theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

         Ανοιχτές Κυριακές δεν σημαίνουν ανοιχτά καταστήματα, αλλά ανοιχτές οικογενειακές και φιλικές στιγμές. Ανοιχτές Κυριακές σημαίνει αλληλεγγύη σε κάθε έναν εργαζόμενο που θέλει να ξεκουράζεται, πάν' απ' όλα ως ψυχή, ως πνεύμα, να γελά ξέγνοιαστος, να φιλοσοφεί, να συζητά, να βολτάρει με το ταίρι του, την οικογένεια και τα παιδιά του. Ανοιχτή Κυριακή σημαίνει ανοιχτό τραπέζι, αγκαλιές, πειράγματα. Ανοιχτή Κυριακή σημαίνει ανοιγμα στους ουρανούς! Σημαίνει αποδέσμευση και ανακούφιση. Σημαίνει αργία! Σημαίνει οτι δεν τσιμπάω στην επιβολή της κοινωνικής διάλυσης, οτι αγαπώ τους συνανθρώπους μου, οτι δεν ψωνίζω ως επηρμένος, ως αδιάφορος για το δράμα όσων εργάζονται ως σκλάβοι μια τέτοια ημέρα! Όταν ψωνίζω την Κυριακή το Σύστημα γελάει και τρίβει τα χέρια του. Μου δίνει μια δήθεν άνεση, ίσως την ψευδαίσθηση, οτι βολτάρω ως προνομοιούχος, αλλά την ίδια στιγμή με προετοιμάζει να υποστώ στο μέλλον την ίδια δουλεία, όταν χρειαστεί.
Ανοιχτές Κυριακές σημαίνουν ανοιχτά μυαλά, ανοιχτές καρδιές, ανθρωπιά. Την ξιπασιά των "γεμάτων αγορών" των τιγκαρισμένων εμπορικών δρόμων, ας την κάνουμε περηφανα δώρο στους κυβερνήτες μας και τους δανειστές μας! Από πότε ο Έλληνας κατάντησε τέτοιο, φρικτό, καταναλωτικό θηρίο, όντας φτωχός εν μέσω κρίσης, να περδιαβάζει τις βιτρίνες των ανοιχτών καταστημάτων, χώνοντας βαθύτερα τους συνανθρώπους του στη δουλεία; Είναι ετούτο δείγμα Ελληνικότητας; Είναι δυνατόν Έλληνας να κοιτά στα μάτια Έλληνα, όταν εισέρχεται σε ένα μαγαζί για να αγοράσει, όταν ξέρει πως ο "δούλος" υπηρετεί αυτόν που μπορεί να απολαύσει την Κυριακή του;
Ανοικτή Κυριακή σημαίνει άνοιγμα στο Ελληνικό φιλότιμο! Όποιος δεν κατέχει τούτη την διαχρονική αξία... ας περιμένει εως την Κυριακή να πάει να ψωνίσει. Γιατί, μάλλον, αυτό που θέλει πραγματικά να ψωνίσει είναι λίγο από το "ψώνιο" που του έλειπε.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ. (μια μέρα προτου οι Κυριακές χάσουν το νόημά τους)..

ΜΠΡΑΒΟ! ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΚΟΜΑ ΖΕΙ!

Aπ' ότι έμαθα, η σημερινή "Ανοιχτή Κυριακή" απέτυχε. Όσοι άνοιξαν τα μαγαζιά τους κυριακάτικα, το μετάνοιωσαν, και σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων (ακόμα κι αυτοί αναγκάστηκαν να το παραδεχτούν!) τα μεγαλοκαταστήματα πάτωσαν. Μπράβο στους συνέλληνες, σε όσους έχουν ανθρωπιά και φιλότιμο! Μπράβο σε όσους το ξανασκέφτηκαν και δεν "διαδήλωσαν" στους εμπορικούς δρόμους κυριακάτικα! Μπράβο σε όλους όσους συμπαραστάθηκαν ανα την Ελλάδα στους συνανθρώπους μας, που δουλεύοντας Κυριακή, πολλές φορές δεν απολαμβάνουν μήτε όσων ορίζει ο απαράδεκτος νόμος των δανειστών και της αριστερής μας κυβέρνησης. Μαρτυρίες κάνουν λόγο ότι υπάλληλοι δεν παίρνουν ούτε καν το ρεπό που δικαιούνται λόγω της Κυριακής.
Ας το κοινοποιήσουμε, λοιπόν, αυτο το αίτημα, στους φίλους μας, στις παρέες μας, στις οικογένειες και στα παιδιά μας: Ας καταργηθεί αυτό το μέτρο! Ποτέ την Κυριακή!
Τώρα όσοι βγήκαν σήμερα για ψώνια, ας αναλογιστούν με τον εαυτό τους πόσο σοβαροί ήταν οι λόγοι που τους ώθησαν για να το κάνουν αυτό. Γιατί αν ακόμα ήταν σοβαροί οι λόγοι, οι ίδιοι σίγουρα έχουν πάψει να είναι από καιρό. Και φυσικά, η κριτική γίνεται έν ονόματι του Ανθρώπου (κάτι υπεράνω από την καταναλωτική ανοησία μερικών) Κάτι που προφανώς οι ίδιοι έχουν, στα αλήθεια, ξεχάσει ολοκληρωτικά! Αν κι όλα, έχουν ημερομηνία λήξεως. (Οπως λέει κι ο λαός: Εκεί που είσαι ήμουνα, εκεί που είμαι, θα 'σαι!)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ. (ανήμερα Κυριακής, όταν το φιλότιμο των Ρωμιών ακόμα επιβιώνει)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου