theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Δ. Δ.: "Πολιτιστικός - Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ζαχάρως ¨Καϊάφας" {1ον]

Στην ανάρτηση της προηγούμενης Δευτέρας (8-6-13) τονίζαμε τα εξής:  
ΙΣΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ  ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ 7 ΜΕΛΕΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Δ.Δ. ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ Κ. ΤΖΑΝΕΤΟ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ.  ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ...ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΤΟΥΣ!!!
           Ιδού πως έχουν τα πράγματα:
     Λοιπόν πριν από 2 χρόνια, ακριβώς στις 3-6-11, σύμφωνα με τον 'Καλλικράτη' έγινε συγχώνευση των υφιστάμενων Νομικών Προσώπων Δ.Δ., Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως και  Πνευματικό Κέντρο Ζαχάρως και συστάθηκε νέο Νομικό Πρόσωπο Δ.Δ. με την επωνυμία  "Πολιτιστικός - Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ζαχάρως ¨Καϊάφας". Το προέχον είναι ότι αυτός ο οργανισμός είναι δημοτική κοινωφελής επιχείρηση με σκοπούς σημαντικότατους στον πολιτισμό και στον αθλητισμό. Η σχετική απόφαση μιλά για τόσα και τόσα και στους δύο τομείς. Ο νόμος είναι σαφής, όπως:
  • Λειτουργία βιβλιοθήκης, Πνευματικού Κέντρου, Μουσείου, Κινηματογράφου, Θεάτρου, Φιλαρμονικής.
  • Οργάνωση συναυλιών, Θεατρικών παραστάσεων, Λειτουργία Αθλητικών και άλλων Πολιτιστικών εκδηλώσεων.
  • Λειτουργία Αθλητικού Κέντρου, Γυμναστηρίου
         Μήπως από όλα αυτά πήραμε τίποτα χαμπάρι στο δήμο μας;

Αυτό το Νομικό Πρόσωπο ο «Καϊάφας» όπως βλέπετε στη δημοσιευμένη απόφαση, είναι 7μελές με πρόεδρο τον Κ. Τζανέτο, 4 δημοτικούς συμβούλους και 2 πολίτες. Στη σημερινή μας ανάρτηση θα ασχοληθούμε με τον πρόεδρο και τους δύο πολίτες που μόνο με την παρουσία τους ….κοσμούν τον οργανισμό και τον πολιτισμό. Ως προς τον πρόεδρο λοιπόν τον κύριο Τζανέτο  ΟΛΑ είναι γνωστά τοις πάσι. Αν και είναι ικανός είναι ο κύριος υπεύθυνος για την πολιτιστική φτώχεια που δέρνει το Νομικό Πρόσωπο και κατ΄επέκταση ολόκληρο το δήμο. Η μόνη φροντίδα του είναι το χοροδιδασκαλείο που το διατυμπανίζει ως δημοτική δραστηριότητα. Εδώ πηγαίνουν όλες οι επιχορηγήσεις του Νομικού Προσώπου και όλοι είναι ευχαριστημένοι και περισσότερο ο ίδιος….
      Καλύτερα όμως να μην προχωρήσουμε περισσότερο …                   Έτσι δεν είναι κύριε Τζανέτο; 
    Το Ν.Π.Δ.Δ. ο δήμος πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και να μπει μπροστάρης και συμπαραστάτης. (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
      Για τους δυο δημότες- μέλη του Δ.Σ. η σχετική απόφαση σύστασης, όπως βλέπετε,  καθορίζει για μεν τον πρώτο ότι πρέπει να είναι χρήστης των υπηρεσιών του Ν.Π.Δ.Δ.και για τον δεύτερο να έχει ανάλογη εμπειρία και τις απαραίτητες γνώσεις που συνάδουν με τον σκοπό του  Νομικού Προσώπου. Προς Θεού τι σχέση έχουν με αυτά τα πράγματα οι κ.κ. Καλογερόπουλος και Πέτσης που ορίσθηκαν; Απλώς  και οι δύο  είναι καραμπινάτοι πανταζικοί (ήσαν υποψήφιοι και ...δικοί του) και έχουν τέτοια σχέση με τον πολιτισμό όση η φωτιά με τη θάλασσα. Ο ένας μάλιστα που είναι και συγγενής μου  και τον ξέρω από την καλή και από κοντά και ο άλλος. Πώς να το κάνουμε; Δένουν αυτά τα δυο πράγματα; Ε όχι και σε υπεύθυνο πολιτιστικό πόστο τέτοια ακατάλληλα άτομα.  Ότι και να πει κανείς έχει δίκιο…και πάλι λίγα θα είναι...
{Σε μια επόμενη ανάρτηση θα αναφερθούμε στις μεγάλες ευθύνες

 της αντιπολίτευσης και προσωπικά του επικεφαλής της ελάσσονας
 κ.Αγραπιδά, που αν και είναι τακτικό μέλος στο Δ.Σ. του Νομικού 
Προσώπου, όχι μόνο δεν έχει παρευρεθεί ΠΟΤΕ, αλλά δεν έχει πάρει
 μυρουδιά του τι συμβαίνει και τι γίνεται εκεί μέσα, αν και τα δύο μέλη 
είναι από την παράταξή του! Βεβαίως η μη συμμετοχή ολωσδιόλου 
της μείζονας δεν την απαλλάσει από τις δικές της ευθύνες }

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου