theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΠΕΡΙ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ.....ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!!

      Από τον αγαπητό φίλο και κοινωνικό αγωνιστή Σωτ. Σωτηρόπουλο,
 σχετικά με τα  ..ταμπα-τούμπα του Μπαξεβανάκη, που όσο πάει 
ξεγανώνεται σαν ντενεκές,(Είδατε την χθεσινοβραδυνή δήλωσή του;
 πήραμε το εξής σχόλιο:

Αγαπητέ φίλιε Θοδωρή
Καλά τα λες, και λίγα του λες.
Εγώ τον Μπαξεβανακη τον έχω ξεγράψει από τότε που φέρθηκε άθλια στη δική μου υποψηφιότητα στην Αρχ. Ολυμπία... Τα αποτελέσματα γνωστά. Αλλά και από την "παράγκα" που έστησε για τις βουλευτικές υποψηφιότητες, δυο φορές άθλιος...Να δούμε πιο Μπερλουσκονικό ΜΜΕ του Νομού θα δημοσιεύσει το κείμενό σου
Σε χαιρετώ      Σωτ
Υ. Γ. Για τον Μπαλαουρα που εκθειάζεις, έχω διαφορετική άποψη... Είχε στηθεί στη σειρά για Υπουργός (!), με αβάντα από τα γνωστά κανάλια... Και με στασίδι-βήμα στον Βαρουξή. Μεταξύ μας εμένα δεν μου αρέσει (κρίμα την αριστερή διαδρομή του). 

 Στη συνέχεια από έναν ανώνυμο πήρα ένα σχετικό σχόλιο, το οποίο και παρουσιάζω, αν και ο κύριος ανώνυμος συμπεραίνω από τα λίγα λόγια του ότι δεν έχει πραγματική σχέση με την αριστερά. Μακάρι να με διαψεύσει.
  Λοιπόν το σχόλιο του ανώνυμου:
Επειδή υπαρχουν ανθρωποι που εχουν θητευσει στην
 αριστερα και ειδικοτερα στον ΣΥΡΙΖΑ(ευρωπαικη
αριστερα),συμφωνω απολυτα με τον Κον Σωτηροπουλο
(το κ ΚΕΦΑΛΑΙΟ).Αναφορικα με τον λεγομενο αριστερο
 Μπαλαουρα μαθαίνουμε ότι εχει κανει τα "κονε"του με
τους καναλαρχες και με κατι ανθρώπους από το
προφυλακιστεο Πασοκ και παει το ρουσφετι συννεφο.
Εχουμε ενημερωσει βεβαια την γραμματεια του κομματος
 και περιμενουμε την αντιδραση της.Προσοχη μονο γιατι
θα σκασει βομβα μεγατονων για τον εν λογω οπου ναναι.

    Φίλτατε Σωτήρη, συμφωνώ και επαυξάνω. 
    Σύντροφε όπως πάντα μιλάς πολιτικά και πάντα έχεις δίκιο καθότι είσαι ατόφιος και αγνός επαναστάτης  και μάλιστα με την αναγκαία επιστημονική και κοινωνική γνώση και μόρφωση. Όχι σαν αυτούς τους όψιμους επαναστάτες και τους αγωνιστές που στην ουσία είναι κίβδηλα ανθρωπάρια χωρίς δική τους θέση, οπωσδήποτε μέσα στην κοινωνική και λαϊκή διαπάλη της ζωής. Και ξέρεις το χειρότερο; Κρατούν τους θεσμούς και τα όργανα σείοντας και κινώντας τα αριστερόμετρα. Μη πας μακριά, μια φορά και πρώτη ΑΡΙΣΤΕΡΑ στη χώρα και αυτοί με τις ακατανόητες βλακώδεις μαλ……ς πριονίζουν συνέχεια το κλαδί του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνουν οι ελπίδες χιλιάδων ανθρώπων   θρύψαλα.
   Θα έμαθες βεβαίως την προχθεσινή απόφαση της Ν.Ε του νομού μας, που από τους πρώτους στη χώρα κήρυξαν  το αντάρτικο στον Τσίπρα και στην πρώτη φορά Αριστερά. Τι ήταν κι αυτό πάλι; Όπως δε τονίζουν στο δελτίο τύπου, η απόφαση ήταν  ομόφωνη αλλά όπως σημειώνουν οι ίδιοι, επί των παρόντων μελών. (1)
Υπόψη οι βουλευτές μας παραβρέθηκαν και ήρθαν μάλιστα σε μεγάλη κόντρα. ¨όχι βέβαια ο Μπαξεβανάκης γιατί ήταν παρών -απών. Δημητράκη γιατί δεν είπες την παραμικρή λεξούλα; (2)
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΦΉΝΕΤΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΗΣΥΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ "ΣΠΙΤΙ" ΣΑΣ;
      Τουλάχιστον να κόβετε κουτσουπιές για το τζάκι!

(1) Εντός των ημερών πρόκειται να απευθύνω μια επιστολή στη σεβαστή Νομαρχιακή Επιτροπή για δύο ερωτήματα
α) πόσοι και ποιοι ήσαν στη θυελλώδη σύσκεψη, εκτός βεβαίως από τους τρεις βουλευτές μας  και β) εάν παρευρισκόταν και ο παλιός φίλος και σύντροφος Παπαβασιλείου ή είχε εκδράμει εις το Άγιον Όρος προς Θεία επιφοίτηση όπως έκανε τότε. Ελπίζω να μου απαντήσουν. Τι διάτανο είμαι επί 40 χρόνια στο Αριστερό κουρμπέτι και δεν δικαιούμαι μια απλή απάντηση;!!!  

 (2)   Τη νέα τούμπα του Μπαξεβανάκη και την επαναφορά του προς το ορθό πώς την βλέπεις; Ο κακομοίρης την πρώτη φορά με το «παρών» πραγματικά , όπως ισχυρίσθηκε ο ίδιος, ένιωθε μόνος και ανυπεράσπιστος  διότι ήταν ακάλυπτος από οποιαδήποτε κομματική απόφαση, ενώ χθες όμως αν και  είχε φρέσκια απόφαση και μάλιστα ομόφωνη» από την οργάνωση της βάσης του (ψήφοι ντε..) την έγραψε στα…υποδήματά του και καλά έκανε.  Πάντως είναι μνημειώδεις οι δηλώσεις του και προχθές αλλά και αυτές που πήρα απόψε. 

ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΌ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗς ¨ΠΡΩΙΝΗΣ" 
H μνημειώδη κωλοτούμπα - δήλωση του Μπαξεβανάκη αναρτήθηκε χθες.

Με ομόφωνη απόφαση καταδικάζουν το νέο μνημόνιο και ζητούν την άμεση σύγκληση της ΚΕ του κόμματος Στην γραμμή των 108 της Κ.Ε η Νομαρχιακή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ «Καζάνι» που βράζει, είναι οι περισσότερες Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ ( Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κλπ) οι οποίες μια-μια, λαμβάνουν αποφάσεις κατά του νέου μνημονίου, διαχωρίζοντας την θέση τους από την κυβερνητική πολιτική. Στην λογική αυτή κινείται πλέον και η ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε την Κυριακή στην Αμαλιάδα και με ομόφωνη απόφαση των παρόντων και με δεδομένη απαρτία, καταδικάζει ευθέως το νέο μνημόνιο και ζητά την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και συνέδριο με πλήρεις και κανονικές προσυνεδριακές διαδικασίες.
Παράλληλα, ζητούν από τους τρεις βουλευτές του νομού να περιφρουρήσουν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των καταστατικών τους δεσμεύσεων.Η Ν.Ε Ηλείας στην ουσία συντάσσεται με την θέση των 108 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ- ΡΙΖΑ ( σε σύνολο 201 μελών) όπου θεωρούν σε ανακοίνωσή τους ότι η συμφωνία συνιστά «νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επι- τήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας» και όπου και αυτοί ζητούν την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής. 

Να σημειώσουμε ότι παρά την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση σύγκληση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, πριν έλθει στη Βουλή προς ψήφιση η συμφωνία, δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Όσον αφορά τα του οίκου μας, η ΝΕ Ηλείας του ΣΥ- ΡΙΖΑ συνεδρίασε την Κυριακή το μεσημέρι στην Αμα- λιάδα, παρουσία και των τριών Ηλείων βουλευτών, Έφης Σαλτάρη, Μάκη Μπαλαούρα και Δημήτρη Μπαξεβανάκη και επίσης του Λευτέρη Καραγιώρ- γου υπεύθυνου του τομέα Δυτικής Ελλάδας και του Μάκη Θεοφιλάτου – από την Αιτωλοακαρνανία, πρώην μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υπευθύνου των ΝΕ για τους τρεις νομούς της ΠΔΕ. Η συζήτηση σύμ- φωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε σε πολύ έντονο κλίμα, οι τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των μελών της ΝΕ ήταν ιδιαίτερα επικριτικές όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική, πολλές εμπεριείχαν πόνο ψυχής και απογοήτευση, ενώ σαφή θέση πήραν οι Έ. Σαλτάρη και ο Μ. Μπαλαούρας τονίζον- τας εν ολίγοις ότι μπορεί να είναι δύσκολη και επαχ- θής η συμφωνία αλλά πρέπει να στηριχθεί ο Α. Τσί- πρας και η κυβέρνηση σε αυτή τη δύσκολη ώρα και να διαφυλαχθεί η ενότητα του κόμματος γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι δύο καθοδηγητές από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ ο κ. Μπαξεβανάκης δεν έλαβε το λόγο. Παρ’ όλα αυτά και μετά από πολύ συζήτηση και ουσιαστική βεβαίως, η ΝΕ Ηλείας κατάφερε να λάβει ομόφωνη απόφαση η οποία έχει ως εξής:

Ομόφωνη απόφαση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας της 19/7/2005 Στις 12 Ιουλίου συντελέστηκε στις Βρυξέλλες ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν η παραδειγματική εξόντωση ενός λαού που οραματίστηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ακραίας λιτότητας. Ένα πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως εναντίον κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας. Η συμφωνία με τους “θεσμούς” ήταν αποτέλεσμα απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού και συνιστά ένα νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας. Αντιλαμβανόμαστε τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά, παρά ταύτα θεωρούμε ότι το παλλαϊκό περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών. Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. για πολιτικούς και καταστατικούς λόγους . Η συμφωνία αυτή είναι αντίθετη με το κα- ταστατικό, τις συνεδριακές αποφάσεις, και όλες τις αποφάσεις της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα. Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με το νέο μνημόνιο. Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και συνέδριο με πλήρεις και κανονικές προσυνεδριακές διαδικασίες . Δεν θεωρούμε ότι οι σύντροφοι βουλευτές που διαφωνούν ψηφίζοντας ΟΧΙ ή Παρόν στο νέο μνημόνιο απομακρύνονται το ελάχιστο από το κόμμα (γιατί δεν παραβαίνουν το καταστατικό και τις αποφάσεις του) . Καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των καταστατικών μας δεσμεύσεων.

ΣΗΜ: Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα από τους παρόντες”..............................................................................................


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου