Θα ρωτήσει κάποιος,: και αν οι 3 συμφωνήσουν και ‘φάνε’ τον ένα, για να πάρουν αυτοί την εξουσία?  Η απάντηση είναι πως αυτό είναι σχεδόν απίθανο, και τότε η ευθύνη πέφτει στους 9, να επαναφέρουν την δημοκρατία.

4. --Η θεωρία που αναλύσαμε υπάρχει εν σπέρματι στην φράση : η πυραμίδα τα εξουσίας. Η τριπλή πυραμιδική διοίκηση, υπάρχει και μέσα στον κάθε άνθρωπο: σώμα, νους, ψυχή

5. -- Ίσως ο Ιησούς είχε διδαχτεί την αριθμοσοφία των Πυθαγορείων, γι αυτό και χρησιμοποιούσε συχνά τους αριθμούς : 3 και 12. Πατήρ-Υιός-Άγιον Πνεύμα. Μία τριάδα που είναι 1 !!  Και ήταν ο ‘Δάσκαλος’ σε 3 πρώτους Μαθητές, που κι αυτοί είχαν 3 ο καθένας, 3+9=12  !!!
 Το τρίγωνο είναι η γνωστή Πυθαγόρεια Πυραμίδα, κι όσο για το 12, αυτό σε σχήμα είναι το 12εδρο του Πυθαγόρα, 12 πεντάγωνα σε σχήμα σφαίρας!

6. ---Η έννοια του ενός αντικαταστάτη, δεν ισχύει σε θέματα διοίκησης, αλλά ισχύει σε θέματα εργασίας και καθημερινής ζωής: Δηλαδή  καθένας πρέπει να έχει έναν τουλάχιστον αντικαταστάτη στην εργασία του, σε περίπτωση ανάγκης, ασθένειας, κλπ.
  Το ίδιο συχνά ισχύει και στις ερωτικές σχέσεις. Οι θερμοί εραστές έχουν και δεύτερο ερωμένο, για ρεζέρβα. Όσο για τις τριγωνικές σχέσεις, αυτό είναι η Δημοκρατία στον έρωτα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου