theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

ΚΟΚΟΡΑΣ ΛΕΙΡΑΤΟΣ ΚΑΠΑΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΡΟΥΦΩ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΟΕΌΡΤΙΑ

     Το κοκοροτσιμπούσι έγινε στη "Φάρμα Γαρούφω", προχτές την  Παρασκευή, που είναι δίπλα στη Νέδα, στην πέρα μεριά, στη Μεσσηνία. Είναι λίγο πιο πάνω από το Μπούζι και λίγο πριν τη Φόνισσα, με την Κοπάνισα πιο πάνω, πάντα παράλληλα στο ποτάμι κι απέναντι στο Γιαννιτσοχώρι.
    Εντάξει σας κατατοπίσαμε;
    Για τη Γαρούφω και τα έργα της σας έχω μιλήσει ουκ ολίγες φορές [κλικ ΕΔΩ]. Το ίδιο και για τα αξέχαστα  τσιμπούσια που έχουμε κάνει  κατά καιρούς με πρώτα κοψίδια στο τζάκι  της, με τον Θύμιο τον ντερβίση.  
   Προς θεού μην παρερμηνεύσετε το τζάκι της Γαρούφως με το άλλο, μια και τα δυο, ως καυτές  εστίες τσουρουφλίζουν τους ...απρόσεχτους και  τους ...αδαείς.
 

 Αρχίσαμε την προηγούμενη μέρα, την Πέμπτη το μεσημέρι που πήγα το κοκόρι 3 κιλά παρακαλώ θρεμμένο με αραποσίτι από τον φίλο μας τον Χρηστάκο στη Ζαχάρω. Πάω που λέτε κι εγώ, φαγωμένος και ανύποπτος και πέφτω πάνω σε στρωμένη κατάσταση στο  μπαλκόνι που έχει θέα τη Νέδα κι απέναντι βαθιά τον Αλιά σαν αετοφωλιά. Τι ήταν η κατάσταση; Ακούστε, δείτε στις φωτογραφίες και ..υμνείστε τη χάρη ημών των τυχερών.  Τσιγαρίδα, άλλης κατασκευής, αντί για λίπος ελαιόλαδο του θεούλη, ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, τουρσί με βολβούς και αγκινάρα, μαρινάτο γαύρο και σταμναγκάθι σε  μια μεγάλη πιατέλα. Από πιοτί, ότι γούσταρε ο καθένας, τσίπουρο, ρακί, μπύρα και κράσο του άλλου θεού, του Διόνυσου. Αν και φαγωμένος , όπως είπαμε, την έκανα βουτσί. Κανείς δεν μπορεί να μείνει 
θεατής σε τέτοιες θελκτικές προσκλήσεις. 

    Τι να πω για την άλλη μέρα; Κάτι μεριδάρες, δυο κομμάτια ο καθείς του κόκορα και τούρλα το πιάτο μακαρόνια κοφτά, χυλοπίτες με μυτζήθρα του τσοπάνη. Τέσσερις  μαντράχαλοι, Θύμιος, Ανδρέας, Μήτσος, εγώ και η κυρία και αρχόντισσα, η Γαρούφω από τον τρίκιλο  κόκορα έμεινε μόνο το ένα πόδι....      Ότι άλλο να πω και να ιστορίσω σίγουρα θα μειώσω κατά πολύ τη λαμπρότητα και την ποικιλία του τραπεζίου. Να τρώει  ή μάνα και να μην το μαρτυρά ούτε στα παιδιά, ούτε και στον άντρα της. 
    Και που ;Δίπλα στη μεθυσμένη φύση να σκορπά απλόχερα ευωδιές κι σπάνια αρώματα!!!! Πράγμα που δε λέει επουδενί η φωτογραφία.



Τι λέτε; Δεν είναι εδώ ο παράδεισος και η  ...άπιαστη ευτυχία συντρόφισσα!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου