theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ [2]

     Για την τελευταία μας ανάρτηση "Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ" μας ήρθε από έναν καλό φίλο ένα μήνυμα σχετικό και πολύ εύστοχο,  Οπότε σήμερα έχει την τιμητική του και το δημοσιεύω για δυο λόγους:

  • Βάζει τα πράγματα από την αρχή &
  • δεν μασάει τα λόγια του και λέει τα πράγματα με το όνομά τους
Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνάρες
Πώς βλέπουν οι Ελληνάρες τα άλλα κράτη
Λέει λοιπόν:
<< Φίλε Θοδωρή
Να αγιάσει η πένα σου που τα κοπανάς κοτσανάτα και απλά για τους υπερπατριώτες μας. Όμως θα ήθελα και εγώ να προσθέσω κάτι. Ο πατριωτισμός όλων αυτών των Ελληνάρων   είναι προσχηματικός, ψεύτικος. Και όποτε έδρασαν με τις μεγαλομανίες και τις Μεγάλες Ιδέες τους επέφεραν  Εθνικές συμφορές και δράματα. Η ιστορία τα έχει καταγράψει ανεξίτηλα, Μικρασιατική καταστροφή (1,500.000 πρόσφυγες), Εθνική μειοδοσία 40-45, Τραγωδία της Κύπρου. Να σου πω και το άλλο, οι περισσότεροι γόνοι των Ελληναράδων συνέχεια φυγομαχούν, πάντα βρίσκουν τρόπο και αποφεύγουν την πρώτη γραμμή.Ποιος από αυτούς τους γόνους έχουν υπηρετήσει στα σύνορα, όπως κάνουν τα παιδιά του λαού 
    Κάνεις λάθος μεγάλο που που εμμέσως τον αποδέχεσαι αυτόν τον πατριωτισμό (Μπράβο ας πούμε και μάλιστα με τρια θαυμαστικά!!!)
   Εδώ στην μικρή μας κοινωνία όλοι γνωριζόμαστε και στα χωριά (Λέπρεο, Γιαννιτσοχώρι, Μίνθη, Μάκιστο κ.τ.λ.) και στη Φιγαλεία και στη Ζαχάρω.
Καλή συνέχεια..>>   

 
 Πρέπει να κάνω μια επανόρθωση. 
Αυτό έλλειπε να αποδέχομαι και να 
επικρίνω τέτοιο πατριωτισμό με 
καθαρό "εθνικιστικό" προσανατολισμό. 
Απλώς ήταν μια ευγενική ίσως
υπεξαίρεση.Όμως ήταν λαθος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου