theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Το Εφετείο Πατρών , απέρριψε το αίτημα του έκπτωτου δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου για μετατροπή της ποινής του σε κοινωνική εργασία !



 ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Απέρριψε χθες ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών το αίτημα του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου για την μετατροπή της ποινής του σε κοινωνική εργασία! μετά την οριστική και αμετάκλητη καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης 10 ετών για τις εγκληματικές του ευθύνες στις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία.

Φωτογραφία του Nodaros Makhs.
Και  ομως αυτός το..χαβά του....

Το δικαστήριο αναίρεσε χθες ουσιαστικά τον εαυτόν του… καθώς με άλλη προκλητική και σκανδαλώδη απόφαση που είχε λάβει «με ταχύτητα φωτός» στις 26/11/2015 είχε μετατρέψει την ποινή του έκπτωτου δημάρχου σε παροχή κοινωφελούς εργασίας στον δήμο Ζαχάρως ! καθορίζοντας τον αριθμό εργασίας του σε 1.200 ώρες με προθεσμία εκτέλεσης τα 4 έτη !

Μετά από εντονότατες διαμαρτυρίες των συγγενών των νεκρών από τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία ο Αρειος Πάγος είχε αποφασίσει την αναίρεση της προκλητικής εφετειακής απόφασης κρίνοντας ότι η απόφαση των δικαστών της Πάτρας , δεν είχε την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτείται, αλλά είχε και άλλες πλημμέλειες.

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος είχε επισημάνει ότι η εφετειακή απόφαση δεν εξηγούσε και δεν αιτιολογούσε για την περαιτέρω μετατροπή σε παροχή κοινωφελούς εργασίας, της ήδη μετατραπείσας σε χρηματική, εκτιτέας ποινής φυλάκισης των 10 ετών. Ακόμη, δεν είχαν αναφερθεί σε αυτή τα πραγματικά περιστατικά τα οποία συνιστούσαν ουσιώδη αλλαγή των όρων της προσωπικής και οικονομικής καταστάσεως του Πανταζή Χρονόπουλου, σε σύγκριση με την ακίνητη και κινητή περιουσία του και των εσόδων του από κάθε πηγή.

Επίσης, κρίθηκε ότι το Εφετείο εσφαλμένα και καθ΄ υπέρβαση της εξουσίας του, όρισε τον αριθμό των ωρών εργασίας σε 1.200 ώρες και προσδιόρισε τον τόπο παροχής της κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ζαχάρως, την στιγμή που η επιλογή του τόπου παροχής ανήκει -σύμφωνα με το νόμο- στον εισαγγελέα. Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Εφετείου Πατρών και ανέπεμψε την υπόθεση για νέα κρίση στο ίδιο δικαστήριο το οποίο και αποφάσισε χθες την απόρριψη του αιτήματος για κοινωνική εργασία του Πανταζή Χρονόπουλου .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου