theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Ο ..Μπερλουσκόνι στην Κυπαρισσία

     Σε όλο τον κόσμο η ίδια η πολιτική διακυβεύεται από την όποια υπερεξουσία  ενός υποψηφίου που τελικά καθιστά τον αγώνα της εκλογής άνισο και μη ανταγωνιστικό. Η υπερεξουσία, καλύτερα η παραεξουσία, στηρίζεται εξαρχής στον υπέρμετρο πλουτισμό διαμέσου του οποίου αποκτώνται τα διάφορα μέσα καθοδήγησης, επιρροής  και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, δηλαδή  της κρίσης των πολλών, για ένα θέμα που αφορά μια κοινωνία ή κοινωνική ομάδα. Αναφερόμαστε ως κύρια μέσα στα ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά μέσα [media], τύπος,αγορά συλλόγων κτ.λ., που είναι οι κύριοι φορείς εκμαυλισμού των συνειδήσεων.
   Καθ΄ όλη την ιστορία αμέτρητα είναι  τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτόν τον κανόνα. Το πιο φανταχτερό πριν μερικά χρόνια ήταν ο Μπερλουσκόνι στη διπλανή μας Ιταλία που εξαγοράζοντας με την υλική του δύναμη ισχυρά ΜΜΕ και μεγάλη αθλητική ομάδα, κατάφερε και διέλυσε τα δημοκρατικά ήθη των πολιτών με αποτέλεσμα η δημοκρατία να παραπαίει με κατάληξη την επικράτηση του Σαλβίνη της ακροδεξιάς Λέγκα. Συναπτό παράδειγμα είναι ο Τράμπ στην Αμερική και όλοι οι συνακόλουθοι: ο Μπολσονάρου στην Βραζιλία, ο Όρμπαν στην Ουγγαρία και ο ...χορός καλά κρατεί...
    Στη χώρα μας απτό παράδειγμα είναι ο Μαρινάκης, που αν και υπόδικος για σειρά κακουργήματα, έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη, ΜΜΕ, Ολυμπιακό και κινεί τα νήματα αν όχι όλης της πολιτικής αλλά της Ν.Δ σίγουρα.
   Σημειωτέον στην αρχαία Αθήνα απαγορευόταν ρητά η οποιαδήποτε επιρροή του κοινού και τιμωρούνταν με εξορία.
    Βεβαίως τέτοια φαινόμενα άνισου ανταγωνισμού, λόγω υπέρμετρου πλουτισμού, οπωσδήποτε σε μικρότερη κλίμακα, λαμβάνουν χώρα και σε μικρές κοινωνίες όπως είναι οι δήμοι. Ιδού η Κυπαρισσία στις νέες δημοτικές εκλογές. 
     Ο εφοπλιστής από τα Φιλιατρά, ο Γιώργος Λεβεντάκης είναι ένας από τους πολλούς υποψήφιους δημάρχους στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου [ κλικ ΕΔΩ]. Η υποψηφιότητά του έχει φέρει τα πάνω κάτω στην ωραία Κυπαρισσία. Ήδη, εδώ και πολύ καιρό, έχει ανοίξει εκλογικό κέντρο στην πόλη και παραλής όπως είναι περιφέρεται με την κουρσάρα του στα μαγαζιά, ανά τις πόλεις και τα χωριά  και αβέρτα κερνάει μικρούς και μεγάλους. Σήμερα δε στην Εφ.Συν. το παρομοιάζουν με τον θρυλικό Μπέο. 
    Μεγαλεία στην ωραία Κυπαρισσία!![1]
    Βεβαίως όλα είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου, έξω όμως από κάθε δεοντολογία.   
    Μακάρι να είναι μια εξαίρεση αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε ...μεγάλα έργα. Ευτράπελα σίγουρα!
  [1] Ένα φίλος Κυπαρισσαίος μου είπε: Ας έχει χωρίσει  με την μεγάλη σταρ Ανζελα Δημητρίου, στο νικηφόρο γλέντι μετά τη διαγραφόμενη νίκη στη μεγάλη πλατεία της πόλης αυτή στην εξέδρα θα είναι η πρώτη ντίβα!!! 
Α...ρε γλέντια, που λέει κι ο Καραγκιόζης   ............