theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ [Α.Τ.] ΖΑΧΑΡΩΣ

      Η έδρα του Αστυνομικού Τμήματος [Α.Τ] στη Ζαχάρω είναι επιεικώς απαράδεκτη. Η θέση του επάνω από το Σούπερ Μάρκετ ΑΒ, στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης, είναι ίδια προ αμνημονεύτων χρόνων, ίσως από την αρχή της δημιουργίας του.
 Ξέρετε ποιο   είναι το τραγελαφικό; Εδώ και πολλά χρόνια οι εκάστοτε δήμαρχοι υπόσχονται  και δεσμεύονται για την μετακόμιση του Α.Τ αλλά μετά το ...αφήνουν για τον επόμενο. Μάλιστα πολλάκις το θέμα φτάνει και στο δημοτικό συμβούλιο αλλά τελικά περί άλλων κόπτονται και ...ονειρεύονται.
Μεγάλη πλάκα έχει η κάτωθι απόφαση του θρυλικού Πανταζή, δι' ενός από τους πολλούς αχυράνθρωπους του  Νίκου Φάμελουφ εκ Ζούρτσης. [1]
Απόφαση αστεία και ανεξήγητη....
Α.Τ. Ζαχάρως: ''Μετακομίζει'' σε δημοτικό χώρο 
τους επόμενους μήνες [07/07/2015 - 18:15]
Την παραχώρηση δημοτικού χώρου και μάλιστα στο Δημαρχείο Ζαχάρως αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας με σκοπό να στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζαχάρως. Ήδη προ μηνός είχε συζητηθεί το θέμα παρουσία του διοικητή του Α.Τ.Ζαχάρως και του Δ/ντή της Δ.Α. Ηλείας με τον κ. Δήμαρχο Ζαχάρως-Φιγαλείας Νίκο Φάμελο και υπήρξε προ-συμφωνία για παραχώρηση δημοτικού χώρου με σκοπό την διασφάλιση της λειτουργίας του Α.Τ στο δήμο. Έτσι λοιπόν το Δ.Σ αποφάσισε την δωρεάν παραχώρηση του οικήματος του Δημαρχείου της Δ.Ε.Ζαχάρως για την μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως με διάρκεια δέκα έτη.
    Κάποιος πρότεινε να μετακομίσουν στο οίκημα του Χριστόπουλου στη διασταύρωση του Κακοβάτου. Καλή πρόταση φαίνεται, αλλά όπως μας ενημέρωσε ένα καλός φίλος πρώην διοικητής για μια 5ετία στη Ζαχάρω ο κανονισμός της αστυνομίας ορίζει ότι η έδρα του Α.Τ πρέπει να είναι εντός του οικιστικού πεδίου, Με την ευκαιρία για το κτίριο του Χριστόπουλου η καλύτερη λύση είναι να γίνει  Μουσείο, ιστορικό και λαογραφικό, και έδρα όλων των πολιτιστικών συλλόγων των κοινοτήτων του Δήμου, όπως προτείναμε εγώ και άλλοι. Μαθαίνω όμως ότι ο δήμαρχος έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για να καταπολεμήσει την ανεργία των νέων μας. Τέτοια απατηλά ...όνειρα εξέφραζε και ο προηγούμενος αλλά ...η ταφόπλακα το Π.Δ τον εμπόδισε!
Ίδομεν
    Παρεμπιπτόντως να αναφέρω ότι  σοβαρός λόγος της αχαλίνωτης συμπεριφοράς των κατοίκων που αράζουν εκατέρωθεν της εθνικής, όπως περιγράψαμε, είναι η μη εφαρμογή του νόμου αλλά και   ..... επέμβαση στην τύχη των  κλήσεων από ντόπιους αστυνομικούς και δη εκτιθέμενους στις εκλογές. Μήπως ήταν λάθος η επιλογή να υπηρετούν οι αστυνομικοί στον τόπο καταγωγής τους και μάλιστα να συμμετέχουν στις εκλογές;  Βεβαίως το επιχείρημα είναι μικρό αλλά ρε παιδί μου δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η αστυνομία αλλά και ο δήμος δεν παίρνουν μέτρα; 
Το δε κακόμοιρο δρομάκι ...της αστυνομίας το έχουμε από παλιά ...δοξάσει κλικ ΕΔΩ

[1] Εκείνη την εποχή Αρχηγός Αστυνομίας ήταν ο ταξίαρχος Τριγάζης από την Άλβενα, ο οποίος ζήτησε από τον δήμο ένα οικόπεδο για να γίνει ιδιόκτητο κτίριο  για έδρα του Α.Τ. Αλλά τότε ως γνωστόν αν δεν υπήρχε η σχετική μίζα στον μεγάλο, δεν γινόταν τίποτα απολύτως. Οπότε χάθηκε η ευκαιρία ...δώρο της ιστορικής Άλβενας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου