theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ [3]

        Τρίτη τρίξινο η Μοφκίτσα στο εδώλιο, αλλά για να είμαστε ακριβείς  όχι η Μοφκίτσα αλλά αυτοί που της άνοιξαν την πληγή και πάνε να τη σκεπάσουν με χρωματιστή ταινία, για να κλείσουν τα μάτια του κόσμου. Αλλά να είναι σίγουροι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. 
   Ναι, το πουλάκι που λέγαμε θα είναι ο εφέτης της σημερινής ανάρτησης. Υπόψη το πουλί γνωρίζει πράματα και θάματα από την αρχή. Οπότε οι όποιοι καλοθελητάδες να το έχουν υπόψη τους πριν τους πριν επιχειρήσουν να ανασκευάσουν ή να διαψεύσουν οτιδήποτε.
       Σύμφωνα λοιπόν με την μορφολογική εικόνα του έργου και με αυτά που ισχυρίζεται ο εργολάβος σε σύγκριση που λέει το πουλάκι αλλά και με αυτά προχθές του αρχιτέκτονα Κων. Κόντου μήπως η μελέτη των αρχιτεκτόνων που κατατέθηκε έχει τροποποιηθεί, λίγο ή πολύ,  προκειμένου είτε να πέσει το κόστος παρασκευής είτε για κάποιον άλλο λόγο; Λέγω μήπως; Υπάρχουν καταγγελίες ότι τροποποιήθηκαν ακόμη και στα τιμολόγια, όπως λένε οι μηχανικοί τα επιμέρους ξεχωριστά και επεξηγηματικά κείμενα της μελέτης για κάθε μικρό κομμάτι του έργου.Οπότε πολύ πιθανό - κατά το πουλάκι πάντα - ο εργολάβος να είναι καλυμμένος με τη μελέτη που του παραδόθηκε.Επομένως έχει δίκιο όταν υποστηρίζει ότι όλα έγιναν όπως προέβλεπε η μελέτη.Αλλά ποια μελέτη όμως;
    Όπως αντιλαμβάνεσθε το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απαιτείται εξονυχιστικός έλεγχος. Πριν την παραλαβή πρέπει να προηγηθεί τεχνική Έκθεση  από ένα μηχανικό ή καλύτερα Πραγματογνωμοσύνη από το Τεχνικό Επιμελητήριο για να υπάρχει μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη γνωμάτευση. Το σίγουρο είναι είτε  έχει υπάρξει μελέτη-μαϊμού είτε όχι η πλακόστρωση είναι ακατάλληλη.    Όταν δε έμαθε ότι πολλές πλάκες σε διάφορα σημεία έχουν ξεκολλήσει από τώρα, έγινε πυρ και μανία κι ακούτε τι μου είπε: οι πλάκες μοιάζουν σαν τα δόντια στη μασέλα του γέρου. Εάν τον χτυπάνε και μετά από δυο τρία τριψίματα ή μέχρι να φύγει από το οδοντιατρείο έχουν πέσει ένα-δυο τότε όπως και να επιδιορθωθούν είναι σκάρτες, για πέταμα και ο γιατρός ή οδοντοτεχνίτης είναι σκιτζής. 
   Τελικά άλλη λύση δεν υπάρχει από τη μη παραλαβή. Μερεμέτια, μπαλώματα, κολλήματα και ψιλοαποκαταστάσεις σε χονδρές ατέλειες  είναι παραλλαγή της κοροϊδίας. Πρέπει το δάπεδο να γίνει από την αρχή. 
 Στην άλλη και τελευταία ανάρτηση θα υπάρξει ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  προς:
  •  την τοπική Κοινότητα Ταξιαρχών
  •  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταξιαρχών
  •  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταξιαρχες-Θολό[1]

 [1] Πλέον στο χώρο επίκειται εντός των προσεχών ημερών να δραστηριοποιηθεί και δεύτερος σύλλογος με έδρα τη Μοφκίτσα. Επ΄αυτού και πάνω στα αίτια της διάσπασης θα υπάρχει ειδική αφιέρωση. Πάντως σύμφωνα με το Καταστατικό που έπεσε στην αντίληψή μας και που έχει ήδη κατατεθεί στο Πρωτοδικείο, τακτικά μέλη θα είναι εκτός από τους γεννηθέντες στη Μοφκίτσα και τους απογόνους τους και  όσοι κατοικούν στους ταξιάρχες και το Θολό. Ένα θέμα που μας έκανε εντύπωση είναι ο αριθμός των ιδρυτικών μελών που φθάνουν τα εξήντα πέντε (65). Είναι η ίδια εξέλιξη όπως γίνεται σε όλα τα χωριά της επαρχίας, όπου την ύπαρξη του συλλόγου των εν Αθήναις συμπατριωτών ακολουθεί η ίδρυση και δεύτερου συλλόγου από τους ντόπιους.(δες Πολιτιστικοί Σύλλογοι της ανάρτησης στις 3-8-2012)      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου