theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΠΟΛΙΜΠΙΡΟ !!!


Τους αναγνωρίζετε; 


Είναι το πανίσχυρο "Πολίμπιρο"  του τιμημένου ΚΚΕ στη  Ζαχάρω στα τέλη της δεκαετίας του ΄70.
  • Γιώργος Στολάκης / Θανάσης Κόντος / Γιώργος Ζήρος  στην 1η και
  • Γιώργος Στολάκης / Θανάσης Κόντος / Νίκος Μωραϊτης στη 2η

Επισημάνσεις και σχόλια


      1]   Οι  δύο φωτογραφίες είναι πανομοιότυπες, στα σκηνικά, στιλ και απλώς συναλλάσσονται ο Ζήρος και ο Μωραϊτης. Ο πιο πιθανός λόγος είναι η ανάγκη της φωτογράφησης. Οπότε έχουμε μία από τις εξής δύο εκδοχές:

 α) Ή δεν υπήρχε ένας περαστικός να τους φωτογραφίσει και τους τέσσερις μαζί.
 β) 'Η η παρέα ήταν πολύ κλειστή και δεν γούσταραν κανέναν άλλον.
Αυτή η κυρία ποια είναι;
        Εάν αναλογισθούμε το κλίμα της εποχής, έντονα κομματικοποιημένο και ότι το κυρίαρχο σύνθημα που σκέπαζε τα πάντα και ήταν απόρροια της μοναδικότητας, της καθαρότητας και της μονοπώλησης της αλήθειας ήταν το κλασσικό: «ΕΝΑ ΕΙΝ’ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΕ, ΔΥΟ ΚΑΠΑ ΚΙ ΕΝΑ Ε» τότε η πιο πιθανή εκδοχή είναι η δεύτερη περίπτωση. Όμως στην 1η φωτογραφία δημιουργήθηκε ο συνδυασμός  Γάμα – Γάμα και Θήτα και στη 2η Γάμα-Θήτα και Νου. Ούτε ένα Καπα και μάλιστα αντί για δύο Καπα έχουμε δύο Γάμα. Με τον καιρό λοιπόν τα Γάμα αυξήθηκαν υπέρμετρα με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν, τα δε κάπα έμειναν λίγα, οπότε  …γαμήθηκε και το ίδιο το κόμμα.
      2]      Πάντως θαυμάστε κι από τους τέσσερις,  Μαγκιά εξάτμιση και  κολοκουβαρίστρα. Στιλ ατσαλάκωτο, καμπάνα, τακούνι, χωρίστρα και τόνα πόδι πάνω στάλλο με φινέτσα και μπρίο. Αυτό όμως που κάνει μπαμ είναι ο Ρίζος παραμάσχαλα. Η μεγάλη μου απορία είναι πώς και γιατί οι τέσσερις σύντροφοι τώρα ακούνε κου-κου-έ και βγάζουν σπυράκια. Καλά μου έλεγε ένας φίλος: Τι να κάνουμε, ήρθαν όλοι αυτοί οι …σουπερ-επαναστάτες με κρυμμένο πια το Ρίζο στο ΣΥΝ και εμείς την κοπανίσαμε και κάναμε τη ΔΗΜΑΡ.
     3]       Ρε κουμπάρε, να μην σε ματιάσω.. όμοιος είσαι με το φιλιότσο μου, το Νικηφόρο. Δεν σου χάνει  κουκί! Όμοιος και απαράλλακτος. Εύχομαι και όταν θα μεγαλώσει να σου μοιάζει στην όψη, στα έξω. Στα άλλα, τα μέσα εύχομαι να μοιάσει του νουνού του. Εμένα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου