theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ. ΖΑΧΑΡΩΣ


  •       Ένα από από τα πιο ταραχώδη και άκρως αποκαρδιωτικά Δ.Σ. του δήμου Ζαχάρως ήταν το χθεσινοβραδινό. Η  μείζονα αντιπολίτευση αναγκάσθηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση μετά την καθόλα περίεργη (1) άρνηση της δημοτικής αρχής να συζητήσουν το σοβαρότατο θέμα των θρυλικών ογκολίθων στον αιγιαλό. Ένα θέμα που αποτελεί μεγάλο οικολογικό έγκλημα αλλά και το ύψιστο δείγμα της βλακείας και ανικανότητας των δημοτικών αρχόντων. 

Ο κουμπάρος μου σε αυτή τη φωτογραφία σαν να λέει: ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ...
     Έχει μεγάλη πλάκα τι ισχυρίσθηκε ο πρόεδρος μετά βεβαίως από σήμα του αφέντη τους. Εάν αυτό δεν είναι κατεπείγον θέμα, όπως ακριβώς καθορίζεται στο άρθρο 67 (παραγρ.7) του νόμου 3852/10 (Καλλικράτης), τότε ποιο είναι; Μήπως η μετάβαση του αντιδήμαρχου στο Λουτράκι ή στην Γερμανία;Κύριε πρόεδρε γιατί δεν εφαρμόζετε τον Κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. αλλά άγεσθε και φέρεσθε από άλλους; Μα είναι δυνατόν να αγνοείτε τι μπαίνει ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ; Δεν ξέρεις ότι έχεις μεγάλη ευθύνη; Πού το βρήκατε αυτό ότι δεν απαντάμε στο έγγραφο -επερώτηση της μείζονας μάλιστα αντιπολίτευσης γιατί "το θέμα θα το φέρουμε κανονικά σε άλλο Δ.Σ". "Πιάστο αβγό και κούρεφτο" Εδώ βοά όλος ο κόσμος και σεις αρνείστε ένα κανονικό δικαίωμα! Πραγματικά δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω μια τέτοια συμπεριφορά.  
(1) Τι να πουν οι λεβέντες μετά από τα τόσα που βγαίνουν στη φόρα; Να πουν για τον εργολάβο που ανέλαβε το έγκλημα ή να απολογηθούν για τις απαράδεκτες και γελοίες δικαιολογίες που δήλωναν δημοσίως μετά το έγκλημα; 
ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΑΣ ΠΟΥ ΈΒΑΛΕ ΦΩΤΙΕΣ
ΠΡΟΣ:
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού ΣυμβουλίουΔήμου Ζαχάρως   Ζαχάρω 9.1.2014Κ
ΘΕΜΑ: ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΨΗ ΟΓΚΟΛΙΘΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ 
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΚΟΒΑΤΟΥ
Κύριε πρόεδρε
      Τις ημέρες προ των εορτών των Χριστουγέννων διαπιστώθηκε η ρίψη μεγάλων ποσοτήτων ογκολίθων στις παραλίες Ζαχάρως, σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, όπως επίσης και σε ένα στην κεντρική παραλία του Κακοβάτου.
 Οι πολίτες του Δήμου μας ευαισθητοποιημένοι σε θέματα του περιβάλλοντος, αναστατώθηκαν και έχει λάβει μεγάλη έκταση το θέμα στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31-12-13, αρνηθήκατε να τεθεί ως κατεπείγον, προ ΗΔ, το συγκεκριμένο θέμα, παρά το αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης και τη γενικευμένη αγανάκτηση των δημοτών. 
Με την παρούσα ζητούμε να τέθει ως θέμα προς συζήτηση προ ΗΔ, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΔΣ, η «ΡΙΨΗ ΟΓΚΟΛΙΘΩΝΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΚΟΒΑΤΟΥ» προκειμένου να ενημερωθεί το ΔΣ συνολικά επί του θέματος, επειδή δεν έχει την παραμικρή γνώση επ’ αυτού και να λάβουμε απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή στα ακόλουθα ερωτήματα: 1) με ποίου εντολή, εργολάβος ιδιώτης, προέβη στον εκβραχισμό δημόσιας έκτασης από την προστατευόμενη περιοχή Καϊάφα, του δήμου μας και την εναπόθεση των προϊόντων εκβραχισμού (ογκόλιθων) στις προαναφερθείσες παραλίες; 2) υπήρξαν οι προβλεπόμενες από το νόμο εγκεκριμένες περιβαλλοντικές και τεχνικές μελέτες για τις συγκεκριμένες επεμβάσεις στις περιοχές των εκβραχισμών και των παραλιών οι οποίες προστατεύονται από το καθεστώς ΝATURA 2000; 3) υπήρξαν οι απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες αρχές; 4) υπήρξαν οι προαπαιτούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναγκαιότητα και σκοπιμότητα του συγκεκριμένου έργου, η εγγραφή του συγκεκριμένου έργου στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, η αποδοχή και έγκριση των μελετών σύμφωνα με το νόμο; 5) υπήρξε η έγκριση της σχετικής πίστωσης και υπεγράφη σύμβαση έργου με τον ανάδοχο εργολάβο, κατόπιν νόμιμης διαδικασίαw μειοδοτικού διαγωνισμού ή απόφαση απευθείας ανάθεσης; 6) ποιο είναι το όνομα του εργολάβου, πως επελέγη, από ποιόν επελέγη, πόσο θα κοστίσει και από ποιόν θα πληρωθεί το συγκεκριμένο έργο;
         Η δημοτική αρχή Ζαχάρως οφείλει να δώσει εξηγήσεις στο ΔΣ και οφείλει να αντιληφθεί ότι έχει καθήκον να υπερασπίζεται το Δήμο και τους δημότες και όχι να τους αφήνει ανυπεράσπιστους, στις αποφάσεις επιτηδείων και εξωθεσμικών κέντρων.
Για τη μείζονα αντιπολίτευση
ο επικεφαλής
Κώστας Ι. Αλεξανδρόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου