theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ¨

        Προκειμένου οι αυτοδιοικητικές εκλογές να εναρμονιστούν με το καθεστώς των ευρωεκλογών, ο σχετικός νόμος 3852/2010 ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» παρασπόνδησε σε αρκετές περιπτώσεις. Πρώτη και καραμπινάτη είναι ο χρόνος που μεσολαβεί από τις εκλογές μέχρι την ανάληψη της νεοεκλεγείσας  δημοτικής αρχής. 
     Ως γνωστόν οι δημοτικές εκλογές έγιναν στις 18 Μαΐου και η νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει την 1η Σεπτεμβρίου. Σίγουρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν ξαναεκλέγονται οι ίδιοι δήμαρχοι και συνεχίζουν το έργο τους. Όταν όμως γίνεται αντικατάσταση και εκλέγεται διαφορετικός δήμαρχος τότε κατά κάποιο τρόπο προκύπτει ένα κενό, εξαιτίας της αδιαφορίας από την πικρία των εκλογών, το οποίο μάλιστα πολλάκις συνάδει με συμπεριφορές παραεξουσίας και κάλυψης ευθυνών. Το πρόβλημα καθίσταται εντονότερο αφού το κενό παρουσιάζεται σε ένα κρίσιμο διάστημα, αυτό του καλοκαιριού. 
       Οι δύο κυριότεροι λόγοι   της κρισιμότητας είναι:
  • Οι τρεις καλοκαιρινοί μήνες είναι οι κατεξοχήν μήνες των πυρκαγιών. Οπότε θέματα προστασίας, πυρασφάλειας και άλλων σχετικών ποιοι θα τα φροντίσουν;
  • Ομοίως οι καλοκαιρινοί μήνες είναι υψηλού ενδιαφέροντος για τον τουρισμό, ειδικά στους παραλιακούς ή νησιωτικούς δήμους.
       Σιγά να μην ενδιαφερθεί ο δήμαρχος που έχασε τις εκλογές. Ούτε έναν παρά!!!
       Φαντασθείτε στη Ζαχάρω τι έχει να γίνει εάν το δικαστήριο μεθαύριο κάνει δεκτή την πολυθρύλητη  Ένσταση και εκπέσουν όλοι οι εκλεγμένοι στον κορμό και στα χωριά! Είναι και Αύγουστος ρε γαμώτο......

Γενικώς τα ανωτέρω είναι από μια ενδιαφέρουσα 
συζήτηση με τον πολλά υποσχόμενο νεαρό 
δικηγόρο Παναγιώτη Βάγια, γιό του αγαπητού
 Γιώργου Βάγια από τη Ζούρτσα, που τον είχα
 δάσκαλο πριν γίνει δικηγόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου