theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Πάρκο Δρακόπουλου: Η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη

Όλα όσα αναφέρονται στο κείμενο έλαβαν χώρα προ εκλογών
αλλά τι να κάνουμε προείχε η επικαιρότητα  και η  φούρια... 
Και το κείμενο είναι γραμμένο από τότε, 
όμως η αξία του παραμένει... 

     Όποτε ερχόμουν σε επαφή με τον φίλο μου τον Μπίλη, μου έτρωγε την Παναγιά με το πότε θαρθεις και πότε θάρθεις. Τελικά προχθές την Κυριακή το αποφάσισα και στις 12 το μεσημέρι ήμουν εκεί, στο πάρκο του Δρακόπουλου, κοντά στο τέρμα της Πατησίων.
   Για πολλά ήμουν προετοιμασμένος μια και ο Βασίλης με είχε ενημερώσει  καταλλήλως, αλλά όταν έφθασα στο πάρκο έμεινα έκθαμβος από την αρχή. Πλησιάζοντας ανέμιζε πλησίστια η ταυτότητα των πρωτεργατών. 
     
Μπροστά μπροστά τα πανό του συλλόγου, γυναίκες και άνδρες αν και δεύτερης και τρίτης ηλικίας, όλοι πρόσχαροι με πρόσωπα λαμπερά και ένα ανοιχτό χαμόγελο.Και το ύφος καθόλου επιτηδευμένο, περισσότερο ήταν συνεσταλμένο και λίγο ντροπαλό!!! Από μόνοι σας θα το εξακριβώσετε από την σχετικά ταινία.
   Λοιπόν στο 6ο Διαμέρισμα Αθηνών με κοινό κύριο προτέρημα την Προσφορά και την Αλληλεγγύη συνευρέθηκαν και έκαναν τον Σύλλογο: "ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ". Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς είναι γνωστοί και σύντροφοι από κοινούς κοινωνικούς αγώνες και κινήματα της προηγούμενης οκταετίας.
Έτσι κάθε δεύτερη Κυριακή στο πάρκο Δρακόπουλου διοργανώνουν παζάρι με πραγματικούς παραγωγούς - και όπως λένε χωρίς μεσάζοντες -με όλα τα καλά: τυριά, μέλια, ζυμαρικά κτ.λ. 
Και κάθε μήνα μαγειρεύουν επί τόπου και κάνουν τραπέζι χαρισάμενο για όλους τους πεινόντες και διψόντεςκαι καταφρονεμένους της περιοχής, εννοείται ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και θρησκείας. [1]
   Ψυχή αυτής της συλλογικότητας είναι ο Παύλος που σε κερδίζει με την φυσική του σεμνοτυφία.Θα τον θαυμάσετε στη μικρή ταινία, αλλά και τους άλλους, τις κυρίες - κυρά Μαρία, κυρά Σοφία - το ναύαρχο και λοιπούς.
        Όλοι τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!! 
.


[1]  Δεν ξέρω εάν στη Ζαχάρω μπορούμε να το διοργανώσουμε. Και άπορους και φτωχούς έχουμε και ανάγκη έχουμε τα αγαθά χωρίς μεσάζοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου