theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ


ΤΑΔΕ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΣΗΜΑΚΗΣ        
     Η 17η Απριλίου θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως αποφράδα ημέρα για τη μουσική μας! Ήταν 17 Απριλίου του 2011 όταν έφυγε από την παρέα μας, ένας σπουδαίος άνθρωπος,που σημάδεψε ποικιλοτρόπως τις τελευταίες δεκαετίες, το ελληνικό τραγούδι, ο ΝΙΚΟΣ  ο ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ! Ήταν πάλι 17 Απριλίου του 2012 όταν χάναμε τον μεγάλο "ΜΗΤΣΟ" του τραγουδιού μας, τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ! Δύο λοιπόν τραγούδια δικά τους θα ακούσουμε σήμερα.
    "Εδώ στη ρωγμή του χρόνου", στη ρωγμή που όλοι αναπόφευκτα συναντιόμαστε, είναι το τραγούδι που επέλεξα από τα τόσα και τόσα που έχει πεί ο ΝΙΚΟΛΑΣ! Είναι σε μουσική Νίκου Ξυδάκη, στίχους Μανώλη Ρασούλη και ερμηνεία φυσικά Νίκου Παπάζογλου (η ίδια τριάδα που με την "εκδίκηση της γυφτιάς" το 1978 και "τα δήθεν" το 1979 καθόρισε την πορεία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού) και περιλαμβάνεται στον προσωπικό δίσκο του Νίκου Παπάζογλου "Μέσω νεφών" που γράφτηκε το καλοκαίρι του 1986!
"Η Ρόζα" είναι το τραγούδι που θα ακούσουμε από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ, σε στίχους του Αλκη Αλκαίου και σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, από τον δίσκο τους "του αιώνα η παράγκα" του 1996!
Θα τραγουδαμε πάντα μαζί τους στη ρωγμή του χρόνου τη Ρόζα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου