theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

ΒΑΛΑΝΤΗΣ: ΓΟΛΓΟΘΑΣ-ΣΤΑΥΡΩΣΗ & ΑΝΑΣΤΑΣΗ

   Μεγάλη Παρασκευή σήμερα, μέρα του επιταφίου θρήνου για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και επέλεξα να τιμήσω έναν επί γης Χριστό μετά  τον Μιχάλη στο ίδρυμα ανιάτων, που χόρευε ζεμπέκικο με το καροτσάκι και με τη χάρη και γαμώτο χτύπαγε το παπούτσι του [κλικ ΕΔΩ]
    Μιλώ και τιμώ τον Βαλάντη, που όπως έχω αναφέρει είναι ένα από τα σπάνια μουσικά φαινόμενα. Είναι 18 χρονών, τσιγγάνος, τυφλός και παίζει κιθάρα και τραγουδάει και μάλιστα δικά του τραγούδια, και στοίχους και μουσική. Καταλαβαίνετε τι μεγάλο φαινόμενο αρκεί να τον δείτε στα ωραία του βίντεο. Είναι σύντροφος της Σταθούλας, εγγονής από την Κινέζα[ Διωνυσία όπως γράφει] του αέιμνηστου κουμπάρου μου, του Μιράλ [κλικ ΕΔΩ] [Αλήθεια δεν ξέρω το όνομά του] μια και όλος π κόσμος έτσι τον ήξερε]. Είναι και τα δυο τους ΑΜΕΑ και γνωρίστηκαν στην Σχολή τυφλών της Θεσσαλονίκης και από τότε είναι αχώριστοι, σιαμαίοι. Μάλιστα προχτές η Σταθούλα γέννησε στην Καλαμάτα το το κοριτσάκι τους.
     Το yannitsochori. blogspot.com θα κάνει μια εκστρατεία για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, όπως πριν αρκετά χρόνια τον Μπάμπη [κλι ΕΔΩ]
   Πιστεύω και σας παρακαλούμε και εγώ και τα παιδιά, ότι θα ανταποκριθείτε, καθένας με τον τρόπο του. Ήδη οι πρώτες προσφορές είναι ..παρά πόδας.
    Όμως κάνω έκλυση στο φίλο παπά του Χωριού, και στους σεβαστούς Πρόεδρο του Χωριού και δήμαρχο Ζαχάρως να δείξουν πρώτοι το παράδειγμα.
Αμήν
Δείτε τα βίντεο και μετά αποφασίστε:






Υπόψη Βαλάντης έχει κανάλι αναζητήστε το
γράφοντας " Βαλάντης Σταμούλης" ή valantisv3

Το Πάσχα στην Πελοπόννησο κατά την Τουρκοκρατία

 Από τα «Τετράδια ιστορίας»
του Παναγιώτη Α. Κατσίβελα 
 Σημαντικές πληροφορίες για τα ήθη και τα έθιμα των Ελλήνων κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας αλλά και τα πρώτα χρόνια της Απελευθέρωσης διαφύλαξαν πολλοί φιλέλληνες περιηγητές , που επισκέφθηκαν την Ελλάδα και άφησαν συγγραφικό έργο . Από τους σημαντικότερους ο Φραγκίσκος Πουκεβίλ ο οποίος πέρασε δύο φορές από την περιοχή των Γαργαλιάνων . Αρχικά το 1798 και ύστερα την Άνοιξη του 1816. Μεταξύ 1826 και 1827 δημοσιεύει την δεύτερη έκδοση του βιβλίου του « Voyage de la Grece» συμπληρωμένη από το ταξίδι στην Τριφυλία που έλειπε από την πρώτη έκδοση.

