theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Η Πρωτιά του Καλαματιανού Έκανε Αίσθηση!!!

Δημοσιεύεται σήμερα στην ΠΡΩΙΝΗ 
Οι εκλογές       
      Οι εκλογές έγιναν με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο και έφεραν τη ΝΔ αυτοτελώς στην κυβέρνηση αφού έλαβε 39,85% έναντι 31,53% του ΣΥΡΙΖΑ. Στο δε νομό μας εξελίχθηκαν σε ντέρμπι όπου η ΝΔ έλαβε το 36,03%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 34,82%. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία πήρε 14,79% ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σε όλη τη χώρα.
Οι σταυροί 
   Μεγάλα ερωτήματα προκύπτουν από τον αριθμό των σταυρών που έλαβαν οι υποψήφιοι βουλευτές. Στο χώρο της ΝΔ πρώτευσε η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με 12.872  και του Σύριζα ο  Διονύσιος-Χαράλαμπος Καλαματιανός με 13.922 ψήφους. 
   Αν και στη ΝΔ η πρωτιά της Αυγερινοπούλου με 12.872 έκανε μια σχετική αίσθηση, μια και ο Τζαβάρας ήταν πρώτος σε όλες τις προηγούμενες εκλογές από το 2000, αν θυμάμαι καλά, η πρωτιά του Καλαματιανού έκανε μεγαλύτερη αίσθηση και σήκωσε σύννεφα σκόνης αφενός γιατί  πρώτη φορά ήταν υποψήφιος και αφετέρου η διαφορά με τους άλλους που ήταν και βουλευτές επιφανείς, Μπαλαούρας [7.776] και Μπαξεβανάκης [5.242]  ήταν πολύ μεγάλη, πάνω από 6000 σταυρούς. 
Ο Καλαματιανός
     Η πρωτιά του Διονύση και η θεόρατη διαφορά εκ πρώτης όψεως έκανε μεγάλη εντύπωση σε όλους τους Ηλείους πολίτες, όμως οι περισσότεροι  την περίμεναν, περισσότερο δε εμείς οι Συριζαίοι και αυτό φάνηκε από τα ίδια τα αποτελέσματα.
       Θα προβούμε σε μια εξήγηση για αυτό το μπαμ, βεβαίως όπως εμείς νομίζουμε. Υπόψη όμως είναι και γνώμη πολλών συντρόφων και φίλων, οπότε κατά πολύ πλησιάζουν την αλήθεια και εκφράζουν την πραγματικότητα.    
   Λοιπόν η περίλαμπρη, πολύκροτη και αισθητή πρωτιά του Καλαματιανού οφείλεται σε δύο παράγοντες, δύο λόγους:
           α] Η ίδια η προσωπικότητα .
    -  Υψηλό μορφωτικό επίπεδο (Νομική, Α.Σ.Ο.Ε & Φιλοσοφική)
  - Επιτυχημένη στάση σε σοβαρές και κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις [Διοικητής ΙΚΑ, Γ.Γ υπουργείου Ναυτιλίας]
     -   Άψογος χαρακτήρας [απλός, προσιτός, προσηνής με άδολη λαϊκότητα]
     -  Ήθος και ύφος συντροφικό της Αριστεράς.
     Με αυτά τα αξιέπαινα προσωπικά πνευματικά εφόδια και προσόντα  του χαρακτήρα του ήταν επόμενο να έχει ως χάρισμα την άριστη επικοινωνιακή ικανότητα με αποτέλεσμα να υπερτερεί όλων των άλλων συνυποψηφίων του.
Κι αυτό ήταν εμφανέστατο και στον πιο απλό άνθρωπο, Φως φανάρι….
     Επιβεβαίωση των ανωτέρω  ήταν ότι στο εκλογικό γραφείο του Σύριζα στη Ζαχάρω το 90% από αυτούς που ζητούσαν ψηφοδέλτια τα ήθελαν μονοσταυρία στον Καλαματιανό!
          β]  οι δύο άλλοι συνυποψήφιοι και όντες βουλευτές
    Βεβαίως και οι δύο άλλοι συνυποψήφιοι [Μπαλαούρας και Μπαξεβανάκης] βουλευτές καθόλη την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ (και δη ως υπουργός ο Μπαξεβανάκης για αρκετό καιρό) σίγουρα αγωνίσθηκαν και κινήθηκαν για το καλό της Ηλείας σε πολλά θέματα, Ολυμπία οδός, Καϊάφας, νοσοκομεία…
   Όμως, κατά τη γνώμη μου, χρεώνονται περισσότερο πρακτικά το εξής λάθος:  Δεν έδωσαν την ανάλογη και δέουσα προσοχή ώστε να μην επικριθούν ουδόλως κι από κανέναν, για μη συντροφική πολιτική, εκείνη την πολιτική που καταφανώς σχετίζεται με  παλαιομοδίτικες και παλαιοκομματικές αντιλήψεις.
     Οι όποιες απόπειρες προσωπικής διαφήμισης είναι ξένες με την Αριστερά και τον κόσμο της. Η συλλογικότητα και η ηθικότητα είναι οι δυο κύριες αρχές και οι σημαίες της.
        Αποδέχομαι δε ότι πολλάκις επικρίσεις τέτοιας μορφής, ήταν εντελώς άδικες, αλλά «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»  
    Δεν ξέρω αλλά δεν βρίσκω άλλο λόγο να επικρίνω του δυο επιφανείς συντρόφους και φίλους και να δικαιολογήσω τη μεγάλη διαφορά.

1 σχόλιο:

  1. Για τη γούνα του Μπαλαούρα και Μπαξεβανάκη έχουμε πολλά εμείς στη Ζαχάρω. Κάτι φιλίες και παρέες με απεχθή πρόσωπα, Πανταζικούς ήταν μεγάλη πρόσκληση. Όλοι τα ξέρουν γιαυτό και δεν ψηφίστηκαν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή