theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Νεότερα για το Π.Δ (Περιφερειακό Πάρκο στην παραλία.


        Αν και η διαβούλευση  για  εκείνο το περιλάλητο Π.Δ.  για το  Πάρκο στη παραλία του Κυπαρισσιακού Κόλπου έχει λήξει από τις 8 Σεπτεμβρίου, την περασμένη Tρίτη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη  στο ΥΠΕΚΑ. Άλλο εάν το εν λόγω Π.Δ. κοντεύει να βρυκολακιάσει.
[Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ κάνοντας κλικ ΕΔΩ]
 Δεν χρειάζονται πολλά για να αντιληφθήκατε πώς και με ποιο τρόπο παρουσιάζεται από τον τοπικό τύπο η δήθεν αντικειμενική ειδησεογραφία που στην ουσία είναι στρεβλή κι ανάποδη. Επίσης να αντιληφθείτε και τι προσωπεία παίρνει ο αντιδραστικός λαϊκισμός! Και μόνο ο τίτλος ...φτάνει, τα λέει όλα. Αντί να υποστηρίξουν ένα εγχείρημα τεράστιου ενδιαφέροντος και ευθύνης και να κατευθύνουν έναν κόσμο που αδίκως αντιδρά και διαμαρτύρεται, πράττουν ακριβώς το αντίθετο.  
   Για μια ακόμη φορά λοιπόν συμβαίνει μια  ανίερη και ανάρμοστη  συγχορδία ή καλύτερα μεσαιωνική Ιερή Συμμαχία όλων των δυνάμεων που είναι υπεύθυνοι για την οικονομική και περιβαλλοντική κατάντια της Ηλείας. Πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί αυτή η στάση των τοπικών παραγόντων, αγκαλιά με τον τοπικό τύπο που αίρεται και άγεται από τα γνωστά συμφέροντα (κλικ ΕΔΩ). Από κοντά και και οι τοπικοί βουλευτές που  προκειμένου να μη χαλάσουν το χατήρι των ντόπιων παραγόντων (Μαυρογιαλούρηδες) τοποθετούνται με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε πολλάκις κόντρα με κεντρικές επιλογές των κομμάτων τους, όπως σε αυτή την καραμπινάτη περίπτωση του Π.Δ. για την παραλία. Μόνο η  κ. Σαλτάρη καθαρά και ξάστερα είναι υπέρ του Π.Δ στο σύνολό του και μπράβο της. 
     Ας προβούμε όμως και σε ορισμένες καταφανείς παρατηρήσεις.
    Από τη μια λοιπόν όλοι της συμμαχίας  συμφωνούν    πως "υπάρχει ανάγκη προστασίας του μοναδικής ομορφιάς τοπίου του Καϊάφα και του Κυπαρισσιακού Κόλπου που θα πρέπει να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή οικολογική κατάσταση και φυσικά της προστασίας της θαλάσσιας χελώντας Caretta Caretta και όλης της περιοχής Natura" και από την άλλη εμμένουν σταθεροί στην πλήρη άρνηση με το επιχείρημα ότι  "θα βάλει ταφόπλακα στην όποια αναπτυξιακή δραστηριότητα στην παραλιακή περιοχή της νότιας Ηλείας εκφράζοντας ταυτόχρονα επιφυλάξεις και για το αν θα φέρει αποτελέσματα στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας" Αλήθεια για ποια ανάπτυξη μιλούν; ΄Μήπως στο ξεπούλημα του φιλέτου σε κάθε είδους μεγαλοεπιχειρηματίες (Ρώσους, Γερμανούς και ντόπιους) προκειμένου να γίνουν μεγάλα ξενοδοχεία, μαρίνες, επαύλεις και τέτοια έργα; Μα δεν έχουν πάρει χαμπάρι τελικά ότι η περιοχή είναι Natura κι αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός για τους επιτήδιους ; Ευτυχώς και ξανά ευτυχώς!!! 
    Επί ένα μήνα ήταν το Π.Δ. σε διαβούλευση και είμαστε σίγουροι ότι αυτοί οι κύριοι και οι φορείς της Τ/Α δεν κατέθεσαν ουδεμία παρατήρηση - σχόλιο. Τώρα ζητούν παράταση της διαβούλευσης, ξέρετε γιατί; "Ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους φορείς της περιοχής να προσπαθήσουν να πείσουν για τις θέσεις τους το μελετητή και τους αρμόδιους παράγοντες του ΥΠΕΚΑ." Εάν είναι δυνατόν η ΕΕ να αποδεχτεί την ταφόπλακα και άλλα τέτοια αστήρικτα επιχειρήματα. Αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν ότι  όλοι οι Οικολογικοί και Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι οι φορείς, πλην Λακεδαιμονίων, έχουν καταθέσει τις προτάσεις στη διαβούλευση με σκοπό την καλυτέρευση του διατάγματος.                       [Οι προτάσεις με μικρά γράμματα είναι ...δικές τους]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου