theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΜΙΑ ΒΑΡΥΝΟΥΣΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΦΚΙΤΣΑ

Λιθόστρωτο αλλού...
    Στα πλαίσια της διερεύνησης του θέματος της Μοφκίτσας, όλη αυτή την εβδομάδα, από τούτο εδώ το βήμα του Blog, παρέλασαν αρκετοί, ειδήμονες και μη. Σήμερα φιλοξενούμε τις απόψεις μιας φίλης αρχιτεκτόνισσας , της Ράνιας, που είναι βαρύνουσες καθότι ήταν επί μια εικοσαετία εποπτεύουσα των τεχνικών έργων του δήμου Αθηναίων. 

" Μόνο από τη φωτογραφία που βλέπω (δίπλα) για την πλακόστρωση και εάν είναι αντιπροσωπευτική της όλης εικόνας του έργου,   τεκμαίρεται  ότι τα υλικά κατασκευής, τσιμέντο, χαλίκι, πέτρες δεν είναι σε σωστή αναλογία. Το τσιμέντο είναι πολύ λίγο. Αυτός είναι ο λόγος που  κύριο χαρακτηριστικό της πλακόστρωσης  είναι η μικρή συνεκτικότητα και η σαθρότητα. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια, εκτός από την ίδια την εικόνα που είναι άσχημη διότι οι πέτρες είναι πολύ αραιά τοποθετημένες και σε ακανόνιστη διαφορά ύψους, οι πέτρες να ξεκολλήσουν πολύ εύκολα από το τη βροχή ή το βάρος.
 Αλλά και οι πέτρες,  δεν είναι της κατηγορίας με εκείνες του περιστυλίου. Η καλύτερη λύση είναι πάνω από την υπάρχουσα στρώση να προστεθεί καινούργια με σωστές προδιαγραφές". 
Μας είπε και το άλλο: "στην περίπτωση που το κόστος για πανόστρωση είναι μεγάλο τότε να γίνουν επανορθώσεις και ανασυγκολλήσεις πρίν έρθει ο Χειμώνας και όχι μετά για εμφανείς λόγους" 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου