theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ [1}

    Θάβουν τον Σιδηρόδρομο ζωντανό πριν πεθάνει

    Για το Γιαννιτσοχώρι, το χωριό μου έχω αφιερώσει πάμπολλες αναφορές. Από τη μια έχω υμνήσει πολλούς άξιους συγχωριανούς και από την άλλη έχω κατακρίνει άλλους τόσους. 
   "Κατηγορείς το σπίτι σου", λένε, "θα πέσει να σε πλακώσει". Τι να κάνω δηλαδή να βλέπω τόσο αισχρές παρανομίες και μάλιστα εναντίον της φύσης και του Περιβάλλοντος, που είναι η επιδερμίδα μας και΄να το παίζω Κινέζος; Βεβαίως και όλοι οι συγχωριανοί τα βλέπουν, πολλοί απ΄ αυτούς είναι "νοικοκυραίοι" και κοιτάνε την οικογένειά τους και το σπιτάκι τους. Οι υπόλοιποι δεν τα θεωρούν καν άξια λόγου. Έχουν πάθει μεγάλη αλλοτρίωση και έχουν απολέσει βασικές ανθρώπινες αξίες για το κοινό καλό. Και ως προς την ιδεολογοπολιτική τοποθέτηση δεν χρειάζεται, όλοι σας καταλαβαίνετε. 
       Λοιπόν οι δυο καραμπινάτες παρανομίες, ανοσιουργήματα που αγγίζουν   εγκληματικές πράξεις είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες. Στην μια  δράστης είναι η ίδια η Κοινότητα  κι αυτό είναι το άκρως εξοργιστικό και απαράδεκτο.. 
    Α] Η παντελής υποβάθμιση, απαξίωση και ενταφιασμός του σιδηρόδρομου και το χειρότερο
  Β] Οι ανόσιες, επονέίδιστες  πράξεις στην Παραλία (αμμοληψία, ωμές επεμβάσεις στις αμμοθίνες και στο πευκοδάσος μέχρι που ξεραίνουν και κόβουν δένδρα). 
      Σήμερα θα ασχοληθούμε με το πρώτο μια και το άλλο είναι πιο βαρύ και ΄αποτρόπαιο, επειδή  έχει να κάνει με την καταλήστευση και καταστροφή του περιβάλλοντος, όχι απλώς με την υποβάθμισή του και μάλιστα σε μια περιοχή Natura και ειδικά προστατευόμενη για επαπειλούμενα είδη με αντίστοιχο Φορέα.
           Νάμαστε λοιπόν για τον Σιδηρόδρομο.
   Όλοι απανταχού της γης πιστεύουν και αποδέχονται ότι ο Σιδηρόδρομος αποτελεί τον πιο ανθρώπινο, οικολογικό και οικονομικό μέσο μαζικής μεταφοράς. Στην νοτιοδυτική Ελλάδα  [Πάτρα-Πύργος-Κυπαρισσία-Καλαμάτα] κατασκευάστηκε το 1900 και συνέβαλε τα μέγιστα στην οικονομική ανόρθωση της ταλαιπωρημένης νέας χώρας.
  Δυστυχώς, για λόγους ξένους με το σημερινό σημείωμα ο Σιδηρόδρομος έπαυσε να λειτουργεί το 2011. Έκτοτε παραμένουν οι μεταλλικές γραμμές με τις θρυλικές μαδέρες, και τα φανάρια στις μεγάλες διακλαδώσεις.  Σε κάθε δε μικρό η μεγάλο χωριό στέκουν μάρτυρες του ένδοξου παρελθόντος με το ΣΠΑΠ και τον ΟΣΕ οι Σταθμοί  ως αρχιτεκτονικά μνημεία. 
   Αντί λοιπόν εμείς οι κάτοικοι με πρώτους τους δημάρχους και προέδρους μας συνεχώς  να διαμαρτυρόμαστε και να εντείνουμε τις όποιες μας  πιέσεις για επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, προβαίνουμε στον "ζωντανό" ενταφιασμό του.
 Περνώντας  λοιπόν από τη διακλάδωση για τη θάλασσα έγινα μάρτυρας σε τελευταίο....... ασπασμό.  Με μια μπουλντόζα είχαν χώσει τις γραμμές και είχαν πάρει αμπάριζα τα περισσότερα υλικά, πασσάλους πινακίδες και διάφορα όργανα του φωτεινού σηματοδότη. 
  Δυστυχώς τέτοια αυθαίρετη ενέργειας καταστροφής και υπεξαίρεσης δημόσιας περιουσίας με τέτοια θρασύτητα και δη από επίσημο όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πρωτοφανής.  
   Το δε εξωφρενικό ήταν ότι ο πρόεδρος της κοινότητας θέλοντας να μας πουλήσει πνεύμα ισχυρίσθηκε ότι έχει έρθει έγγραφο ότι πλέον ο Σιδηρόδρομος δεν ξαναλειτουργεί και μάλιστα επιτρέπεται στους όμορους ιδιοκτήτες με τις γραμμές να αγοράσουν το μέρος που γειτονεύουν.  
   Δεν ξέρω τι άλλο να προσθέσω, δυστυχώς η βλακεία  δεν έχει  όρια και δεν  καταπολεμείται με τίποτα. 
    Αμ ετούτος ο πρόεδρος με λαϊκίστικα μέσα και μαλαγανιές τύπου Μαυρογιαλούρου, συν τις αλλοπρόσαλλες κολοτούμπες  έχει πάρει όλο τον κόσμο  με το μέρος του. Έργα τίποτα απολύτως. Και ότι μικροεπεμβάσεις έχουν γίνει πότε προέχει το συμφέρον της οικογένειας και πότε μικοροπολιτικά συμφέροντα.[1]
     Σκέφτηκα την απαράδεχτη πράξη να την  καταγγείλω στην αστυνομία, τελικά όμως θα κάνω καταγγελία στην ίδια υπηρεσία τον ΟΣΕ. Και τότε θα δούμε πως πηδάνε τα κάρβουνα!
  Όλοι αυτοί οι τύποι στην περιοχή μας έτσι βλέπουν την ανάπτυξη μέσα από το γκρέμισμα και τη φτηνή ιδιοποίηση κάθε δημόσιας περιουσίας και της φύσης και του περιβάλλοντος.
 Μακάρι να ήσαν μόνο εδώ...[2]
   Έχουμε και συνέχεια με τα ...ανδραγαθήματα στην παραλία !!! 

[1]  Να σας αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα και να τραβάτε τα μαλλιά σας: 
     Κάποτε πήρε μπογιά και πινέλο και έβαψε την πόρτα του σχολείου. Παλαμάκια ο λαός, πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος 
    Τα γεροντάκια  ότι αιτήσεις θέλουν και άλλα τέτοια σχετικά ο κ. Επαμεινώνδας πρώτος και καλύτερος.
     Μετά το καλοκαιρινό πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου, με αυτά που μένουν, γουρουνοπούλα και ποτά, ο τύπος με την μεγάλη απλοχεριά που τον δέρνει κάνει τραπέζι στα  τσιράκια  του στο σπίτι του. Χάθηκε να τα μοιράσουν στους τόσους κακόμοιρους στο χωριό που έχουν ανάγκη, άποροι, τσιγγάνοι οικονομικοί μετανάστες(πακιστανοί, μαυρούληδες και λοιποί), Αλλά που τέτοια ευαισθησία και αλληλεγγύη και σε αυτόν και περισσότερο στο Σύλλογο.....  
[2] Την άλλη μέρα πήγα στον δήμαρχο, του τα ανέφερα με το σι και με το σίγμα, του έδειξα και τα αποδεικτικά πειστήρια, φωτογραφίες   και στο ΄τέλος μπροστά μου τον πήρε τηλέφωνο και του χάιδεψε τα αυτιά!!! Τον συμβούλεψε να φυλάξει τα όργανα και τα άλλα στην αποθήκη. Μπράβο κύριε δήμαρχε και σε σένα!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου