theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΜΝΙΑΣ [ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΑΧΑΡΩΣ]

       Πριν από αρκετά χρόνια, αρχές του 2015 τρεις φίλοι, η πρώτη Ζαχαρέϊκη Τριάς, μετά πολλαπλασιάστηκε, [bil dracop, G. Zir-o Κουμπαράκος ντε- & η αφεντιά μου] ιδρύσαμε με τη βούλα του Πρωτοδικείου έναν σύλλογο, την Πολύμνια [Εθελοντική Πολιτιστική και Περιβαλλοντική Κίνηση   Πολιτών Ζαχάρως]. Αφού κάναμε για αρκετό διάστημα ορισμένες δράσεις-εκδηλώσεις όπως τα Ανθεστήρια, Γάμος της Ζαχαρούλας κ.τ.λ. αλλά και δημοσιεύσεις για το Περιβάλλον και δημοτικά θέματα, τα αφήσαμε στη μέση αν και είχαμε πολλά όνειρα, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος να πέσει σε χειμερία νάρκη. Έτσι η Πολύμνια έχει να εμφανισθεί από το 2016.


  Φέτος δε, αφού η παρέα μεγάλωσε και πλαισιώθηκε με αρκετούς φίλους [Δημητράκης Μιχαλόπουλος,  Θοδωρής Μπακάλης, Ζωρζέτ, Χρήστος Κουτσόγιαννης  και άλλοι], λαμβάνοντας υπόψη την πολιτιστική και περιβαλλοντική ξεραΐλα του τόπου μας αποφασίσαμε να την επανεκκινήσουμε με νέες ελπίδες και σχέδια. Έτσι προκειμένου να την ενεργοποιήσουμε στραφήκαμε σε μια  Ζαχαραία δικηγόρο που μας ζήτησε  τα μαλιοκεφαλά της, 800 ευρώ παρακαλώ. Τι να πεις είναι νέα και.. ωραία. Κρίμα... Οπότε μετά από αρκετά ψαξίματα από δω κι από κει, απευθυνθήκαμε στη σύντροφο και φίλη Ζωή Αναστασοπούλου. [1] και ακούτε το μεγαλείο της αφού την ενημερώσαμε για τα δεδομένα.
       Λοιπόν προσέξτε πώς μας εξηγήθηκε η Ζωή και  τι μας είπε:
  : Βεβαίως όταν ξανακατέβεις από την Αθήνα, να με πάρεις τηλέφωνο  κι εγώ θα έρθω στη Ζαχάρω που έχω και πολλούς φίλους και ότι χρειάζεται θα το κάνω εγώ.
      Μετά δε την ενημέρωση με την υπάρχουσα κατάσταση είπε ότι απαιτείται μια δημοσίευση  στον τύπο και εξαγγελία νέων εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. [2]
   Σίγουρα η αναγέννηση της Πολύμνιας θα γίνει ο κόσμος να χαλάσει.
Ήδη η πινακίδα μας για τις ανάγκες της Πολύμνιας είναι έτοιμη. [2], Είναι σιδερένια τριγωνική και θα την τοποθετήσουμε , με την άδεια του δήμου, στην κεντρική πλατεία (Κρέσπη) σε εμφανές σημείο. 
   Βεβαίως θα δύνανται να δημοσιεύουν όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των χωριών του δήμου μας. 
    Εξάλλου μετά τα ξεφαντώματα των Αποκριών θα διεξαχθούν οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. και συνάμα θα προβούμε σε ενοικίαση γραφείου  [3] του Συλλόγου σε κεντρικό σημείο της αγοράς. 
Πιστεύουμε όλοι  μας ότι πολλοί θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας για το κτίσιμο ενός Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού προμαχώνα. 

[1Ήδη η Ζωή, προχτές Παρασκευή,  άνετη και  ωραία,  ήρθε στη Ζαχάρω και το μόνο που καταθέτω τώρα είναι ότι με  την πληθωρική και όμορφη παρουσία της, όχι μόνο μας κέρδισε όλους αλλά μας  σκλάβωσε στην κυριολεξία! Και είμαστε αρκετοί, ο Δημητράκης Μιχαλόπουλος, ο Χρήστος Κουτσόγιαννης, ο Θοδωρής Μπακάλης, ο Μήτσος... Για αυτή τη συνάντηση σε επόμενη ανάρτηση με όλα τα καθέκαστα.  
 
[2] 1000 μπράβο στον Μπαχούρο [πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Σκλίβα] που μας την κόλλησε τζάμπα!
[3] Μάλιστα έχουμε έρθει σε επαφή με την ιδιοκτήτρια για το μαγαζί δίπλα στο Εκδρομικό γραφείο του Στρίγκα, εκεί που ήταν το κρεοπωλείο ¨Η ΒΟΥΝΟΥΚΑ¨ του Χριστόπουλου. Μακάρι να γίνει, καθότι είναι πολύ καλή περίπτωση. Εκτός από την περίοπτη θέση είναι διαμπερές με προαύλιο χώρο στον από πίσω δρόμο, κατάλληλο ώστε να γίνει στέκι, όχι μόνο πολιτιστικό αλλά και για ψυχαγωγία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου