theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΓΙΑΦΑΣ - ΚΑΛΙΑΦΕΙΑ - ΚΑΓΙΑ

   
 ➽ Στην ανάρτηση της .....[κλικ ΕΔΩ] υποστηρίζεται από τον αφηγητή Δημήτρη Κουκουλά ότι το όνομα της λίμνης Καϊάφα προέρχεται από τον Ρωμαίο δικαστή Καϊάφα, της εποχής του Ιησού Χριστού, 2018 χρόνια πριν.

   Για λόγους σφαιρικής κάλυψης, πράγμα που σχολιάσθηκε από αρκετούς ανγνώστες και φίλους, τονίζουμε ότι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές εκδοχές για την προέλευση της ονομασίας. Μια καλή  αναφορά όχι μόνο για την ονομασία αλλά και για όλο το συγκρότημα του Καϊάφα δίνεται από μια εργασία των μαθητών του Λυκείου Ζαχάρως Κλικ ΕΔΩ

         
Για την ονομασία αναφέρεται:
      ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ
Υπάρχουν πολλές εκδοχές  για την προέλευση του ονόματος του Καϊάφα
   1η εκδοχή (Χριστιανική δοξασία): Η ονομασία οφείλεται στον αρχιερέα της Ιουδαίας Καϊάφα. Σύμφωνα με μια εκδοχή του θρύλου, ο Καϊάφας μαζί με τον Πόντιο Πιλάτο ταξίδευαν με πλοίο για να λογοδοτήσουν για την άδικη καταδίκη του Ιησού. Το πλοίο έπεσε σε θαλασσοταραχή και εξόκειλε στην περιοχή για να μη βουλιάξει. Εκεί ο αρχιερέας Καϊάφας πλύθηκε στα νερά της ζεστής πηγής των Ανιγρίδων. Τα αμαρτήματα όμως που κουβαλούσε, από τη Σταύρωση του Χριστού, έδωσαν στα νερά την χαρακτηριστική οσμή τους.
   εκδοχή (Χριστιανική  δοξασία): Σύμφωνα με άλλη εκδοχή  του ίδιου θρύλου, ο Καϊάφας  πέθανε πάνω στο καράβι κατά  τη διάρκεια του ταξιδιού. Το  νεκρό σώμα του το πέταξαν  στη θάλασσα. Αυτή όμως δεν  τον δέχτηκε και τον ξέβρασε  στην ακτή. Εκεί τον βρήκαν  οι Αρηναίοι και τον έθαψαν.
   εκδοχή: Το όνομα  «Καϊάφας» έχει τουρκική προέλευση  και σημαίνει Μεγάλη Πέτρα,  από το Κάγια που σημαίνει  πέτρα και το Φας που είναι  μεγάλη ή αραβική προέλευση  και σημαίνει Κόκκινος Βράχος, εξαιτίας του χρώματος των  βράχων.
   εκδοχή: Το πιθανότερο  είναι να προήλθε από τη  Νύμφη Καλιάφεια, που ζούσε  στο σπήλαιο των Ανιγρίδων  Νυμφών μαζί με την Πηγαία  και την Ίαση, επίσης Νύμφες.
    Επίσης μια καλή αναφορά για τον Καγιάφα υπάρχει και στον ιστότοπο "ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΒΑΣΗΣ" [κλικ ΕΔΩ], από τον οποίο είναι παρμένες και οι φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου