theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟΙ: ΟΙ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ

       Όλοι μας έχουμε επισκεφτεί το σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό και έχουμε γίνει μάρτυρες στο κομφούζιο που λαμβάνει χώρα. Αλίμονο να θέλεις ταξί και δεν υπάρχει αστυνομία, σε έφαγε η μαρμάγκα, πράγμα που συμβαίνει κυρίως όλες τις καθημερινές, αφού τις γιορτές και τα Σαββατοκύριακα συνήθως υπάρχει κάποιος αστυνομικός. Το καθεστώς στην πιάτσα των ταξιτζήδων κρυφό κι απαραβίαστο. Ισχύει ο νόμος της Καμόρα, ομερτά. Ξέρετε πάντα υπάρχει μια τεράστια ουρά από εκατό και βάλε ταξί  κι όμως γίνεται κομφούζιο. Διπλές κούρσες η μια μετά την άλλη και καταστρατήγηση της σειράς με αριστοτεχνικό τρόπο. Και το πιο παράξενο δεν γίνεται καμία διαμαρτυρία από τους πίσω.  Τόσες και τόσες φορές έχω ταξιδεύσει και έχω ναυλώσει ταξί και το τι συμβαίνει ακριβώς μου ήταν ανεξήγητο. Βεβαίως σε όλες τις πιάτσες ταξί ισχύει ο ίδιος και σεβαστός νόμος από όλους, πελάτες και οδηγούς. Ο 1ος παίρνει την κούρσα και κάθε καινούργιος ταξιτζής πηγαίνει στο ΄τέλος και ούτω καθεξής. Εδώ είχα αντιληφθεί ότι αυτός ο νόμος παραβιάζεται δεν πήγαινε το μυαλό στο πώς και γιατί.
Αποτέλεσμα εικόνας για κτελ κηφισου
       Έτσι λοιπόν σε ένα από τα τελευταία μας ταξίδια παίρνουμε ένα ταξί, κάπως κανονικά. Μάλιστα ήταν μια Μερσεντάρα με όλα της τα κομφόρ τελευταίου τύπου, αλλά ο οδηγός, ήταν μια πολύ παράλογη αντίφαση, ένας νέος μεν αδύνατος και κοντούλης, κατσασμένος  και μαζί μαυρουρουδερούλης. Από την αρχή μου έκανε παράξενη εντύπωση.  Κάτι δεν μου πήγαινε και τίποτα δεν ταίριαζε. Από τα πρώτα μέτρα της διαδρομής ο σοφέρ πάντως ήταν λαλίστατος, άρχισε με το γνωστό θέμα των δολοφονιών των ταξιτζήδων στην Κηφισιά  και επεσήμανε ότι το βράδυ ποτέ δεν βάζει μοναχικό πελάτη στα πίσω καθίσματα πράγμα έχει μια σχετική σημασία αν το σκεφτείτε.
       Σκέφτηκα  ότι τέτοια αμάξια, κυρίως Μερσεντές  δεν βάζουν οδηγούς και ρωτώ:
- Το ταξί είναι του πατέρα σου;
-Όχι δικό μου είναι και όπου νάναι το ξοφλάω.
- Αλήθεια; Μπράβο πώς τα καταφέρνει σε αυτή την κρίση; Δεν υπάρχει αναδουλειά;
- Κοίτα να δεις εμείς εδώ στην πιάτσα του Κηφισού έχουμε κονόμα...
-Μα καλά , πώς γίνεται; Εγώ βλέπω συνεχώς μια μεγάλη ουρά και μέχρι τώρα όσους ταξιτζήδες έχω πάρει κλαίγονται.
- Τόσο καιρό δεν έχεις καταλάβει ποιοι κάνουν κουμάντο εδώ; Εμείς οι τσιγγάνοι.
Και πως γίνεται αυτό;
- Να οι πρώτοι είκοσι (20) ταξιτζήδες στην πιάτσα είμαστε τσιγγάνοι και μάλιστα όλοι Χαλιλοπουλαίοι, αδέλφια και ξαδέλφια. Έχεις ακούσει για τους Χαλιλόπουλους;
-Ναι αμέ, τη βασιλική οικογένεια των των τσιγγάνων δεν έχω; Είμαι και από την Ηλεία που ήταν και η πρώτη πατρίδα τους (κλικ ΕΔΩ)...
- Οπότε  εμείς παίρνουμε μια κούρσα και μετά αμέσως χωνόμαστε πάλι στους πρώτους κι ας είναι η ουρά διακόσια μέτρα, κατάλαβες πως γίνεται που εμείς κάνουμε πέντε κούρσες και οι άλλοι μία.
       Έτσι που λέτε, τώρα και εγώ κατάλαβα και πολύ καλά μάλιστα   πως γυρίζουν οι ....τροχοί....

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. TO ZΟΥΣΑ ΧΡΟΝΙΑ... ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ... ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΜΙΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΔΗΓΟ ΟΥΤΕ ΑΜΑΞΙ

      Διαγραφή