            Το πρώτο ταξίδι του Φ. Πουκεβίλ(1) στην Ελλάδα είναι και το πιο περιπετειώδες.
Σ’ αυτό το ταξίδι του περνά στα ανοικτά της νήσου Πρώτης των Γαργαλιάνων, όπου και διανυκτερεύει και σημειώνει : « Επί της απέναντι της νήσου αυτής ( της Πρώτης) παραλίας , υπήρχε μια επιγραφή σε δημώδη ελληνική όπου προέτρεπε τους ναυτιλλομένους να προσέχουν γιατί όποιος βρίσκεται το βράδυ μεταξύ Πρώτης και ακτής ,, για να διανυκτερεύσει χωρίς να αγρυπνεί , θα είναι την επομένη λεία των κουρσάρων της Μπαρμπαριάς» Εν συνεχεία αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν να διακρίνει την μικρή πόλη του Γαργαλιάνου από την θάλασσα διότι ήταν στην αντίθετη πλευρά ενός βουνού προς τα βορειοανατολικά.
Τελικά δεν το απέφυγε , έπεσε θύμα της πειρατείας.
                                     Την σαρακοστή .
Οι Έλληνες κρατάνε 225 ημέρες το χρόνο αργία και νηστεία. Τα καταστήματα και τα εργαστήρια είναι τότε σχεδόν όλα κλειστά . Εκτός από τις τέσσερες μεγάλες νηστείες τους , με τις οποίες προετοιμάζονται για να γιορτάσουν το Πάσχα , την γιορτή των Αποστόλων , την Κοίμηση της Θεοτόκου και τα Χριστούγεννα , έχουν πολυάριθμες παραμονές εορτών που τις κρατάνε ευσυνείδητα . Θα ήταν δύσκολο σε ένα Έλληνα να επιτύχει την άφεση αν δεν κρατούσε την νηστεία που ορίζει η εκκλησία . Γι’ αυτό πολλές φορές συναντήσαμε ανθρώπους , δυστυχισμένες έγκυες γυναίκες ή λεχώνες , που επέμεναν να αρνούνται, όχι μόνο το κρέας αλλά ούτε ένα απλό ζωμό , ένα ποτήρι κρασί ή θερμαντικό ποτό , από φόβο μην πατήσουν την νηστεία . Θα με ρωτήσουν με τι τρέφονται οι Έλληνες αυτές τις ημέρες της νηστείας , που σ’ αυτούς αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς . Θα ήταν δύσκολο να σχηματίσει κανείς μίαν ιδέα της διατροφής των κατοίκων της Πελοποννήσου , ιδίως κατά την διάρκεια της νηστείας που προηγείται του Πάσχα , που την ονομάζουν Σαρακοστή καθώς και την αυστηρότητα με την οποίαν την τηρούν . Βλέπει κανείς στα χωράφια και στις όχθες των ρυακιών τις γυναίκες και τις κοπέλες να μαζεύουν , τραγουδώντας , σαλιγκάρια , χόρτα χιλίων ειδών , να ψάχνουν μ’ ένα λόγο να βρούνε την τροφή τους ανάμεσα στους βράχους τους πιο απόκρημνους και στα πιο ακαλλιέργητα εδάφη. Είδαμε αυτή την εποχή κυρίες από τις πρώτες οικογένειες των Πατρών να πηγαίνουν πολλές φορές μαζί στα χαλάσματα που περιβάλλουν την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα , στην ακρογιαλιά , για να μαζέψουν σαλιγκάρια , που βρίσκονται άφθονα ανάμεσα στους βράχους και τους θάμνους
Την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.
«Τη Μεγάλη Πέμπτη οι Έλληνες, γέροι και νέοι, έφηβοι και παιδιά, πηγαίνουν στην Εκκλησία και μεταλαβαίνουν κατά δυο τρόπους. Το βράδυ, κάνουν μέσα στην εκκλησία ένα είδος Μυστικού Δείπνου: περνούν εκείνη τη νύχτα με προσευχές και οι γυναίκες διηγούνται τα βασανιστήρια του Σωτήρα, με δάκρυα στα μάτια.
Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι Έλληνες νηστεύουν τα πάντα, ως τη δύση του ηλίου, οπότε τρώνε μόνο λίγο ψωμί και πίνουν αρκετό νερό. 

ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ


Ποιόνε να κλάψω πρώτονε, ποιον να τραγουδήσω πρώτονε, στο μπλόκο στην Καισαριανή, που γίνηκε μια Κυριακή «Το μπλόκο της Καισαριανής», 1977 Μίκης Θεοδωράκης / Νότης Περγιάλη

Ποιόνε να κλάψω πρώτονε
ποιον να τραγουδήσω πρώτονε


Την 1η Μαΐου που έγινε η εκτέλεση των 200 ανδρών στην Καισαριανή από τον γερμανικό στρατό, η πορεία του πολέμου είχε ήδη καθοριστεί. Ο γερμανικός στρατός βρισκόταν σε υποχώρηση και από την Ελλάδα μετρούσε μήνες μέχρι να την εγκαταλείψει.
Ποιο ήταν το πολεμικό κλίμα
Τον Σεπτέμβριο, του ίδιου έτους, βρετανικές και καναδικές δυνάμεις εισβάλλουν στην ηπειρωτική Ιταλία ενώ οι Σοβιετικοί απελευθερώνουν το Σμόλενσκ και την 1η Οκτωβρίου οι Βρετανοί εισέρχονται στην Νάπολη.
Τον επόμενο μήνα, Νοέμβριο, οι Γερμανοί αποχωρούν από το Κίεβο και στο τέλος του μήνα συγκαλείται η διάσκεψη της Τεχεράνης (Στάλιν, Τσώρτσιλ, Ρούσβελτ).
Το 1944, στις 20 Ιανουαρίου, οι Σοβιετικοί απελευθερώνουν το Νόβγκοροντ, μία εβδομάδα αργότερα θα επανακαταλάβουν το Λένινγκραντ, ενώ μπαίνουν στη Ρουμανία και καθαρίζουν την Κριμαία από τον γερμανικό στρατό.
Μέσα σε αυτό το κλίμα της γερμανικής υποχώρησης ο γερμανικός στρατός, που βρίσκεται στην Ελλάδα, χωρίς να έχει κάποιο όφελος παρά μόνο την εκδίκηση της ήττας επιδίδεται  σε σειρά εκτελέσεων, πυρπολήσεων και καταστροφών. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή.
Η εκτέλεση
Οι Γερμανοί σε αντίποινα για την εκτέλεση ενός Γερμανού στρατηγού και του επιτελείου του εκτέλεσαν 200 άντρες στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. 200 νέοι κομμουνιστές οι οποίοι πρώτα κρατούνταν στην Ακροναυπλία, και το δικτατορικό καθεστώς του Μεταξά αντί να τους απελευθερώσει όταν μπήκαν οι Γερμανοί στη χώρα μας τους παρέδωσε στους κατακτητές.
8 χρόνια ήταν φυλακισμένοι.
Η τελευταία τους νύχτα πέρασε με τραγούδια, γνώριζαν πως τα ξημερώματα θα εκτελούνταν. Ανέβηκαν στα καμιόνια. Άφησαν τις φυλακές του Χαϊδαρίου, και στη διαδρομή τραγουδούσαν. Οι περαστικοί στους δρόμους ανατρίχιαζαν. Γνώριζαν τι σήμαινε αυτή η πομπή. Διέσχισαν τους δρόμους της Αθήνας και έφτασαν στην Καισαριανή. Κατά τη διάρκεια της πομπής πέταγαν σημειώματα. Ήταν τα τελευταία τους λόγια. Αποχαιρετούσαν γονείς, φίλους, πατρίδα.
Δεν φαινόταν πως πήγαιναν για εκτέλεση, περισσότερο για γλέντι.
-Ρώτησέ τους αν έχουν τίποτε να πούνε!
-«Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω η λευτεριά!»
-Τίποτε άλλο;
-Όχι! Τίποτε άλλο.
Έρχονται οι επόμενοι είκοσι. Το πρώτο που πρέπει να κάνουν είναι να πάρουν τα νεκρά σώματα των συντρόφων τους και να τα μεταφέρουν στα φορτηγά.
«Ζήτω το έθνος! Κάτω οι τύραννοι!»
Και έτσι με αυτή τη σειρά φτάσανε στην τελευταία εικοσάδα.
Στους τελευταίους είκοσι ήταν και ο διερμηνέας Ναπολέων Σουκατζίδης. Ο Γερμανός διοικητής γνωρίζοντας τον Σουκατζίδη από τις διερμηνείες και φαίνεται σε μία έκλαμψη ανθρωπιάς του πρότεινε να τον εξαιρέσει.

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

ΖΗΤΩ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!

 ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ 

ΖΗΤΩ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ                           

2022
          2022
Μέρα Μαγιού μου μίσεψες,
μέρα Μαγιού σε χάνω......
Τη Σόφη τις προάλλες την
 χάσαμε και μας λείπει!

====================================


«Πρωτομαγιά 1944» Ηλίας Σιμόπουλος.

“Διακόσια παλικάρια τραγουδήσαν σαν σήμερα τον ερχομό του Μάη.
Το τραγούδι τους πυρπόλησε τους ορίζοντες της Καισαριανής.
Τ’ ακούσαν οι γερόντισσες και στήσαν όλες το χορό
κι ανάστησαν το Ζάλογγο κι αγκάλιασαν τον κόσμον όλο.
Τ’ ακούσανε και οι δήμιοι και πισωπάτησαν
τρομαγμένοι με μια πελώρια σιωπή στο στόμα.
Διακόσια παλικάρια  τραγούδησαν σήμερα τον ερχομό του Μάη!
Σταθείτε ολόρθοι, σύντροφοι. Συντρόφισσες στο πόδι.
Στις πολιτείες, στα χωριά, στους κάμπους, στ’ ακροβούνια,
συντρόφοι και συντρόφισσες, σταθείτε ορθοί. Και στρέψετε
το βλέμμα σας προς την Καισαριανή ”
τη λεβεντιά για ν’ ανταμώσει.
Διακόσια παλικάρια τραγουδήσαν σήμερα….
Στο πλατύ μέτωπο και στα μαλλιά
και στα μεγάλα εκφραστικά τους μάτια
διαβάσαμε το μήνυμα: Η άνοιξη πως φτάνει!
Χαρά σε σας, τιμή στα παλικάρια μας, χαρά στον κόσμον όλο.
Δέστε σφιχτά- σφιχτά τα χέρια σας
και πλέχτε μιαν απέραντη αλυσίδα,
να πιάνει απ’ την Κρήτη, το Μωριά
κι από τη Ρούμελη κι από τη Θεσσαλία
ίσαμε κει ψηλά στην Ήπειρος, ίσαμε κει μακριά στη Θράκη
ν’ αρχίσουν τον Καλαματιανό και να χορέψουνε τον τσάμικο,
που να τραντάξει όλη η γη και να καεί το πελεκούδι.
Μα προσοχή συντρόφοι, ουτ’ ένα δάκρυ.
Όπως εκείνοι μας αποχαιρέτησαν περήφανοι
όμοια κι εμείς περήφανοι να τους ξεπροβοδίσουμε ταιριάζει.
Μα προσοχή, συντρόφοι, ουτ’ ένας στεναγμός,
να μη λερώσουμε τη μνήμη των ηρώων.
Όπως εκείνοι δε φοβήθηκαν το θάνατο,
πρέπει κι εμείς να μην τον φοβηθούμε.
Διακόσια παλικάρια τραγούδησαν σήμερα.
Διακόσια παλικάρια τραγουδήσαν, διακόσια παλικάρια… 
[για αυτή τη θυσία ηρώων 
διαβάστε κλικ ΕΔΩ]

  Παρουσιάζω εδώ μια επισκόπηση των αναρτήσεων της Πρωτοχρονιάς όλων των ετών από την αρχή του blog, το 2011. Πραγματικά αξίζουν να τις ξαναδείτε!!!  
2011 ΕΔΩ // 2012 ΕΔΩ ΕΔΩ // 2013 ΕΔΩ ΕΔΩ // 2014 ΕΔΩ  
 2015 ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ // 2016 ΕΔΩ // 2017 ΕΔΩ      ΤΟ 2021 ΤΟ ΔΡΑΜΑ     
(Το κατακαλύτερο δε είναι η γελοιογραφία του 
αξέχαστου Κάβουρα (Βαγγέλη Αντωνόπουλου


  2011   

1η  ΜΑΗ

Μηρυκάζω ημερολόγια
και συντροφεύω τον συλληφθέντα Τσε
και τον συλληφθέντα Λόρκα 
και το συλληφθέντα Σωκράτη
και τον Χριστό και τον Σπάρτακο
και αλαλάζω με όλους αυτούς στη Βαντόμ
καθώς υψώνεται η σημαία της Παρισινής κομμούνας
Αγγελος. Αντωνόπουλος

Λαογραφικό Μουσείο Καλίδονας1
===============================

ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΠΑΝΗΣ

 Η ΔΗΜΤΟ [Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ήλιδας, δεν ξέρω πώς και γιατί και από πού προς πού, είχε το θράσος ή την αφέλεια να μου στείλει ένα Δελτίο για να με ενημερώσει ότι "το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας ούτε καταργείται ούτε υποβαθμίζεται", πράγμα που το έκανε σε όλα τα ΜΜΕ της Ηλείας. 

Και εγώ της απάντησα αμέσως τα εξής:

ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.
.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΕΙ Ν.ΔΟΥΛΑ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;
ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ,
ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ...ΤΣΟΠΑΝΗΣ.....
ΟΥΣΤ

Μόνο που έπρεπε να προσθέσω μετά το ΤΣΟΠΑΝΗΣ το ΣΑΣ
Αλλά δεν γράφουν για τον υπόλοιπο νομό; Για τη Ζαχάρω με το Ειρηνοδικείο, την Κυπαρισσία με το Πρωτοδικείο, τη Δίβρη, τη Ζούρτσα και όλη την επαρχία που την ξεβράκωσαν.  ΄
Για τα Νοσοκομεία, τις Σχολές στην πόλη τους και στον Πύργο έχουν δαγκώσει τη γλώσσα τους! 
Ας αφήσουμε την ακρίβεια...... 

ΜΑΗ Μ' ΜΑΗ Μ΄ Τραγούδι Μήνυμα Αντίστασης

 


ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ....ΠΡΟΔΟΤΕΣ

  Τι είναι η άτιμη μνήμη! Άλλα πράγματα, γεγονότα, συμβάντα, πρόσωπα ακόμα και πρόσφατα τα έχει αποσβέσει με σφουγγάρι όπως τους πίνακες με κιμωλία στην τάξη και άλλα, ακόμα και πολύ παμπάλαια, τα έχει γράψει ανεξίτηλα και μένουν εσαεί. 
   Τούτο π.χ. το θυμάμαι λες και ήταν χτες. Θα πηγαίνουν 5 για 6 χρόνια, όταν ο προηγούμενος δήμαρχος ήταν ακόμα αξιωματική αντιπολίτευση και ήμουν δίπλα του, φίλοι. Μπαίναμε λοιπόν ένα πρωινό στου Μωραϊτη τον καφενέ και λέγοντας κάτι σχετικό για τους γονείς και τα παιδιά, του κάνω την εξής ερώτηση:
- Εσένα ο πατέρας σου πολιτικά που ήταν; 
- Κεντρώος ήταν σε όλη του την ζωή..
 Και συνεχίσαμε περί άλλα  τυρβάζοντες..
             Πέρασε καιρός από τότε και κάποιος φίλος Ζαχαραίος μου έστειλε το κάτωθι κομμάτι από  την στρατιωτική ιστορία με θέμα:  

Ζαχάρω Ηλείας, οι τρεις επιθέσεις του ΔΣΕ,

Αντιστράτηγος ε.α Ζήρος Ασημάκης,Μαρ 1961 

ΖΑΧΑΡΩ

Και οι τρεις αποτυχούσαι επιθέσεις των Κομμουνιστοσυμμοριτών 

εναντίον της ανωτέρω Κωμοπόλεως.

ΣΤ΄ Ν’ απονεμηθώσι αι νόμιμαι ηθικαί αμοιβαί εις τους κάτωθι κατοίκους της Ζαχάρως, διότι άλλοι διαρκούσης της μάχης συμμετέσχον ενεργώς εν όπλοις και άλλοι εν συμπράξει μετά των μαχομένων και άλλοι ευθύς μετά την μάχην επεδείξαντες ηρωϊσμόν και αυταπάρνησιν, συντελέσαντες και ούτοι εις την επιτυχή έκβασιν του αγώνος, ήτοι: 1/ Δόμνα Ευγ. Διον. Γιαννακοπούλου, 2/ Φωτούλα Ευγ. Διον. Γιαννακοπούλου, 3/ Βάσω Χείλιου, 4/ Ελπινίκη Θυγ. Διον. Σασσόπουλου, 5/ Βεατρίκη Ευγ. Διον. Σασσόλου, 6/ Φώτιον Δημήτρουλαν, 7/ Αριστομένην Ηρ. Κριτσέλην, μαθητρίας και μαθητάς του Γυμνασίου, 8/ Γεώργιον Διον. Τζαμαλούκαν Ιατρόν, 9/ Ιωάννην Θάνον, 10/ Σπύρον Ανδρέου Σάσσαλον 11/ Λεωνίδαν Θεοδ. Παναγόπουλον, 12/ Ιωάννην Αλεξανδρόπουλον Συμ/φον, 13/ Αθανασία Χ. Ιωάννου Χριστοδουλοπούλου, 14/ Αγγελική Ευγ. Γρηγορίου Γιαννοπούλου, 15/ Ευαγγελία Θυγ. Ηρ. Κριτσέλη, 16/ Γεώργιον Τζέμον, 17/ Ευγενίαν Παπαφωτίου, 18/ Αναστάσιον Μοτράγκον, 19/ Γεώργιον Κων/νου Ζιάταν και 20/ Διονύσιον Κων/νου Ζιάταν.
Ούτω έληξεν η Δευτέρα επίθεσις των Συμμοριτών κατά της ΖΑΧΑΡΩΣ με πλήρη συντρηβήν των και με μεγάλας απωλείας των Συμμοριτών. [1]

Τα συμπεράσματα δικά σας για του
 κομμουνιστοσυμμορίτες 
και κομμουνιστοφάγους εθνικόφρονες

      Έτσι για την ιστορία του τόπου μας αναφέρω και μια κουβέντα που είχα με τον αείμνηστο μπάρμπα-Γιάννη Μητρόπουλο, τον πατέρα του σημερινού δήμαρχου, που μια μέρα καθόμαστε έξω από το καφενείο στο χωριό. Μου  έλεγε λοιπόν διάφορα από την Κατοχή και την Αντίσταση, μια και ήταν όχι μόνο μεγάλος αγωνιστής στη ζωή με τα πρόβατα και τα κουτσούβελα και κουτσός από πάνω αλλά και βέρα δημοκρατικός που είχε πάρει μέρος στην Αντίσταση. Και μου εξιστόρησε το εξής:
"Παλιά που έγινε η συνταξιοδότηση των Αντιστασιακών επί ΠΑΣΟΚ, πήγα στον  Αλεξανδρόπουλο στη Ζαχάρω για να μου δώσει μια βεβαίωση ότι ήμουνα Αντιστασιακός, επειδή το ήξερε ως συμβολαιογράφος και μου αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν ανακατεύεται με τέτοια, λες και του ζήτησα λίρες..".

[1]Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το θέμα που είναι εκτενές και λεπτομερές κλικ ΕΔΩ