theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Μια συζήτηση με τον Κώστα Αγραπιδά

      Κάποια μέρα επισκέφτηκα στο γραφείο του, στο υπουργείο Εργασίας, τον Κώστα Αγραπιδά, γνωστός Νιοχωρίτης, μια και στις προηγούμενες είχε εκλεγεί επικεφαλής της ελάσσονας αντιπολίτευσης στον δήμο μας.
   Μιλήσαμε για διάφορα θέματα της περιοχής μας, Καϊάφα, Βιολογικό Καθαρισμό, κυρίως όμως για για το περιώνυμο Π.Δ, που αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα στην περιοχή μας.
   Επίσης αναφερθήκαμε και στην παρουσία του στην σύσκεψη του δήμου, όπου μαζί με τους τοπικούς βουλευτές Ν.Δ και Πασόκ αποφασίσθηκε η προσφυγή για ακύρωση του Π.Δ (κλικ ΕΔΩ), στην οποία σύσκεψη δεν έκανε καμία παρέμβαση αντίδρασης με δεδομένη την θετική του θέση για το Π.Δ.
   Επειδή με την όλη συζήτηση καταγράψαμε έξι μικρές ταινίες δεν θα σας τις παρουσιάσουμε σε μια μέρα. Μαζί θα ακολουθεί σχετικός σχολιασμός σε ότι υπάρχει διαφοροποίηση, αντιδιαστολή.
  Αρχίζουμε λοιπόν με τα θέματα Ατου Βιολογικού Καθαρισμού και Καϊάφα, Β] η θέση των κομμάτων  και η αντίστοιχη αντίδραση  των βουλευτών ειδικά στην περίπτωση του Π.Δ και  Γ] περί της  δημοτικο-βουλευτικής   σύσκεψης.
    
 Α] Βιολογικός Καθαρισμός και Καϊάφας


    Αρχικά αναφέρει ότι δεν ξέρει τίποτα για τον Β.Κ κι  αμέσως προσθέτει ότι το 2008 είχαν ερευνήσει το θέμα και ότι αποδέκτης ήταν ο Καϊάφας. Εδώ αμφισβητείται η συγκεκριμένη έρευνα αν έγινε, κι αν έγινε τι απέγινε; Ακολούθησε καμιά ενέργεια; Πάντως στο αρχείο του blog, που είναι λεπτομερέστατο και ακριβέστατο δεν υπάρχει ουδεμία νύξη για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα.
   Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι ότι το πρώτο Σχέδιο του Π.Δ (2011) προέβλεπε Β.Κ. για την περιοχή του ΚαΪάφα. Οπότε με τη σχετική βελτίωση (αύξηση δυναμικότητας) θα μπορούσε να καλύψει όλη την περιοχή του Δήμου.
  Στο τέλος δε τονίζει ότι στον Καιάφα τότε θα μπορούσε να εφαρμοσθεί η "Κυκλική Οικονομία" (ανάπτυξη πολιτισμική, οικονομική, περιβαλλοντική με διαχείριση απορριμάτων)
      Υπόψη σε μια συνέντευξη τον Απρίλιο του  2013 (κλικ ΕΔΩ) ο Αγραπιδάς καταθέτει  ίότι τότε για την αναβάθμιση του Καϊάφα  είχαν ενταχθεί 6 εκατομμύρια στο ΕΣΠΑ και αυτά ήταν μόνο η αρχή.. Βεβαίως όλοι θυμόμαστε πια κυβέρνηση ήταν τότε και τι αξιοποίηση έκαναν

Β]  Κόμματα και Π.Δ


 Το πρόβλημα και το βασικό ερώτημα είναι εάν η αντίδραση των τοπικών βουλευτών, Ν.Δ και Πασόκ συνάδει με τις θέσεις των κομμάτων τους κεντρικά ή γίνονται για μικροπολιτικούς, ψηφοθηρικούς λόγους.
   Αρχικά προσπαθεί να υπεκφύγει δια της πλαγίας οδού, του βήχα του ψάλτη απαντώντας ότι υπάρχει Ευρωπαϊκό δίκαιο και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. 
  Στη συνεχή επιμονή μου, τότε γιατί αντιδρούν λέγει:
    -  Υπάρχει μια προσέγγιση ότι η "Περιβαλλοντική Μελέτη" είναι λάθος και ότι έχει ανακριβή στοιχεία, αλλά λόγω επέμβασης της Ε.Ε  τα περιθώρια για την Ελλάδα είναι ασφυκτικά.
Επειδή πάλι υπεκφεύγει στο πρεσάρισμα  "τότε γιατί αντιδρά η Ν.Δ" απαντά:
      - Δεν ξέρω τι κάνει η Ν.Δ.αλλά εγώ λέω τη δικιά μου άποψη 
  Κάτι είναι και αυτό και συνεχίζω αν ακόμη είναι στο χώρο της Ν.Δ ή ήρθε κοντά στον Σύριζα;
    - Εγώ λέω την επιστημονική άποψη επειδή το  ξέρω  και δεν είναι θέμα κομμάτων και οι βουλευτές αντιδρούν γιατί το πλαίσιο είναι απαγορευτικό αναπτυξιακά.
   Από τη μεριά μου επιμένω γιατί οι βουλευτές αντιδρούν κόντρα στη επιστημονική άποψη;
  Ο Αγραπιδάς το ΄...βιολάκι του συνεχίζει: το θέμα δεν είναι κομματικό...
   Στη παρέμβαση μου ότι τα κόμματα παίζουν μεγάλο ρόλο στη χειραφέτηση του κόσμου και στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης πάλι τελικά ξεφεύγει λέγοντας:
     - Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση από τους φορείς, Δήμους και Περιφέρειες...
     Τελικά κατάλαβα ότι βλέπει την αντίφαση και την μικροπολιτική των κομμάτων αλλά επί της ουσίας αποφεύγει να τοποθετηθεί για ευνόητους λόγους.

  Γ] Περί της  δημοτικο-βουλευτικής  σύσκεψης



       Επικαλέστηκε διάφορες δικαιολογίες για τη στάση του:
                       -  Ήμουν απλός επισκέπτης και έτυχε να περάσω
                       -   Δεν μου δόθηκε ο λόγος 
                       -   Δεν με κάλεσαν..
      Σε αυτά και σε άλλα τέτοια λόγια , σούξου - μούξου βεβαίως δεν συμφώνησα και οπότε δικαίως τον έχω επικρίνει δεόντως  από την αρχή (κλικ ΕΔΩ). Όλα τα άλλα είναι δικολαβικές δικαιολογίες, απλές οδοντόβουρτσες
     Και μένα δεν μου έδωσαν το λόγο στη διάλεξη  για την "ιαματική ιατρική" αλλά ήταν αλλιώς [κλικ ΕΔΩ], άλλη περίπτωση, διαφορετική. 

Σε νέα μας ανάρτηση θα δημοσιευθούν οι παλιές και 
οι καινούργιες θέσεις του Αγραπιδά για το Π.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου