theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Στο σενάριο Βαρουφάκη-Γαβρά, θα μας κυνηγάγανε ακόμα.

TVXS Κούλογλου
.......Η έξοδος της καθημαγμένης Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε μια χωρίς προηγούμενο  καταστροφή. Μόνο οι άνεργοι που θα προκαλούσε η χρεοκοπία χιλιάδων επιχειρήσεων υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Μέσα στο χάος, μια χώρα διχασμένη τότε σε αντιμνημονιακούς και σε « μένουμε Ευρώπη » θα φλέρταρε με την πιθανότητα εμφύλιων συγκρούσεων.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι είναι χειρότερη η σημερινή «χρεοδουλοπαροικία»  από  το grexit, το οποίο στο Protagon περιέγραφε το 2011.. ελαφρώς διαφορετικά:
«Σε είκοσι λεπτά θα είχαν στεγνώσει όλα τα ΑΤΜ. .. Η οικονομία θα κατέρρεε. Μέχρι το κράτος να παράξει το νέο νόμισμα (κάτι που παίρνει βδομάδες), η χώρα θα είχε βυθιστεί στο απόλυτο σκότος. Χωρίς πρόσβαση στις χρηματαγορές, στο απεχθές ΔΝΤ, στην ανεκδιήγητη ΕΕ, το ρολόι θα γύρναγε πίσω πολλές δεκαετίες. Η φτώχεια θα εισέβαλε στο 80% των νοικοκυριών…η έξοδος από το ευρώ για μια ελλειμματική χώρα θα μας έστελνε στη νεολιθική εποχή πριν καλά-καλά το καταλάβουμε».
Για την επιστροφή στη νεολιθική εποχή, θα εθεωρείτο υπεύθυνη η αριστερά. Στο σενάριο Βαρουφάκη-Γαβρά, θα  κυνηγάγανε τους αριστερούς, ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου