theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΙΔΟΥ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ...

        ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΣΜΥΡΝΑ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΙΑ

   Ο λαός δε λέει "όπου δεν πίπτει ΛΟΓΟΣ, πίπτει ράβδος"; Ιδού λοιπόν, επί πενήντα χρόνια και βάλε στο Γιαννιτσοχώρι (1), βασικοί και θεμελιώδεις κανόνες της ανθρώπινης κοινωνίας ( Δημόσια Υγεία, Περιβάλλον)  υποτιμήθηκαν και εντελώς   απαξιώθηκαν. (Από πρώτη Αρχή ο Λόγος, ενταφιάσθη...) 
Έξω από την Εισαγγελία Κυπαρισσίας
   Προς χάριν της δημόσιας μάστιγας, που είναι η ψηφοθηρία και η μικροπολιτική σε βάρος του γενικού καλού πλέον στο χωριό έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση τραγική. Κύριοι υπαίτιοι είναι όλοι οι δημοτικοί άρχοντες από τα χρόνια της χούντας μέχρι σήμερα. Όλοι αυτοί με την εγκληματική ανοχή τους ή και προτροπή πολλές φορές οδήγησαν τα πράγματα σε αυτό το έσχατο σημείο.Όλοι οι κάτοικοι εκτός ολίγων εξαιρέσεων που είναι στα περίχωρα διοχετεύουν τα οικιακά τους απόβλητα, έχουν δεν έχουν βόθρο (2), στο δίκτυο απορροής των ομβρίων υδάτων. Το αποτέλεσμα καθένας πολύ εύκολα το καταλαβαίνει.
Γραφείο Γραμματείας. ΜΠΡΑΒΟ!!!

    Οι συνθήκες στο χωριό είναι πολύ άσχημες. Η δυσοσμία πολλάκις είναι αφόρητη και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι τεράστιος. Όλοι οι άγιοι του εσωτερικού και του εξωτερικού έχουν βάλει το χέρι τους και μέχρι τώρα δεν έχουν εμφανισθεί η χολέρα και η ηπατίτιδα. 
ΠΡΩΤΗ!!!
  Σε επάλληλους κύκλους συναντιόνται η ρύπανση, η μόλυνση και εντέλει η πλήρης υποβάθμιση του περιβάλλοντος με όλα τα παρεπόμενα. 
     Βεβαίως το κακό άρχισε και εδραιώθηκε τα τελευταία 25 χρόνια του προηγούμενου αιώνα, όταν συνεχώς και αδιαλείπτως πρόεδρος της κοινότητας ήταν το μεγάλο αστέρι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μετέπειτα ήταν αδύνατο να διορθωθεί η κατάσταση.
       
    Πλέον τον πρώτο λόγο, όπως γράψαμε και χθες, τον έχει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας. Η σχετική αναφορά που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Τριγάζη εκλήφθηκε από την Εισαγγελέα ως μηνυτήρια και το πράγμα πήρε το δρόμο του.
Όπως η ίδια ρητά και κατηγορηματικά ανέφερε οι άμεσες ενέργειες, από την μεριά της Εισαγγελίας θα είναι:

  • Πρόσκληση του δημάρχου Ζαχάρως και σχετική ανάκριση
  • Εντολή στην καθ΄ύλην αρμόδια υπηρεσία να επιληφθεί του θέματος και να υπάρξει απτό αποτέλεσμα. 
(1) Δυστυχώς σε όλα τα χωριά του δήμου υπάρχει ανάλογο πρόβλημα ρύπανσης και μόλυνσης του περιβάλλοντος, στη δε έδρα του δήμου, τη Ζαχάρω, τα λύματα πέφτουν στη λίμνη του Καΐάφα, όπως υποστηρίζουν πολλοί, αφού ο υφιστάμενος βιολογικός καθαρισμός είτε υπολειτουργεί λόγω μικρότερης χωρητικότητας είτε σχνά παύει να λειτουργεί. Πρέπει να τονισθεί ότι ο βιολογικός καθαρισμός της Ζαχάρως είναι φτιαγμένος από τους πρώτους σε όλη τη χώρα επί δημαρχίας του οραματιστή γιατρού Καραπαναγιώτη.  
(2) Πολύ φοβάμαι ότι τα περισσότερα νεόδμητα σπίτια δεν διαθέτουν ούτε βόθρους και κτίσθηκαν με ψευδή βεβαίωση των τοπικών προέδρων.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου