theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Η ομορφιά φορά απλά φορέματα!!! Ο δε Ολυμπιακός Ζαχάρως φόρεσε άμφια!!!

      Με πρωτοσέλιδη αναφορά δημοσιεύθηκε   
     προχθές τη Δευτέρα στην "ΠΡΩΙΝΗ" [φωτο]

   Σε όλους τους δήμους που γίνεται αλλαγή δημάρχου, δημοτικής αρχής οι προσδοκίες των δημοτών είναι μεγάλες. Πολύ μεγαλύτερες είναι όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή, με τον δήμαρχο φυσικά είχε κάνει περισσότερες από μία θητείες. Πόσο μάλλον εμείς οι Ζαχαραίοι που τόσα χρόνια ταλαιπωρηθήκαμε με τον περιώνυμο Πανταζή με όλες του τις περιπετειώδεις ενδυμασίες, νόμιμες και άνομες.
   Οπότε από τον νέο μας δήμαρχο, τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο προσμένουμε πολλά σε όλους τους τομείς και στην πόλη της Ζαχάρως αλλά και σε όλα τα χωριά!   
        Με τούτη τη μικρή αναφορά, αρχίζουμε να ασχολούμαστε  σιγά-σιγά και  ξώφαλτσα με τα θέματα και τα προβλήματα του δήμου μας που θα έρθουν στην επιφάνεια θέλοντας και μη, αρχής γενομένης από τον πολιτισμό και το...... παραπαίδι του τον αθλητισμό. Ή καλύτερα με τα προαπαιτούμενά τους.        
    Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μια από τις πρώτες πρόνοιες της νέας δημοτικής αρχής, θα είναι η καθαριότητα της Ζαχάρως και των χωριών της αλλά και η αισθητική, η ομορφιά τους! Η αποκομιδή και η κατάληξη των απορριμάτων [αχ ρε Καγιάφα]  είναι άλλο ευαγγέλιο και θα το ψάλουμε άλλη φορά.. 
    Όπως βλέπετε στη φωτογραφία αυτό το  καλαίσθητο έργο κολυμπά στην απλότητά του και δεν απαιτεί σοβαρές επενδύσεις, λίγο μυαλό και μικρή βούληση.

  
    Η φωτογραφία είναι από έναν δήμο στη Χίο με όλη την μεγαλοπρέπεια της απλότητας. Οι κακάσχημοι γκρι κάδοι απορριμμάτων έχουν μετατραπεί σε καμβά της τέχνης, καλαίσθητοι και ωραίοι!!! .
  Τόσο απλό και όμορφο!
   Φαντάζεστε τι έχει να γίνει σε όλη την Ηλεία; 
   Όμως για τις έγκριτες πληροφορίες που γράφω δεν είναι αλήθεια, πράγμα που διακαώς θα το ήθελα να είναι, απλώς έτσι με αυτό τον λίγο αδόκιμο τρόπο κάνουμε μια πρόταση στο νέο δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο. [1]
   Αλήθεια πόσο θα στοιχίσει στον δήμο μια τέτοια εικαστική παρέμβαση; Σίγουρα κάπου το 10% της αγοράς για εκείνο το ερειπωμένο ... νεοκλασικό του Σταυρόπουλου στον Άγιο Σπυρίδωνα, που έκανε ο περιβόητος Πανταζής. [κλικ ΕΔΩ] και δεν κάνει ούτε για περιστερώνα! 
   Μακάρι λοιπόν να υιοθετηθούν τέτοιες προτάσεις και να γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις. Πεδία δράσης υπάρχουν πολλά, αρκεί να υπάρχει βούληση, όπως τονίζουμε και πιο πάνω. 
[Σχετική με την πρόταση για εικαστική παρέμβαση
 είναι και η αμέσως επόμενη ανάρτηση]
  Στο κάτω-κάτω η Ζαχάρω δεν είναι μόνο Ολυμπιακός... 

    Αμάν και τι φαιδρά πορτοκαλέα μας φύτεψε αυτή η εντελώς ανόητη  μεγαλομανία με τον τοπικό Ολυμπιακό [Γ΄ Εθνική συν ανάλογες μεταγραφές κτ.λ.]  Η όλη ιστορία με τις τόσες περικεφαλαίες είναι μια μικρογραφία του μεγαλοϊδεατισμού. 


   Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα δράσης της τετραετίας 2020-23 του νέου μας Δήμαρχου εξαγγέλλονται περίτρανα επί λέξει τα εξής:
 Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, με ιστορία 80 ετών 
αποτελεί για την περιοχή σύμβολο. Είναι ο 
ιστορικός και παραδοσιακός σύλλογος που
θα ενισχυθεί, ώστε να αναδειχθεί σε κύριο
φορέα για την ανάπτυξη αθλητικών 
δραστηριοτήτων.
πολλοί Ζαχαραίοι πιστεύουν ότι σε αυτό το άλμα στο κενό συνηγόρησε και σιγοντάρισε και ο Αλεξανδρόπουλος. 
Οπότε οσονούπω θα επανέλθουμε, αφού θα έχουμε και τη θέση του νέου μας δήμαρχου.
[1] Όπως όλοι σας καλώς γνωρίζετε όλα αυτά τα χρόνια ήμουν σταθερά δίπλα στον Αλεξανδρόπουλο, και μάλιστα στις δύσκολες στιγμές του. Φυσικά τώρα που έγινε δήμαρχος θα είμαι φίλος και συμπαραστάτης από άλλο μετερίζι, αυτό της κριτικής και της πρότασης, βεβαίως με τα δικά μου μέτρα και σταθμά. Σίγουρα θα χειροκροτούμε τα θετικά και θα επικρίνουμε τα αρνητικά! Έτσι κι αλλιώς η αντιπολίτευση θα είναι μικρή και ..ιδιαίτερη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου