theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ:Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ

ΔΥΟ ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Ένας φίλος, αν και ανώνυμος στο χθεσινή μου ανάρτηση σχετικά 
με το πρόβλημα των σκουπιδιών, έστειλε το εξής σχόλιο, 
που είναι πέρα για πέρα σε σωστές βάσεις:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΟΛΛΙΑ. ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ ,ΝΑ ΡΑΝΕΙ ,ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ?ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,ΛΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΤΕ?ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
Καταρχάς συμφωνώ απόλυτα με τις επισημάνσεις αν και το πρόβλημα  δεν είναι χθεσινό και νομίζω ο΄τι συμφωνούμε ότι όλοι οι δήμαρχοι και δημαρχεύοντες τόσα χρόνια, δεν έδωσαν τον παραμικρό παρά για ένα τέτοιο κρίσημο θέμα. Τέλος πάντων καλά το θέτεις το πράγμα. Τώρα τι κάνουμε; Λοιπόν την ίδια μέρα έστειλα ένα κείμενο στον Βασ. Δρακόπουλο, που προοριζόταν για τη χθεσινή σύσκεψη μερικών φίλων και συναγωνιστών, από το οποίο αντιγράφω:
           Προτάσεις
      Η παράταση των 3 μηνών περνά πολύ γρήγορα και μέσα σε αυτό το διάστημα έχει δρομολογηθεί από τον δήμο η τοποθέτηση του δεματοποιητή κατά πάσα πιθανότητα στην Αγία Παρασκευή. Είναι καθήκον όλων των δημοτών:
        α) να αποτρέψουν την τοποθέτηση      του δεματοποιητή στην Αγία Παρασκευή και
        β) στο τέλος της άδειας των 3 μηνών (3) να αποκλείσουν τη χωματερή απαγορεύοντας οποιαδήποτε αποκομιδή σκουπιδιών. Η μόνη ρεαλιστική και εφικτή λύση του εκρηκτικού προβλήματος είναι ο δήμος να επιλέξει μια κατάλληλη (4) περιοχή και να εναποθέσει το δεματοποιητή για το διάστημα των 3 ετών περίπου μέχρι να λειτουργήσει η Τριανταφυλλιά. Σίγουρα τέτοια περιοχή υπάρχει στον ευρύτερο δήμο που να πληροί τους αναγκαίους όρους, όπως οι εξής μερικοί:
·                     περιβαλλοντικές δικλείδες και ασφάλειες για τη ρύπανση και μόλυνση, όπως μακριά από θάλασσα, ποταμούς, δρυμούς κτ.λ .
·                     Η περιοχή να είναι άγονη μη καλλιεργήσιμη και μακριά από κατοικίες ή να είναι νταμάρι
·                     Να έχει προσβασιμότητα
·                     Να μην είναι ιδιωτική περιουσία

        Επειδή δε η πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι μόνον αντικείμενο μιας τεχνικής διαδικασίας αλλά ευρύτερα είναι θέμα κοινωνικής και πολιτικής συμπεριφοράς, καθότι οποιαδήποτε επιστημονικό και σύγχρονο σχέδιο  κι αν εφαρμοσθεί στο μέλλον στη διαχείριση των ΑΣΑ,  εμπεριέχει τις τεχνικές διαδικασίες και μεθόδους οι οποίες σχετίζονται με τη συλλογή, τη μεταφορά, την προσωρινή αποθήκευση, την ανάκτηση (ανακύκλωση) των χρήσιμων υλικών εξ αυτών και την τελική διάθεσή τους σε κατάλληλα επιλεγμένους χώρους, είναι ανάγκη να αρχίσει η σωστή διαπαιδαγώγηση του κοινού, αρχίζοντας από τα    σχολεία. Χωρίς την κοινωνική διάσταση όλα είναι σχέδια στην άμμο.

(3)  Επειδή κυριαρχεί απόλυτη νεκροφάνεια στην περιοχή, ένα είναι σίγουρο ότι μετά την παρέλευση των 3 μηνών, θα ακολουθήσουν μερικές ημέρες που τα σκουπίδια θα γεμίσουν τους κάδους, οπότε πάλι για λόγους εκτάκτου ανάγκης θα δοθεί και άλλη διορία από την Περιφέρεια. Εμείς, ως Πολύμνια, θα κάνουμε το παν προκειμένου να υπάρξει σχετική ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κόσμου.  
(4)  Πριν αρκετά χρόνια, επί δημαρχίας Μένη Κριτσέλη, προτού την Αγία Παρασκευή είχαν ανακαλύψει μια περιοχή για χωματερή κοντά στο Πρασιδάκι, δίπλα στη Νέδα, την οποία μάλιστα την είχαν απαλλοτριώσει.

Άρα φίλε βιάστηκες να με καταδικάσεις...Τι λες υπάρχουν τέτοιες περιοχές στον δήμο μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου