theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Τι θα κάνει τελικά 0 Κώστας Αγραπιδάς : Θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου;

                   Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα που συναντάς στα χωριά και στη Ζαχάρω είναι τι θα γίνει με τον Αγραπιδά; Θα είναι υποψήφιος; Δεν θα είναι; Κι αν ναι, με ποιον θα είναι ; Μόνος του ή εκλεκτός του έπτωτου; Πολλά λέγονται και άλλα τόσα ...αιωρούνται.
    Ας αρχίσουμε με τα πιο παλιά, καθόσον το παρόν είναι μέλλον του παρελθόντος και παρελθόν του μέλλοντος. Από την αρχή λοιπόν αυτής της αυτοδιοικητικής περιόδου, κάλλιστα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι ο Αγραπιδάς ήταν ένα αίνιγμα. Μάλιστα τότε κυριαρχούσε η πεποίθηση ότι παίζει το χαρτί του Πανταζή. Πώς αλλιώς, όταν η στάση του ήταν εντελώς απαράδεκτη. Τελικά ενώ υποστήριζε ότι ήταν με τη νομιμότητα, τουναντίον, με τον τρόπο που λειτούργησε τότε  υπηρέτησε την παρανομία. Εμείς πάντα αναρωτιόμαστε, πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με παιδεία και γνώση είναι δυνατόν να κάνει τέτοια τρανταχτά λάθη και τσουλήθρες μικρών παιδιών .(1)
   Αλλά και στη συνέχεια ανέκυψαν πολλά ερωτήματα, που θα προσπαθήσουμε να σας τα παρουσιάσουμε και εξυπακούεται ότι εμείς δεν υιοθετούμε τίποτα. Απλώς λειτουργούμε σαν τις μεταβιβαστικές αποβάθρες στο Σύνταγμα.
   Α} Έμαθα λοιπόν ότι αρκετοί της πλειοψηφίας, μικροί και μεγάλοι,  (2) πιέζουν τον αρχηγό τους να τοποθετήσει επικεφαλής τον Αγραπιδά. Όλα αυτά βέβαια είναι λόγια της Χαλιμάς. Τώρα πώς στέκει αυτό όταν  ο Πανταζής διατυμπανίζει,   αλλά και όλα και τα φερέφωνά του(δες Γρηγόρη..), ότι θα είναι υποψήφιος  ο ίδιος. Τώρα πώς θα γίνει αυτό μου είναι δύσκολο να το καταλάβω... Ή πιστεύει αφού του το έχουν υποσχεθεί, ότι η δικαστική απόφαση δια νόμου θα αρθεί ή θα επιλέξει να συμμετέχει στις εκλογές, όπως προηγούμενα (3), κι αν εκλεγεί να παραδώσει σε άλλον π΄χ. στον Μπάμη (4) 
Τούτο το σενάριο επιδοτείται και από την μακρόχρονη σιωπή του Αγραπιδά κι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτά... Για το ίδιο θέμα ένα πράγμα που λέγεται από τους ίδιους τους ανθρώπους (5) του Αγραπιδά εν είδει παραπόνου με μπόλικη οργή είναι για τι δεν τους καλεί να τους ανακοινώσει τι τέλος πάντων θα πράξει..παρα σφυράει κλέφτικα.. 



Β} Πολλοί δε Αλεξανδροπουλικοί υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να κατεβάσει ψηφοδέλτιο ο Αγραπιδάς. Πλέον οι μισθωτοί με εξαρτημένη εργασία, δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, εφοριακοί κτ.λ για τους γνωστούς λόγους, πολύ δύσκολα θα εκτεθούν στις εκλογές. Οι περισσότεροι δε που μίλησα, δεν βλέπουν σύμπλευση και κοινό ψηφοδέλτιο Αλεξανδρόπουλου-Αγραπιδά.(6).
Γ} Τώρα από το χώρο της παράταξης του Αγραπιδά. Όλοι που μίλησα, απόλυτα και σαφέστατα μου δήλωσαν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουν εάν κατέβει με τον Πανταζή, είτε επικεφαλής, είτε συνεργαζόμενος με όποια μορφή.. 

(1) Είμαι σίγουρος, ακόμα και τώρα, μετά τα όσα ακολούθησαν και βλέπουν τα μάτια μας και φρίττουμε, ο Αγραπιδάς θα επιμένει  ότι η στάση του ήταν σωστή και ας πιστεύει το αντίθετο. ¨Όμως πρέπει να παραδεχόμαστε τα λάθη μας..και να αφήνουμε τις εγωιστικές εμμονές. .  
(2) Πιέζουν που λέει ο λόγος, καθότι ποιος από δαύτους  Έχει  τη δύναμη να σηκώσει το ανάστημά του στον αφέντη τους; Λυπάμαι που το λέω αλλά όλοι είναι πειθήνια όργανα. Μα καλά οι άλλοι και οι δυο εξ ορεινών ..... επιστήμονες;
(3) Να με συμπαθάτε όλα αυτά είναι μπούρδες κοινώς μαλακίες με περικεφαλαία. Ο τύπος ξεχνά φαίνεται ότι η απόφαση είναι αμετάκλητη καθώς είναι του Ανωτάτου δικαστηρίου, του ΣτΕ και ότι τώρα είναι  ΕΚΠΤΩΤΟΣ με διαπιστωτική πράξη του Ελεγκτή Νομιμότητας, ενώ στις προηγούμενες εκλογές ήταν σε αργία. .Και ο Καλλικράτης είναι σαφέστατος. (Άρθρο 14 εδάφιο 2 και άρθρο 236 εδάφιο 1γ }.
(4)  Στο προαύλιο των δικαστηρίων κάποτε στην Κορδόρουγα, μου λέει ο φίλος μου ο Μπάμης γελώντας, όταν τον ρώτησα για την πιθανότητα να είναι ο Αγραπιδάς επικεφαλής στην παράταξη του Πανταζή: "Έ...όχι να έρθει και σαν δήμαρχος, για μια θέση αντιδημάρχου δεχόμαστε"   
(5) Υπόψη με τον Αγραπιδά έχουν εκλεγεί πέντε (5) πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων
(6) Εγώ δεν ξέρω αλλά από μικρός έχω μάθει ότι μόνον τα  γένια του σπανού δε βγαίνουν, όλα τα άλλα γίνονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου