theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ; Τον αντιπεριφερειάρχη τον ξέρουμε........

 

Από τον Α΄ βαθμό της δημοτικής αυτοδιοίκησης (δήμαρχοι και κοινοτάρχες), πριν μερικά χρόνια   κατακτήσαμε τον Β΄ βαθμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και φέτος με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, τον «Καλλικράτη» περάσαμε στο Γ΄ βαθμό στη περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

: δεσμεύομαι να υπηρετήσω με πάθος
και εργατικότητα και
ως αντιπεριφερειάρχης

(ΤΟ ΠΑΘΟς ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 
ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!)

  Όλοι οι άρχοντες και των τριών βαθμίδων,δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειάρχες είναι ΑΙΡΕΤΟΙ. Στη Δυτική Ελλάδα περιφερειάρχης εξελέγη ο Κατσιφάρας από το Πασοκ και αντιπεριφερειάρχης Ηλείας ο Καφύρας, νυν νομάρχης. Αναφέρονται αυτοί οι δύο κύριοι επειδή έχουν παίξει κύριο ρόλο στα δρώμενα της περιοχής, πράγμα που θα γίνει  και στο μέλον περισσότερο λόγω των πολλών και κρίσιμων αρμοδιοτήτων που θα έχουν.

ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΕΙ..............

Στο χώρο της αυτοδιοίκησης της Ηλείας αξιοσημείωτο γεγονός υπήρξε η επανεκλογή του πολυθρύλητου   Πανταζή Χρονόπουλου στο δήμο Ζαχάρως που αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία. Ο βίος και η πολιτεία του (τελεσίδικες καταδίκες για παραβίαση καθήκοντος, παράνομες προσλήψεις,  αμετάκλητη παραπομπή σε κακούργημα,           πάνω από 10 υποδικίες) είχε αποτέλεσμα με τη 262/2010 γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να τεθεί  σε αργία από τον Ιούλιο, με την απόφαση «για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στον δήμο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 εδάφιο β.α του άρθρου 146 του Ν. 3463/ 2006», όπως ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Και όμως ο Πανταζής όλο αυτό το διάστημα λύνει και δένει υπό τις ευλογίες και παράτες της τοπικής εξουσίας (λέγε με ΠΑΣΟΚ) αφού χρέη δημάρχου επιτελεί ο ορισθείς από τον ίδιο αχυράνθρωπος.

Μεγαλύτερη σημασία αναφοράς έχει η στάση του νομάρχη Ηλείας κ. Χαρ. Καφύρα  καθ΄ όλη την αμαρτωλή περίοδο της δημαρχίας Πανταζή. Έχει μεγάλη σημασία γιατί ο νομάρχης είναι ο ανώτατος άρχοντας του νομού, ό καθ' ύλην αρμόδιος φρουρός και ο εγγυητής της όλης λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού στο νομό. Τόσο καιρό και με τόσες καραμπινάτες προσκλήσεις ΠΟΤΕ δεν στάθηκε στο ύψος του αξιώματός του, αλλά ήταν ανεπαρκής και ποτέ δεν κατήγγειλε το γεγονός επιδεικνύοντας παραδειγματική ουδετερότητα, δίκην Πόντιου Πιλάτου, λες και η θέση του ήταν επιβεβλημένη.  Και όχι μόνο αυτό. Πολλοί άνθρωποι του περιβάλλοντός του και του πράσινου στρατοπέδου, στήριξαν την παράνομη διοίκηση και μάλιστα σιγοντάρισαν στην επανεκλογή της. Πρωτεργάτες σε όλα αυτά υπήρξαν περιφερειακοί σύμβουλοι που μάλιστα πλειοψήφησαν με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, του κ. Κατσιφάρα.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ, Η 3η ΕΞΟΥΣΊΑ ΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;
Κατά τα άλλα και επί του προκειμένου, σύμφωνα με έγκυρους κύκλους, που γνωρίζουν το θέμα από την αρχή, περίπτωση να στεφθεί δήμαρχος ο Πανταζής δεν υπάρχει ούτε μία στα χίλια. Αυτό βεβαίως υποστηρίζει και ο νυν περιφερειάρχης κ. Αποστολόπουλος που οσονούπω απέρχεται. Τι θα γίνει; Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, ο δημοτικός σύμβουλος που πλειοψήφησε (και οι 3 πρώτοι τυχαίνει να είναι από τη Φιγαλία) θα συγκαλέσει συνεδρίαση του εκλεγμένου δημοτικού συμβουλίου(16,9,3,1)  με ημερήσια διάταξη την εκλογή νέου δημάρχου. Μη κρυβόμαστε, δήμαρχος μετά βαΐων και κλάδων θα εκλεγεί ο αχυράνθρωπος που θα ορίσει ο Πανταζής. Αυτός θα είναι ή ο νυν δήμαρχος, πρώτος ξάδερφος ή κάποιος άλλος. Πολύ παίζει το όνομα ενός οδοντιάτρου. Τι κατάντια….πραγματική ξεφτίλα.
 Ένας πρώην χωροφύλαξ (συγνώμη μπορεί να ήταν αστυφύλαξ ) να ορίζει το δήμαρχο Ζαχάρως – Φιγαλίας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου