theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΟΝ ΔΑΣΟΛΟΓΟ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΗΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

         Οι Δασικοί Χάρτες (Δ.Χ.) είναι πρωταρχικό στοιχείο του Δασολογίου, που αποτελεί τον κύριο πυλώνα του Κτηματολογίου. Υπόψη είναι παμπάλαιο και πάγιο αίτημα βασικό για την όποια Προοδευτική κατεύθυνση. Προασπίζουν τον Δασικό πλούτο, το Περιβάλλον (το δέρμα του ανθρώπου), τη δημόσια περιουσία  και είναι προς το συμφέρον του Πολίτη, του Αγρότη και για την εξυπηρέτησή του. Όλα τα άλλα κραυγές, φοβέρες και ψευτοαναλύσεις είναι λαϊκίστικες κορώνες, πολλάκις εκ του πονηρού. 
       Εμείς δεν είχαμε καμία αμφιβολία από την αρχή για τη σπουδαιότητα της ανάρτησης των Δ.Χ. και της οσονούπω κύρωσής τους με την όλη διαδικασία που προβλέπεται και το δηλώσαμε καθαρά και δημόσια με την προηγούμενη ανάρτηση.
   Σήμερα δε με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε τον πιο κατάλληλο να μας εκθέσει όλα τα σχετικά με τους  Δ.Χ. Είναι ο παλιόφιλος και σύντροφος Ηλίας Αποστολίδης, δασολόγος-δενδρολόγος και αξιόλογος μελετητής. Τον γνωρίζω περί τα 30 χρόνια και είναι από τα άτομα που έχουν κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου, εγγύηση!
        Λοιπόν ο Ηλίας με σαφέστατο τρόπο δηλώνει τα εξής:
          Οι Δ.Χ. δείχνουν ποιες εκτάσεις είναι δασικές και εμπίπτουν στη δασική νομοθεσία, που είναι από τις πιο αυστηρές και ποιες όχι.
           Οι Δ.Χ. δεν αλλάζουν την νομοθεσία που ήδη ισχύει (ιδιοκτησίες κ.τ.λ.)
    ⇒ Πράγματι έχουν χαρακτηρισθεί λάθος ως αναδασωτέες (ΑΝ) πάρα πολλές ιδιοκτησίες στο νομό Ηλείας και δη στον δήμο Ζαχάρως. Το πρόβλημα οφείλεται στο ότι ενώ μαζί με τις  τεράστιες δασικές εκτάσεις στη φονική πυρκαγιά του 2007 κάηκαν και πολλές καλλιεργούμενες ιδιοκτησίες, κυρίως χωράφια με ελιές, η Δασική υπηρεσία  τράβηξε ένα περίγραμμα της φωτιάς αλλά δεν εξαίρεσε τα καμένα χωράφια, τους οικισμούς και άλλες νόμιμες χρήσεις που δεν ήταν δάσος. Δυστυχώς η εξαίρεση δεν έχει γίνει εδώ και 10 χρόνια αλλά - ο Ηλίας το βεβαίωσε-  η πολιτική ηγεσία γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, (1).οπότε όλα θα διορθωθούν τάχιστα.
     ⇒  Οι μικροκαταπατήσεις δεν θα χαθούν και το θέμα θα ρυθμισθεί από την όποια κυβέρνηση. 
            Ακούστε τον με προσοχή: 

   

      Αυτό που πρέπει να τονίσω είναι ότι ο Ηλίας είναι πάρα πολύ καθησυχαστικός για τους μικροκαταπατητές (2)(μικρές εκχερσώσεις στα σύνορα, κοπή και "καταστροφή" ολίγων πεύκων). Το άλλο που υπογράμμισε είναι ότι το Σύνταγμα έχει προβλέψει τον αποχαρακτηρισμό δασικών περιοχών σε καλλιέργειες.

(1)  Ομοίως δήλωσε  ότι πιθανότατα θα υπάρξει διόρθωση και για την μικρή προθεσμία και για το ψηλό τέλος για αντίρρηση. 
 (2) Δηλώνω ευθαρσώς ότι σε τέτοιες αυθαίρετες μικροκαταπατήσεις έχουν προβεί ΟΛΟΙ οι αγρότες που τα χωράφια τους συνορεύουν με δασικές εκτάσεις ή που  μικρές λούζες με  δένδρα (μικροί δασικοί θύλακες) ήσαν  μέσα στα χωράφια τους. Για το πώς αυτά τα δένδρα κυρίως πεύκα τα έφαγε η μαρμάγκα θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτηση μαζί με σχετικές φωτογραφίες.


ΠΑΡΑΚΆΤΩ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΕΎΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΌ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ 25-1-2017

Επίσης διαβάστε και το Δελτίο του ΥΠΕΝ (κλικ ΕΔΩ)


Ακούστε δε και τον Κατσίβελα τον δήμαρχο Κυπαρισσίας σε ένα ακόμα λαϊκίστικο  λογύδριο του. Εξελίσσεται σε νέο Τυρταίο από την ανάποδη! 
 Αhttps://www.facebook.com/218537298303603/videos/751793021644692/


ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΆΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΌΡΓΑΝΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου