theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

ΝΑΤΗ Η ΕΠΑΝΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΒΑΊΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ [ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ, ΠΑΛΙ ...ΧΩΡΙΑ..

    Καθ΄ όλη τη μεγάλη, πολύχρονη διάρκεια ζωής και δράσης μας, από τον Νοέμβριο του 2010, η πορεία μας ήταν συνεχής και αδιάκοπη σε όλους τους κρίσιμους τομείς. Στο ίδιο πάντα μετερίζι με κοινωνικά πολιτιστικά, Περιβαλλοντικά, δημοτικά, ιστορικά, λαογραφικά με ένα λόγο τη σφαίρα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. 
  Πάντοτε σταθεροί και αταλάντευτοι στην προοδευτική μεριά του δικαίου, της αλήθειας και υπέρ του αδύνατου, του λαού με ριζοσπαστικότητα και στοχοπροσήλωση.  Βεβαίως σε τίποτα δεν κολόσαμε με βασικές αρχές: (1)


  • το κοινό συμφέρον είναι υπεράνω του ατομικού σε όλες τις εκφάνσεις του ανθρώπου
  • σεβασμός στο οτιδήποτε διαφορικό, το άλλο &
  • Το Περιβάλλον είναι η επιδερμίδα μας και το κύριο καθήκον μας είναι η περιφρούρησή του.
    Λοιπόν από το τέλος του καλοκαιριού, όπως είδατε,  έχουμε μια διακοπή για καθαρά προσωπικούς λόγους. Στην τελευταία μας δε επικοινωνία [29-Αυγούστου] εξαγγείλαμε, το παρακάτω αμφίσημο και διφορούμενο:
Λόγω εκτάκτου ανάγκης {πιθανή εγκυμοσύνη της γραμματέας μας} οι αναρτήσεις αναβάλλονται για την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε σίγουροι για τη κατανόησή σας !!!

Τελευταία δε που κατέβηκα  στην γενέτειρα μου λέει ένα καλός φίλος:

Θοδωρή τι έγινε γέννησε η κοπελιά στο γραφείο; Πότε θα συνεχίσεις;

   Με μεγάλη χαρά συνάντησα και ξανασυνάντησα τα καλά μου φιλαράκια στο χωριό και κυρίως στη Ζαχάρω, Κουμπαράκο, Αρφάνη, Μπίλη, Δημητράκη, Μπακάλη, Γιάννη, Θύμιο [2] όπου τα είπαμε, τα ήπιαμε και κάναμε τις απαραίτητες εξορμήσαμε σε γύρω τόπους και χωριά. Βεβαίως δεν έλλειψαν και οι συνηθισμένες μας προστριβές και αντιπαραθέσεις που συνήθως κουνάνε ακόμα και τον ουρανό. Έτσι είναι και το φυσιολογικό, οι φίλοι και τα ανδρόγυνα αυτά έχουν.

    Στην τελευταία κάθοδο έλαβαν χώρα αρκετά ωραία και αξιόλογα συμβάντα και δρώμενα, τα οποία και θα σας παρουσιάσω εν καιρώ, όπως: τιμητική επίσκεψη και απότιση τιμής στον τάφο του μεγάλου Οδυσσέα Πέλλα,  στην Καημένη Γυναίκα, εκτεταμένη επίσκεψη και γνωριμία με τη Βανάδα [ένα από τα ωραιότερα χωριά της Τριφυλίας, όπου τα πέτρινα καλοφτειαγμένα και συντηρημένα με μεράκι σπίτια με τα σχετικά μπουγάζια, θυμίζουν έντονα το Θίασο του Αγγελόπουλου], συγκομιδή ελιών στον Λαπήθα με τον τιτάνα Αρφάνη [3] μικρό τσιμπόυσι με τον Δημητράκη, πρώτο παιδί μάλαμα και πρώτος οργανοποιός, και τον Μιχαλάκη που παράτησε  την Αμέρικα με όλα τα "καλά της"  και σαν τον Παιάνα γυρίζει τα βουνά και τα χωριά της περιοχής, παρέα με το μπαγλαμαδάκι του, αλλά και άλλα μαζί με τις εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα στη Ζαχάρω!! 
    Πάντως το κυριότερο όλων είναι ότι στο "χώρο" της Ζαχάρως κυοφορείται καινούργιος  ΣΥΛΛΟΓΟΣ, τέκνο της οργής και της ανάγκης, αποκύημα των συλλόγων του Πειβαλλοντικού του Αγραπιδά και της Πολύμνιας. Οι συνθήκες είναι ώριμες και όλα βεβαιώνουν  την επιτυχία, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος. 

(1) Ναι όλα αυτά..... είναι βασικές μας πεποιθήσεις και πιστεύω ακράδαντα ότι οι περισσότεροι συνηγορείτε, Εξυπακούεται ότι οι αρνητές να μας διαβάζετε....

[2] Ο Θύμιος Χαραλαμπόπουλος, που τόσες φορές έχουμε υμνήσει από αυτή τη σελίδα για την αξιόλογη λογοτεχνική δράση  στη Μελβούρνη  τελικά επαναπατρίσθηκε και εγκαταστάθηκε στην ωραία Κυπαρισσία. Για τον Θύμιο πολλά θα πούμε ακόμα μια και προγραμματίζουμε να το τιμήσουμε το καλοκαίρι στη γενέτειρά του, την Κοπάνιτσα, παρουσιάζοντας συνάμα κα το βιβλίο του, που είναι μοναδικό για τους ιθαγενείς της Αυστραλία του Αβορίγινους.
[κλικ ΕΔΩ, ΕΔΩ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου