theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ Η "ΠΑΤΡΙΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

 ΤΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΣΕΚΙΑ 
ΣΤΗΝ "ΠΑΤΡΙΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Τη Δευτέρα η "ΠΑΤΡΙΣ" είχε πρώτο θέμα με τίτλο: 
"ΕΡΗΜΙΑ και ξεπούλημα"  [ΚΛΙΚ  ΕΔΏ] και την
 ίδια μέρα στις 9 μ.μ έστειλα το παρακάτω γράμμα 


Κάθε μέρα πηγαίνω και παίρνω την Εφημερίδα από την Ομόνοια  ευελπιστώντας  μπας και ο ....κ Μπερλουσκόνη το έχει δημοσιεύσει, αλλά που!!! Βεβαίως δεν ήταν υποχρεωμένος να δημοσιευθεί αμελλητί, μια και δεν τους χαϊδεύει τα αυτιά, κάθε άλλο τα ραβδίζει. Πιστεύω δε ότι, πας στο διάτανο, θα  στείλει ένα μήνυμα.καθότι παλαιόθεν έχουμε ανταλλάξει πολλά και μάλιστα αρκετά.....βαρύτονα[κλικ ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ ]

Χτες το βράδυ δε την επιστολή την έστειλα στους 
τοπικούς βουλευτές και στα υπόλοιπα ΜΜΕ του νομού...
κοινοποιώντας την και σε αρκετούς από σας. 
Για την όποια συνέχεια εδώ είμαστε και τα λέμε....
    
---------------
          Κύριε Δ/ντά

    Χτες το πρώτο θέμα της εφημερίδας σας "ΠΑΤΡΙΣ" είναι: "ΕΡΗΜΙΑ και ξεπούλημα" στον Άγιο Νικόλαο Ζαχάρως από το περιώνυμο Π.Δ  για τον Κυπαρισσιακό κόλπο. 
     Δυστυχώς για αυτό το θέμα, το τόσο κρίσιμο για το αγλάισμα της περιοχής μας, έχει υπάρξει μεγάλη διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση για το πραγματικό συμφέρον της περιοχής, που χρόνια και χρόνια είναι υποβαθμισμένη από όλες τις πλευρές. Βεβαίως ακολουθεί τις τύχες του νομού μας!
Και για τις δυο αμαρτίες, διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση, έχουν ευθύνη πρώτα οι φορείς της Τ/Α, οι δήμοι, συνάμα όμως και ο τοπικός τύπος με τα άλλα Μ.Μ.Ε με γκεσέμι τον δικό σας δημοσιογραφικό οργανισμό.
      Αντί να υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση και πληροφόρηση, που ως λειτούργημα εμμέσως θα καθοδηγεί την κοινή γνώμη  προς την πρόοδο,  την ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος (1)  , απεναντίας με τα στημένα και αβανταδόρικα δημοσιεύματά σας, όπως αυτό, διαστρεβλώνετε  την πραγματικότητα μεγιστοποιώντας τα δήθεν αρνητικά και αυστηρά μέτρα. Αποτέλεσμα είναι να υποκινείτε και να ξεσηκώνετε τους κατοίκους στην ουσία σιγοντάροντας σε αδικαιολόγητες , αλλοπρόσαλλες αντιδράσεις και εντάσεις..Ο λαϊκισμός στο ανώτατο στάδιο!
    Δυστυχώς η ίδια στάση υπήρξε από τότε που  υπογράφτηκαν οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες [ΕΙ.Π.Μ] η 1η το 2011 που αφορούσε την περιοχή της Ηλείας και η 2η το 2014, ως συμπληρωματική της 1ης που αφορούσε τη Μεσσηνία, περιοχή πέραν της Νέδας, στις οποίες   στηρίζεται το Π.Δ, ως νομική πράξη.   
   Πρέπει δε να τονίσουμε ότι η 1η ΕΙ.Π.Μ. υπογράφτηκε από την τριαδική κυβέρνηση [ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ] και η 2η από την δυαδική [ΜΔ-ΠΑΣΟΚ] με Σαμαρά πρωθυπουργό, έτσι για να θυμόμαστε. 
   Υπόψη η 1η ήταν λιγότερο αυστηρή στους περιορισμούς, μια και δεν είχε καθόλου όρια δόμησης. Παρά ταύτα όλοι οι όμοροι δήμοι, Πύργου, Κρέσταινας και Ζαχάρως ήταν σφόδρα αντίθετοι, επικαλούμενοι κάτι ψευδέστατα επιχειρήματα, του τύπου «απαγορεύει την κολύμβηση σε όλη την έκταση», Αν είναι δυνατόν!

     Ας πάμε και στον Άγιο Νικόλαο, που οι κάτοικοι έχουν όλα τα δίκια μια και είναι θύματα παραπληροφόρησης πανταχόθεν. 
       α] Ο Αγ. Νικόλαος έχει χαρακτηρισθεί ως οικισμός με παράνομες αποφάσεις του δήμου και υπάρχει μεγάλο κομφούζιο, μέχρι που πήγαν κατηγορούμενοι  τριάντα (30) ..ευυπόληπτοι πολίτες.  
    Η αλήθεια είναι η εξής:
    Ναι μεν το 1992, το Δημοτικό Συμβούλιο της Ζαχάρως με απόφασή του χαρακτήρισε την περιοχή του Αγίου Νικολάου αυτοτελή οικισμό και το 1993 ενέκριναν τη μελέτη οριοθέτησης.       Ναι μεν το 2004 εγκρίθηκε η οριοθέτηση και ο χαρακτηρισμός του οικισμού. Στις 26.11.2007 (σ.σ. δηλαδή δύο μήνες μετά τις φονικές φωτιές στην περιοχή της Ζαχάρως), το δημοτικό συμβούλιο της Ζαχάρως έπειτα από εισήγηση του δημάρχου, ενέκρινε την τροποποίηση των ορίων του εν λόγω οικισμού σύμφωνα με το σχέδιο. Όμως η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, στο πόρισμά της, αφού ξεκαθαρίζει ότι η περιοχή δεν είναι οικισμός, επισημαίνει ότι οι 330/2005 και 327/2007 αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως (η μεν πρώτη ενέκρινε τους όρους δόμησης στην περιοχή, η δε δεύτερη τροποποίησε τα όρια του «οικισμού») «ελήφθησαν κατά παράβαση του νόμου (άρθρο 3 ΠΔ 24/3.5.1985), ήτοι χωρίς το δημοτικό συμβούλιο να έχει σχετική αρμοδιότητα να λάβει τέτοια απόφαση και άρα κατά παράβαση των καθηκόντων και υπέρβαση της αρμοδιότητά τους».
   β]  Παρά ταύτα το Π.Δ. αναφέρει για τον αυθαίρετο Αγιο Νικόλαο στο άρθρο 8 παραγρ.5:                     
 "Απαγορεύεται κάθε επέμβαση στην περιοχή του Αγ. Νικολάου 
μέχρι την οριοθέτηση και ρύθμιση των υπαρχουσών χρήσεων
 και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας".
   Υπάρχει δε η δυνατότητα από το Π.Δ. [άρθρο 3, παραγρ. 11] "επέκτασης των ορίων νομίμως υφιστάμενων οικισμών..." .αλλά για τη Ζαχάρω βαράτε με κι ας κλαίω.
       γ] Εξάλλου όταν το Π.Δ  ήταν σε δημόσια διαβούλευση το 2016, για ένα εικοσαήμερο, ούτε ο Δήμος Ζαχάρως, ούτε άλλος παράγοντας, Δομέστιχος ή Μάγιστρος ή σύλλογος, περιβαλλοντικός και μη της περιοχής μας, έστειλαν οποιοδήποτε σχόλιο, ένσταση.[κλικ ΕΔΩ] εκτός από την αφεντιά μου,τον Βασίλη Φουρλή (με πολλές και κρίσιμες εστιάσεις),  και τον Δήμο Κυπαρισσίας. Επίσης συμμετείχαν και οι κυνηγοί με  τα δικά  τους  αλλοπρόσαλλα  ....παραμύθια και η Κοινότητα Γιαννιτσοχωρίου με ένα ...εμβατήριο του Επαμεινώνδα.
       δ]  Στην εφημερίδα σας στις 13-10-18 υπήρξε δημοσίευση από τον ίδιο δημοσιογράφο με τον τίτλο: "Άγιος Νικόλαος και κατεδαφίσεις" όπου προκειμένου να δραματοποιήσει σε έσχατο σημείο τα πράγματα, συνένωσε  εντέχνως δυο ξεχωριστές παραγράφους του Π.Δ.

👉Καλό είναι να επισημάνουμε και τα κάτωθι:
        -  Η πρώτη δημοσίευση της εφημερίδας σας για το Π.Δ ήταν τον Απρίλιο του 2013 με τις απόψεις της "Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου" για ταφόπλακα και λοιπά ...δράματα.
        - Οι τοπικοί βουλευτές και δη οι πολυλογάδες κ.κ. Τζαβάρας και Κουτσούκος, που το "όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη" τους πάει γάντι, τώρα τελευταία έχουν δώσει τα ρέστα τους κατά του Π.Δ. Τότε όμως που υπογράφτηκαν από δική τους κυβέρνηση οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες, προμηνύματα του Π.Δ,  ποιούσαν την νήσσαν. Τα ίδια ισχύουν και για τη  Ζαχαραία Διονυσία Αυγερινοπούλου, ολόκληρη Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος.
    Στις δε 23-2-13 σας είχα στείλει επιστολή προκειμένου να ενδιαφερθείτε για το μέγα θέμα μια και δεν είχατε κάνει ούτε μια ανακοίνωση.
    Ελπίζω αυτή τη φορά η επιστολή μου αν και αρκετά μεγάλη  να τύχει καλύτερης τύχης και να δημοσιευτεί. 
                              
                     Ευχαριστώ πολύ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!!!
                                                               
                            Θεόδωρος Κόλλιας
                             Συγγραφέας και διαχειριστής
                           του blog "yannitsochori.blogspot.com"

(1) Εκτός εάν ο ευφυής και  ευφάνταστος δημοσιογράφος σας, κ. Φωτεινόπουλος πιστεύει ότι το Π.Δ, επιταγή της Ε.Ε είναι για ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, όπως φιγουράρει εμφανέστατα στον εν λόγω τίτλο. Για το ευφάνταστος φαίνεται στο ίδιο το βίντεο και στο γραφτό. Τα λόγια μιας κυρίας που τόνισε ότι η περιοχή είναι υποβαθμισμένη τα τελευταία χρόνια τα έφαγε η μαρμάγκα!.

1 σχόλιο:

  1. Διάβασα το άρθρο σας στην Πρωϊνή της Πέμπτης 20/12/18 και το βρήκα πολύ διαφωτιστικό, αφού παραθέτει στοιχεία απαραίτητα για να διαμορφώσει κανείς σωστή άποψη για το ιστορικό του θέματος, ώστε να μπορέσει εν τέλει να πάρει και θέση υπέρ ή κατά του Π.Δ. Προσωπικά ήμουν και είμαι υπέρ, μετά τις αλλαγές - βελτιώσεις που επέφερε η δημόσια διαβούλευση, στην οποία ο σύλλογος Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας (ΠΕ.Δ.Η.) του οποίου μέλος αποτελώ, είχε πάρει μέρος. Το Δ.Σ. της ΠΕ.Δ.Η. συζητάμε τη διοργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας της κοινωνίας της Ζαχάρως και τώρα που σας ανακαλύψαμε, σας θεωρούμε τον πλέον κατάλληλο ομιλητή. Στο σημείο αυτό πρέπει να σας πώ ότι η διοργάνωση της ημερίδας μας προτάθηκε από την κα Σαλτάρη, η οποία μάλιστα σκέφτηκε ότι κατάλληλο μέρος είναι το νεοκλασσικό κτίριο στον Καϊάφα που είναι και το μόνο σε λειτουργία (ξενοδοχείο), ώστε να εκφωνηθεί και ομιλία για τον Καϊάφα και έτσι να συνδεθούν τα δύο θέματα, όπως είναι λογικό να συμβαίνει. Βρήκαμε την
    ιδέα της εξαιρετική και εκ μέρους μας προτάθηκ η προβολή οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με άλλες περιοχές της χώρας ή και του εξωτερικού που ήδη προστατεύονται από παρόμοια Π.Δ. επιτυγχάνοντας την επιθυμητή συνύπαρξη ανθρώπου - περιβάλλοντος.
    Για όλα τα παραπάνω, σας παρακαλούμε, αν θέλετε, να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6981198810, και φυσικά επιθυμούμε διακαώς να συναντηθούμε και δια ζώσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή