theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΠΩΛΕΊΤΑΙ Η ΑΚΡΌΠΟΛΗ;

από τον Αντώνιο, τον μεγαλοπρεπή Κυπαρισσέα!!!     
    ήρθε η ώρα να πουλήσουμε (και) την Ακρόπολη!...
  
  Όταν πρωτακούσεις αυτό το σενάριο, αρχικά σαστίζεις και αντιδράς, γιατί  φοβάσαι πως θα χάσουμε  ‘το τελευταίο που έχουμε , το πιό ιερό ’. Νομίζεις , κατά βάθος, πως θα φύγει η Ακρόπολη από κει που είναι, όπως έκλεψαν και τα γλυπτά της, τα Ελγίνεια... 
  Αλλά το αμέσως επόμενο στάδιο, είναι να αντιληφθείς πως δεν θα χάσουμε τίποτα, αντιθέτως , θα κερδίσουμε δισεκατομμύρια.!!!
 Το θέμα είναι να αξιοποιήσουμε αυτά τα λεφτά…! 

  πόσα ‘πιάνει’ η Ακρόπολη?
 Είναι το σημαντικότερο μνημείο παγκοσμίως, ανεκτίμητης αξίας. Αν σκεφτούμε τα αστρονομικά ποσά που δίνουν οι συλλέκτες για έναν πίνακα ζωγραφικής, τότε είναι σίγουρο πως ‘πιάνει’ τουλάχιστον 1 τρις.  Την ακριβή τιμή, θα την  καθορίσει ο νόμος προσφοράς και ζήτησης.

                            σχέδιο ‘Αθηνά’ !
1. -Η Βουλή αποφασίζει να τεθεί σε Διερευνητικό Διεθνή Πλειστηριασμό,  ο  βράχος της Ακροπόλεως . Μετά από ένα χρονικό διάστημα (π.χ. 3 ή 6 μήνες), κλείνουν οι προσφορές, και αν η τιμή είναι συμφέρουσα, τότε θα γίνει Δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός.  
 ---Ενδεικτική τιμή εκκίνησης, π.χ. 755 δις ευρώ.
 ---Θα αναφέρεται ρητώς, πως ο αγοραστής δεν θα έχει στο μέλλον δικαίωμα να την μεταπωλήσει αλλού, παρά μόνο στο Ελληνικό Δημόσιο , και σε τιμή όχι περισσότερο από 10% πλέον από τη συμφωνηθείσα. 
--Η Ελλάδα  διατηρεί το  δικαίωμα να διαλέξει άλλον από τον πρώτο πλειοδότη.

2.  το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ θα έχει το εξής ερώτημα:
 Διαφωνείτε ή συμφωνείτε, να πουλήσει η Ελλάδα το βράχο της Ακροπόλεως, με αντάλλαγμα … (αυτό το ποσό), ώστε να γίνει αποπληρωμή του δημόσιου χρέους,  άρση των μνημονίων,   αποπληρωμή κατά το ήμισυ του χρέους των πολιτών προς Τράπεζες-Ταμεία, και η παράλληλη οικολογική ανάπτυξη της χώρας. 
           (θα ορίζονται αναλυτικώς ποιές μεταρρυθμίσεις)
                  Όχι =διαφωνώ ,  Ναί =συμφωνώ

3. --Παράλληλα, θα ανοίξει ο δρόμος για να επιστρέψουν τα Ελγίνεια, και να τοποθετηθούν στο Μουσείο Ακροπόλεως . Ειδικά αν οι αγοραστές της Ακροπόλεως είναι Βρεττανοί, κάτι πολύ πιθανό !!.
    
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. --Αν διαιρέσουμε το χρέος της χώρας προς τον πληθυσμό,  320 δις / 10 εκατομμύρια , είναι σαν να  χρωστάει ο καθένας μας, περίπου 30 χιλιάδες €.  Αν πουλήσουμε την Ακρόπολη 1 τρις, είναι σαν να παίρνουμε ο καθένας 100 χιλιάδες €.  Ξεπληρώνουμε το χρέος, και μας μένουν και 70 χιλιάδες..!

2. --Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν με τα 700 δις. , πρέπει να είναι  δραστικές και πρωτοποριακές:  επαναγορά λιμανιών-αεροδρομίων, σταμάτημα των εξορύξεων χρυσού στη Χαλκιδική, φύτεμα εκατομμυρίων δέντρων, αυτονομία σε ενέργεια με ανανεώσιμες μορφές ενέργειας: (ήλιο, αέρα, υδατοπτώσεις), μείωση Ι.Χ. και αύξηση σε μέσα μαζικής μεταφοράς και ποδήλατα, μείωση ωραρίου-αύξηση εργαζομένων-μηδενισμός ανεργίας,  κίνητρα να πάνε στα χωριά  τους, κλπ. κλπ. κλπ.
--Η απελευθέρωση μας από το χρέος, θα μας δώσει φτερά για να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις, και να απαιτήσουμε να επιστρέψουν όλες οι κλεμμένες αρχαιότητες από Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, κλπ.  

3. --Στη Συμφωνία με τον αγοραστή, λογικό είναι να αναγράφεται πως εμείς οι Έλληνες θα μπορούμε να πηγαίνουμε με μισό εισιτήριο στην Ακρόπολη, ενώ μέχρι σήμερα πληρώνουμε !. 

4. --Η σκληρή αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική
 Το θέμα δεν είναι αν θα πουλήσουμε την Ακρόπολη. 
Το πρόβλημα είναι πως δεν ξέρουμε να διαχειριστούμε, αν πάρουμε τόσα λεφτά.   Αν ξέραμε, δεν θα χρωστούσαμε… 
 Τί να την κάνουμε την Aκρόπολη , έτσι πως καταντήσαμε την Αθήνα...?!
 Λίγα μάρμαρα, ανάμεσα σε δισεκατομμύρια τόνους τσιμέντου και ασφάλτου???
 Το θέμα είναι να πάμε στα χωριά μας, χωρίς τα κόμπλεξ ανωτερότητας του πρωτευουσιάνου, και χωρίς τα κόμπλεξ κατωτερότητας του χωριάτη… 
 Όλα αυτά μπορούμε να τα κάνουμε και χωρίς να πουλήσουμε την ακρόπολη… Αλλά πρέπει να την πουλήσουμε, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γιατρευτεί η άρρωστη μεγαλομανία του Έλληνα. Για καθαρά ψυχολογικούς λόγους…  

6.  --Για να κάνουμε και λίγη πλάκα, ίσως ο αγοραστής να είναι ο Αρτέμης Σώρρας, οπότε θα ξεχρεωθούμε χωρίς να χάσουμε και την Ακρόπολη…

συμπερασματικώς 
Δεν είναι πως ξεπουλάμε την ακρόπολη,  είναι πως για άλλη μια φορά μας ξελάσπωσαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας…  
 Είναι ένα κόλπο της θεάς Αθηνάς!..., που μας κλείνει πονηρά το μάτι.  
 Το πιάσατε το υπονοούμενο ??? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου