theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΜΗΝΑ ΜΠΟΡΗ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΚΔΥ(Πανελλήνεια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων)


     Συνάδελφοι από προχθές το βράδυ κινούμε συνέχεια μεταξύ της Δ/νσης Εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας όπου κρατούσαν τους συναδέλφους και του Δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης και ως εκ τούτου δεν είχα χρόνο για Δελτία τύπου.
Εκπροσωπώντας την ΠΕΚΔΥ ήμουν συνέχεια κοντά στους συναδέλφους που κατηγορούνταν άδικα, μεριμνήσαμε για την νομική κάλυψη των συναδέλφων και μαζί με κτηνιάτρους της Π.Ε.Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας συγκεντρώσαμε όλα τα στοιχεία για την υπεράσπιση.

Δυστυχώς διαπίστωσα ότι κάποιοι συνάδελφοι από το Υπουργείο και την Θεσσαλονίκη βιάστηκαν να αποστασιοποιηθούν από την υπόθεση γιατί αμφέβαλλαν για την αθωότητα των κατηγορουμένων συναδέλφων. Ας σκεφτούν ότι αύριο μπορεί να είναι αυτοί στην θέση τους.

Τελικά επειδή η υπόθεση ήταν κακοστημένη και το κατηγορητήριο έωλο, οι δύο συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικό όρο μόνο την μη έξοδό τους από την χώρα και καταβολή εγγύησης .Η τρίτη συνάδελφος θα απολογηθεί αύριο.
Παρόλο που μίλησα σε ΟΛΑ τα κανάλια και εγώ και η δικηγόρος, δυστυχώς κανένα δεν έβγαλε τις δηλώσεις μας . Απλά σταμάτησαν να παίζουν το θέμα . 
Έτσι αποφασίσαμε να καταθέσουμε μηνύσεις ως ΠΕΚΔΥ κατά παντός υπευθύνου που εμπλέκεται στην υπόθεση και διασύρει τους συναδέλφους.
Επίσης ζητάμε και υπηρεσιακά να διερευνηθεί το θέμα για πιθανές ευθύνες κάποιων συναδέλφων και την συμμετοχή τους στο κατηγορητήριο.
Για περαιτέρω ενέργειες και για την στάση του κλάδου σε παρόμοια συμβάντα θα διεξαχθεί ανοιχτό Δ.Σ. της ΠΕΚΔΥ την προσεχή εβδομάδα. 
Ακόμη το παράρτημα θα συνδράμει οικονομικά τους συναδέλφους για την κάλυψη μέρους των εξόδων. 
Τέλος μερικά σχόλια :
       1ον Η εικόνα που αντίκρισα με τους ταλαιπωρημένους συναδέλφους ,το έναν μάλιστα μέσα σε ένα κελί 1χ2μ θα μείνει χαραγμένη για πάντα, να στοιχειώνει την μνήμη μου. Επίσης οι χειροπέδες που τους τοποθετούσαν κάθε φορά που τους μετακινούσαν.Και όλα αυτά σε συναδέλφους που είχαν άριστη επιστημονική κατάρτιση και αδιαμφισβήτητη ηθική και διέπραξαν ..το κακούργημα να επανεξετάσουν κτηνοτρόφο με πολλές παραβάσεις που θα λάμβανε μεγάλο ποσό για αποζημιώσεις.
    2ον Κατάλαβα πόσο εύκολα μπορεί ο καθένας μας να στοχοποιηθεί και να κατηγορηθεί με όλες τις συνέπειες που αυτό επιφέρει
       3ον είναι πια καιρός να να σταματήσει η κάλυψη συναδέλφων που δεν τηρούν την νομιμότητα 
       4ον Έπειτα από αυτό θα λειτουργούμε σχεδόν φοβικά και υποψιασμένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου