theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Τα απόνερα των εκλογών στην Κυπαρισσία είναι ο ...Μπερλουσκόνι!!!

Αντώνιος Αντωνόπουλος,
 ο Μεγαλοπρεπής Κυπαρισσεύς

    Δυστυχώς ο προεκλογικός αγώνας έχει εξευτελιστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, και αν εφαρμόζονταν οι νόμοι , θα έπρεπε δεκάδες συνδημότες μας να μπούνε φυλακή με το αδίκημα της εξαγοράς ψήφου…
 Τα παλαιότερα  χρόνια οι υποψήφιοι έταζαν διορισμό στο δημόσιο, ή χάριζαν τσάντες με καφέ-ζάχαρη-μακαρόνια !. 
 Τώρα όμως που δεν υπάρχουν διορισμοί, βρέθηκε ένας ζάπλουτος υποψήφιος, ο κ. Λεβεντάκης, που εκτός από κέρασμα καφέ και ουίσκι ,  μοιράζει χρήμα ‘στα ίσα’, χαρίζει λεφτά και ζητάει ψήφο!!.
 Το κάνει και ο ίδιος,  αλλά  έχει και πρωτοπαλλίκαρα: π.χ. στην περιοχή Κυπαρισσίας, ένας σύμβουλός του, πρώην Καθηγητής Θεολογίας (!), χτυπάει τις πόρτες 2-3-4 η ώρα τη νύχτα  (!), εκφοβίζει, τάζει, και μοιράζει ψηφοδέλτια, και λεφτά, μετρητό χρήμα!!!
Τις προάλλες, σε ένα ηλικιωμένο άτομο με ειδικές ανάγκες, του έταξε μέχρι και να πληρώσει για τη μασέλα του, με αντάλλαγμα να ψηφίσει Λεβεντάκη!!!

  Η μόνη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε στον εξευτελισμό της πολιτικής ζωής, είναι η ηθική κρίση που υπάρχει γενικότερα, η ζηλοφθονία του Έλληνα που θέλει ‘να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα’ , η επικίνδυνη αρχομανία που έχουν οι πολιτικοί, κλπ.
   Όλοι τους είναι ίδιοι… 
 Ο Λεβεντάκης απλώς το κάνει πιό άγαρμπα, σαν νεόπλουτος ‘βλάχος’ που είναι. Ο κ.  Λεβεντάκης είναι η τιμωρία μας που τόσα χρόνια δεν αντιδρούσαμε στους λάθος πολιτικούς. 
 Αλλά μέχρι πότε θα τιμωρούμαστε???


   Η μόνη λύση στο πρόβλημα , είναι η κάθαρση, σύμφωνα με την έννοια της αρχαίας τραγωδίας. Πρέπει να καταλάβουμε τα λάθη μας, και να επανορθώσουμε, να καθαριστούμε.

    Οι υπόλοιποι 7 υποψήφιοι Δήμαρχοι Τριφυλίας, έχουν κάνει κι αυτοί πολλά λάθη, σε μικρότερο βαθμό. Μερικοί έκαναν και εγκαίνια και αγιασμό με παπά, ( ένας έκανε και με Δεσπότη!), για να δείξουν πως είναι καλοί χριστιανοί, για να ζητήσουν τους χριστιανοδεξιούς ψήφους. Τόση υποκρισία!…
  Η λύση είναι η εξής: 
 Ας ακολουθήσουμε τους αρχαίους Έλληνες που ήξεραν από Δημοκρατία.
 Οι άρχοντες πρέπει να εναλλάσσονται   κ ά θ ε    χ ρ ό ν ο .
  Για να μη βγεί ο ‘Μπερλουσκόνι’ Λεβεντάκης, η μόνη λύση είναι να ενωθούν όλοι οι 6 υποψήφιοι,  και να υποστηρίξουν τον κ. Κατσίβελα,  για την δεύτερη Κυριακή, ως τον λιγότερο χειρότερο. 
 Είναι μια λύση ανάγκης.
  Και την 1 Σεπτέμβρη, μόλις ορκιστεί το  νέο Δημοτικό Συμβούλιο, τότε να προσχωρήσουν στον Συνδυασμό του κ. Κατσίβελα  πολλοί άλλοι Σύμβουλοι, και αρχηγοί Συνδυασμών. Το επιτρέπει αυτό ο ‘Κλεισθένης’.
 Και τότε,  να παραιτηθεί ο κ. Κατσίβελας, να κάνει το χρέος του προς την Δημοκρατία, και προς την Τριφυλία. Ανοίγοντας το δρόμο για την επόμενη Δήμαρχο Τριφυλίας, η οποία θα μείνει και  αυτή ως Δήμαρχος για ένα χρόνο, μέχρι να αναλάβει ο επόμενος, και ούτω καθεξής.
 Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τους Αντιδημάρχους.  Να εναλλάσσονται κάθε χρόνο. Έτσι έκαναν όλες οι  Πόλεις στην αρχαία Ελλάδα.
  ----Οι ανωτέρω προτάσεις είναι ιδέες απλών ψηφοφόρων, χωρίς έχθρα για κανέναν, και χωρίς κανένα συμφέρον.
--- Αν ο κ. Λεβεντάκης θέλει πραγματικά το καλό της περιοχής μας, ας κάνει αγαθοεργίες , χωρίς να ζητά αντάλλαγμα.
  Το ευαγγέλιο λέει: δωρεάν δώστε!
  Δεν λέει: πάρε και ψήφισέ με…!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου