theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΣΤΗΝ "ΕΛΙΤΣΑ"

       Πράγματι μια παρέα σαν κι εμάς μπήκε στην ταβέρνα μας και τι παρέα; Βέρα αντιπροσωπευτική όλης της Ελλάδας. Δέκα νοματαίοι με όλα τους τα μέα και τα σέα και την διάθεση με την όρεξη στα ύψη. Η Βάσω από τη Λάρισα, ο Γιώργος από τα μέρη της Βυτίνας, η Βαγγελιώ από τον Πειραιά, η Λένα από την Κρήτη, Ο Τάκης Νταραίος, ο Θανάσης μετά της συμβίας του και ο Γιώργης  από την Κυπαρισσία. Το δε Γιαννιτσοχώρι με διπλή παρουσία, Ο Ασημάκης και η αφεντιά μου. Ήταν δε διεπαγγελματική, με κυρίαρχους τους καθηγητές και δη φιλολόγους που έδιναν και τα σχετικά .... προστάγματα στη ροή και στο κλίμα της παρέας αλλά και στο χορό. 
       Η ταβέρνα στη Σπηλιά, 7 km από την Κυπαρισσία, η "Ελίτσα με πάμπολλα, καλά εδέσματα και τον άκρατο οίνο που έρεε εξαρχής αφθόνως να μεταγγίζει στη ψυχή χαρά και απόλαυση. Το ξεφάντωμα αλλά και η μέθεξη δεν άργησε να εμφανισθεί και με τη βοήθεια της ωραίας μουσικής των τριών νεαρών (αξέχαστα ρεμπέτικα και μετά τις πρώτες  μεταμεσονύχτιες ώρες ποιοτικά τραγούδια του Μάλαμα και του Θανάση) εδραιώθηκε για τα καλά. Ο χορός, η προβολή της ψυχής επί της γης, όπως συνήθως, πήρε  την κυρίαρχη θέση. Να και οι ζεμπεκιές και οι καρσιλαμάδες με τα τσιφτετέλια. Ειδικά ο Νταραίος μεσουράνησε!!!!! 
     Στο διπλανό τραπέζι συνέτρωγε μια άλλη μεγάλη παρέα με προεξάρχουσα την κυρία (με όλα της) Σωτηρία εκ Κυπαρισσίας. Μάλιστα γιόρταζε τα γενέθλιά της και μας κέρασε όλους με ωραία γλυκά και αφρώδη οίνο εκ Κρήτης. 
    Με αυτά και με τα άλλα, εκεί γύρω στις τρεις και κάτι αποχωριστήκαμε με τις σχετικές χαιρετούρες και ...υποσχέσεις! 
     Άντε πάντα τέτοια!!!
Κι άλλες φωτογραφίες παρακάτω.....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου