theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ..... Και τα εις αυτήν "παρατράγουδα"!....

Του Σωτήρη Χ. Σωτηρόπουλου*

   Έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας για την Τελετή που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.
Δεν είχα τη φετινή χρονιά την τύχη ή την ...ατυχία να πάω. Και με αυτά που συνέβησαν, λέω ευτυχώς που δεν ήμουν.....
   Παρακολουθώ τη "λαλίστατη" (στη θέση της "κοιμισμένης" της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής)  πλέον επίσημη σελίδα του Δήμου που μας βομβαρδίζει καθημερινά με τα συμβάντα με απανωτά διθυραμβικά δημοσιεύματα και πλήθος φωτογραφιών που ξεπερνούν και τα ...εσκαμμένα. 

    Καλή και προσεκτική ήταν  η ομιλία του Δημάρχου που μας την παρουσιάζουν σε επανάληψη, για την εμπεδώσουμε προφανώς. 
Όμως μια φράση δεν μου άρεσε  από τα πολλά που δημοσιεύθηκαν, που διάβασα.
Η φράση: "βασισμένη  η Τελετή της Αφής στα αρχαιοελληνικά πρότυπα" είναι πέρα για πέρα  ατυχής και λανθασμένη .... Και δεν το λέω μόνο εγώ.
Γιατί η σημερινή Τελετή της Αφής καθιερώθηκε μόλις το 1936 από το Χιτλερικό καθεστώς για δικούς τους λόγους, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Βερολίνου και έμεινε έκτοτε... Δεν έχει καμία σχέση με τα αρχαιοελληνικά πρότυπα και  δρώμενα από συστάσεως των Ολυμπιακών Αγώνων.
    Και επειδή είδαμε και φέτος κάποιες πρωτοτυπίες που μας επέβαλαν οι Γάλλοι (κι εμείς ως υποτελείς, δεχτήκαμε ασμένως) όπως π.χ. την απαγόρευση στην είσοδο των βουλευτών του Νομού και Αρχαιολόγων της Ολυμπίας παρά μόνο ονομάτων της εθνικής "γκλαμουριάς",  την παραλλαγή της ωραίας ενδυμασίας των ιεριών και των κούρων, την απαγόρευση της καθιερωμένης απαγγελίας του ποιήματος "Φως της Ολυμπίας" του Τάκη Δόξα, την καταταλαιπώρηση του κοινού μέσα από τα κατσάβραχα, την στέρηση των λαμπαδηδρόμων της δάδας που έχει καθιερωθεί και άλλα που διέταξαν εκείνοι που ήρθαν να γίνουν  "αφεντικά" μέσα στο σπίτι μας!..... Και ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας απλός παρατηρητής ή εντολοδόχος!...
Σε λίγο χρησιμοποιώντας το όνομα της Ολυμπίας και την Αφή και όλη την τελετουργία θα την κάνουν μέσα σε παγκόσμια  Εμπορικά Κέντρα (πήγε η Φλόγα σε ένα στην Αθήνα) για να μην πω που αλλού (!!!)....
ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ
   Τώρα που τελείωσαν όλα ..."τούτα και τ' άλλα" της Φλογας, μήπως οι Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να ασχοληθούν και λίγο με τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών; Εμείς το "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ" (οι ξεχασμένοι ορεινοί της Δίβρης ) περιμένουμε κάποιες απαντήσεις σε ζωτικά θέματα που έχουμε υποβάλλει επισήμως με γραπτά ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ,  εδώ καιρό.... Έχουμε υπομονή ακόμα, παρότι μερικά είναι  επείγοντα!
*Πρόεδρος του "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ" και της Κίνησης
 Πολιτών "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου