theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ


            Το θέμα της απόστασης  των παλιών με τους νέους, το χάσμα των γενεών όπως λέγεται, είναι σοβαρό και βαρυσήμαντο. Το μεγάλο πρόβλημα των πατεράδων με τα παιδιά τους σίγουρα δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Υπήρχε σε όλες τις εποχές και θα υπάρχει εσαεί.
Εμείς βεβαίως δηλώνουμε ανήμποροι να αποφανθούμε που είναι το δίκιο και που το λάθος, καθότι είναι θέμα σύνθετο και αντικείμενο ειδικών κοινωνιολογικών επιστημόνων. Το μόνο που μπορούμε να ισχυρισθούμε με σιγουριά είναι ότι «τίποτα δεν είναι απόλυτο παρά μόνο αυτό το ίδιο».Έτσι απλώς αναφερόμαστε σε ένα φαινόμενο.
      Σίγουρα λοιπόν οι νέοι δικαιολογημένα διαμαρτύρονται γιατί η ευθύνη κυρίως ανήκει σε μας, τους μεγαλύτερους. Στη ζωή όμως δεν έχουμε μόνο το μαύρο και το άσπρο αλλά πάρα πολλές διακυμάνσεις.
ΝΑΙ στο νέο που λοιδορεί, μας καταγγέλλει   κι ακόμα μας φτύνει αλλά συνάμα διαμαρτύρεται, επαναστατεί και παλεύει με όλα τα θεριά και σε όλα τα αλώνια της ζωής.
ΝΑΙ στους προβληματισμένους νέους, στους ανήσυχους και στους πολιτικοποιημένους.
ΝΑΙ στους ερωτευμένους, στα θύματα της αγάπης αλλά και στους ερωτικούς  και στους παθιασμένους …
ΝΑΙ στους αμφισβητίες και στους μαχητές, στους αυτοδημιούργητους.  
ΟΧΙ όμως στους νέους που τα γράφουν όλα στα παλιά τους τα υποδήματα και αραχτοί και ..ωραίοι  με ένα φραπέ στο χέρι και τα πράγματα όπως έρθουν και όπως πάνε, αρκεί να είναι καλα τα μάνεϊ ή η στρωμένη δουλίτσα του μπαμπά.
ΟΧΙ στους νέους που εκλιπαρούν το μπαμπά και αποδέχονται το προκλητικό διορισμό και μετά μας περιγελούν και φέρονται αλαζονικά π.χ. Βύρων και Βυρωνοπούλες, Τραγάκης και Τραγάκια
ΟΧΙ βεβαίως στους μπαχαλάκιδες, τους κουκουλοφόρους κάθε είδους και τους βιαστές του άλλου, του διαφορετικού.
ΟΧΙ στους φορμαλιστές και τους καθώς πρέπει κυρηλήδες  και μπαμπάκηδες 
ΟΧΙ στους φονταμενταλιστές, τους δογματικούς  και φανατισμένους
ΟΧΙ και δυο φορές ΟΧΙ στους νέους που πέφτουν θύματα  στην όποια προπαγάνδα 
ΟΧΙ  χίλιες   φορές ΟΧΙ στα χρυσά αβγά, στους τραμπούκους, στους φασίστες  

         Μια μικρή γεύση της κόντρας θα πάρετε εάν ανατρέξετε στην ανάρτηση της  21-9-12 "ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΒΟ ECO ΠΑΙΔΙΑ!!! ΑΛΛΑ.."  (κλικ ΕΔΩ) και περισσότερο στα πολλά σχόλια που ακολούθησαν.
         Υπερβαίνοντας και ξεπερνώντας τις απαράδεκτες και αλλοπρόσαλλες ριπές, ένθεν κα ένθεν, τύπου "ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΡΕ",  εάν έμπαινε θέμα ψηφοφορίας θα ψήφιζα
ΝΑΙ στους ΝΕΟΥΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου