Από τη χθεσινή ΑΥΓΗ
Ο Ν. Μιχαλολιάκος ξεκινά μιλώντας για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις 24 Ιουλίου του 2011 σε πορεία στη Φλώρινα για την "ελληνικότητα της Μακεδονίας" που διοργάνωσαν η εφημερίδα "Στόχος" και ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος, όπως διαβάζουμε στο site της Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας της Χ.Α. Ωστόσο, για τον Ν. Μιχαλολιάκο το θέμα δεν ήταν μόνο η Μακεδονία.Συγκεκριμένα:
"Στην πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στη Φλώρινα, εμείς βοηθήσαμε, δεν πρωτοστατήσαμε και επειδή δεν κλέβουμε δόξες άλλων το γράψαμε και στο Διαδίκτυο ότι την πρωτοβουλία την είχαν αυτοί και αυτοί, [...] ήταν καλή η παρουσία και της Χρυσής Αυγής εκεί στη Φλώρινα γιατί ήταν πολύ σημαντικό ότι ήταν μια εκδήλωση κατά της δημοκρατίας εντός ή εκτός εισαγωγικών. Εμένα και εκτός εισαγωγικών δεν με πειράζει προσωπικώς. Δεν έχω δηλώσει δημοκράτης ουδέποτε. Και είναι παρήγορο ότι άτομα που δεν βρίσκονται ακριβώς στον χώρο μας, τον εθνικιστικό, αν θέλετε εθνικοσοσιαλιστικό, έρχονται κοντά μας και έχουν καλή διάθεση.
Βεβαίως, δεν έχουν ακόμα ενταχθεί πλήρως ή δεν θέλουν να ενταχθούν, δεν μας ενδιαφέρει εν τοιαύτη περίπτωση να ενταχθούν στη Χ.Α., είτε είναι δυνατόν αυτές οι λαϊκές μάζες να βρίσκονται κοντά μας, είτε από πλευράς μιας ολόθερμης δηλαδή προσχωρήσεως προς το κινημά μας, είτε θα μας ψηφίσουν και λοιπά, δεν σημαίνει ότι είναι χρυσαυγίτες ή δεν θα γίνουν ποτέ χρυσαυγίτες. Αλίμονο δηλαδή αν πιστεύαμε ότι είναι δυνατόν να συμβεί αυτό το πράγμα. Ιδεολόγοι ήταν πάντοτε λίγοι, είναι γεγονός αυτό το πράγμα, και μαχητές πρώτης γραμμής.
Εδώ στην ίδια τη Γερμανία του Χίτλερ, γράφει ο Γκαίμπελς στο ημερολόγιο για τις βιολέτες του Μαγιού,
πήραν την εξουσία Ιανουάριο του '33 και αμέσως άρχισαν και γραφόντουσαν στο Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα, πλάκωσαν λέει οι βιολέτες του Μαγιού, έτσι τους είπε, δηλαδή όλους αυτούς τους καινούργιους, που... εκείνη την εποχή, σε εκείνη τη χώρα, με εκείνους τους ανθρώπους. Μάλιστα λέει ότι φαίνεται όλη η Γερμανία να φλέγεται. Στην πραγματικότητα όμως είναι λίγες φλόγες, οι οποίες καίνε και όλοι οι άλλοι αντανακλούν τη λάμψη τους. Έτσι και εσείς που είστε εδώ μέσα σε αυτό το γραφείο είστε οι φλόγες της Χρυσής Αυγής, συναγωνιστές και συναγωνίστριες και όλοι οι άλλοι που θα μας ακολουθήσουν, φαίνεται πως θα μας ακολουθήσουν διότι δεν έχουν άλλη επιλογή, θα αντανακλούν την λάμψη μας. Ο στρατηγικός, ο απώτερος στόχος είναι να πάρουμε την εξουσία, δεν υπάρχει άλλος. Έτσι; Να πάρουμε την εξουσία σημαίνει να καταργήσουμε τη δημοκρατία, δηλαδή κάπου λίγο - πολύ, δεν το κρύβω και προσωπικά, ακόμη και στην ορκωμοσία που έγινε στον Δήμο Αθηναίων, παλάμισα το Ευαγγέλιο, γιατί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει Θεός σε αυτό το έθνος, αυτό το κράτος, πρέπει να είναι θεϊκής εκπορεύσεως η εξουσία σε αυτόν τον τόπο. Κάποιοι βέβαια μιλάνε για τους αρχαίους θεούς και τα λοιπά. Εγώ τους σέβομαι απολύτως τους αρχαίους θεούς, αλλά θεωρώ τους περισσότερους που μιλάνε γι' αυτό το πράγμα από γραφικούς έως απατεώνες. Υπάρχουν και κάποιοι που είναι πραγματικά αγνοί και τους σέβομαι. Αλλά κοιτάξτε να δείτε ο κόσμος έχει ανάγκη να έχει μια πίστη, να πιστεύει στον Θεό. Σε έναν που μου έλεγε αυτά τα πράγματα του λέω 'δεν μου, λες θαύματα κάνεις;'. Μου λέει όχι. Του λέω 'μπορείς να πεθάνεις και να αναστηθείς; ε, θρησκεία δεν κάνεις'. Με καραγκιοζιλίκια και να φοράς έναν μανδύα και να κάνεις αυτά τα πράγματα, δεν γίνεται θρησκεία. Και είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει ο καθένας είναι ελεύθερος, εσείς μπορείτε να πιστεύετε ότι αυτό (δείχνει) είναι ο Θεός σας και μπορεί να σας εξασφαλίσει το τριάρι στον παράδεισο. Την καρέκλα, δικαίωμά σας, σύμφωνοι, αλλά την πίστη από έναν λαό να την αφαιρέσεις, να τη διαβάλεις, όταν δεν μπορείς να την αντικαταστήσεις, δεν είναι... Εδώ ολόκληρος Χίτλερ, ο οποίος δεν ήταν και τόσο ευσεβής χριστιανός, τουλάχιστον απ' ό,τι προκύπτει, δεν πείραξε τον χριστιανισμό. Αντιθέτως υπήρχαν πολλά στελέχη του που ήταν πολύ ευσεβείς χριστιανοί, όπως ο Λεόν Ντεγκρέλ, ο οποίος κοινωνούσε, καθολικός, δεν έχει σημασία".
Σημειώνουμε ότι ο Λεόν Ντεγκρέλ, τον οποίο αναφέρει ο Ν. Μιχαλολιάκος είναι ο παρασημοφορημένος από τον Χίτλερ Βέλγος δημοσιογράφος και πολιτικός που εντάχθηκε στα Waffen SS και συμμετείχε στην «επιχείρηση Μπαρμπαρόσα», με τον οποίο αλληλογραφούσε ο Χρήστος Παππάς από το 1989, με τις επιστολές να περιλαμβάνονται στη δικογραφία που είχαν συντάξει οι ανακρίτριες, όπως είχε δημοσιεύσει η "Εφ.Συν". Ο Παππάς τον είχε μάλιστα συναντήσει το 1992 στην Ισπανία, όπου είχε καταφύγει μετά την ερήμην καταδίκη του από τη βελγική Δικαιοσύνη σε θάνατο για εσχάτη προδοσία.
Ύμνοι για τον... Μανιαδάκη
Και φυσικά, μετά τα παραδείγματα του Χίτλερ και του Γκαίμπελς, ο Ν. Μιχαλολιάκος προσπαθεί, με παράδειγμα τη δράση του Μανιαδάκη και πλέκοντας το εγκώμιό του, να εξηγήσει την ύπαρξη του κόμματος του Καρατζαφέρη, το οποίο θεωρεί αντίπαλο.
Συγκεκριμένα:
"Λοιπόν, θα πρέπει αυτά τα πράγματα να τα δούμε όλα και εκτός από το Μνημόνιο, το οποίο είναι πραγματικά μια θηλιά, πρέπει συνεχώς να επαναλαμβάνουμε, διότι ένας από τους τρόπους... όταν υπήρχε το εθνικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου, ο αείμνηστος υπουργός Δημοσίας Τάξεως, ο Κωνσταντίνος Μανιαδάκης, ο οποίος ήταν προδότης για κάποιους σούπερ ντούπερ εθνικοσοσιαλιστές που εμείς είμαστε συμβιβασμένοι, να σκεφτείτε πόσο προδότης ήταν που δεν τον δέχθηκαν ούτε στο Κάιρο, δηλαδή ακόμα και οι Άγγλοι δεν τον εμπιστευόντουσαν και τον 'στείλαν στο Μπουένος Άιρες, εξορία δηλαδή τελείως, όπου ο Μανιαδάκης, ο οποίος ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα, αρκεί να σας πω ότι σαν ταγματάρχης του Μηχανικού στη Μ. Ασία έκανε κάτι πρωτοφανές: ξέθαψε τα οστά των στρατιωτών του για να τα πάρει στην πατρίδα όταν γινόταν η υποχώρηση... και βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι ήταν συμβιβασμένος, ποιος ο Μανιαδάκης... Τι έκανε μετά αυτός, άνοιξε χαρτοπαικτική λέσχη, μιλάμε για μια μεγάλη προσωπικότητα.
Ο Μανιαδάκης, λοιπόν, για να εξουδετερώσει το Κ.Κ. εκμεταλλευόμενος και κάποιες εσωτερικές έριδες που είχανε, ίδρυσε ένα καινούργιο Κ.Κ. και έβγαζε και δεύτερο 'Ριζοσπάστη'. Έτσι και τώρα, επειδή βλέπουμε τα προβλήματα της χώρας είναι τραγικά και δραματικά, προκειμένου να αποτρέψουν τη δημιουργία ενός αληθινού εθνικιστικού κόμματος, έχουν δημιουργήσει ένα κόμμα μαϊμού, το ξέρετε, είναι το κόμμα του Καρατζαφέρη, το οποίο και ο ίδιος ο Καρατζαφέρης άλλωστε έχει πει ότι, αν δεν υπήρχα εγώ, θα υπήρχε αληθινή Ακροδεξιά. Θα υπήρχε αυτό που φοβόσαστε, το πραγματικό. Λοιπόν αυτό που φοβούνται έρχεται, είτε τους αρέσει, είτε δεν τους αρέσει".
Το Εφετείο και οι εντολές για τις αντιρατσιστικές πορείες στον Αγ. Παντελεήμονα
Στην ίδια εισήγηση, ο αρχηγός της Χ.Α. σπεύδει να μιλήσει και για τις "αγωνιστικές δάφνες" του, καθώς φαίνεται να δέχεται κριτική ως γραφειοκράτης, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι ο ίδιος ελέγχει τις "παρεκτροπές" των μελών της Χ.Α. σε πορείες, ενώ αναφερόμενος στα γεγονότα του Εφετείου τον Μάιο του 2009, όταν η Χ.Α. υπό το βλέμμα των ΜΑΤ επετίθετο στους πρόσφυγες που είχαν βρει καταφύγιο στο εγκαταλελειμμένο κτήριο, αποκαλύπτεται ότι για την οργανωμένη εκείνη επίθεση είχαν έλθει στην Αθήνα και μέλη της Χ.Α. από άλλες πόλεις.
"Είπε κάποια κολακευτικά λόγια για μένα προηγουμένως ο Αποστόλης. Δεν είναι ψέματα αυτά τα πράγματα, να είμαστε ειλικρινείς. Εγώ και στην τελευταία φορά, γιατί βγαίνουν κάποιοι και κάνουν τους μαχητές, ότι εμείς είμαστε δήθεν του γραφείου. Τελευταία φορά που έγινε μάχη κυριολεκτικά στο Εφετείο, κάποιοι από εσάς ήταν παρόντες. Εσύ ήσουν;Είχες κατέβει; Εσύ. Χωρίς κράνος δεν ήμουνα που πέρασε το τσιμέντο; Και τι έκανα;Κάνω έτσι (δείχνει να τινάζει το πουκάμισό του) και πιάσαν οι δικοί μου και παραλίγο ο Γιάννης, που είναι ο Γιάννης; και ο Φραγκίσκος; Και παραλίγο να με λιντσάρετε που καθόμουνα εκεί, χωρίς κράνος κ.λπ.
Σε παλιότερα χρόνια πρέπει να ήσουνα, που περνούσε η αντιφασιστική των 1.000 ατόμων, που κρατήσαμε την πλατεία, που ήσασταν εσείς με τα κράνη κ.λπ. και εγώ πιο μπροστά που ρίχνανε τις πέτρες χωρίς κράνος, κατάλαβες;".
Μέλος Χ.Α.: "Που δεν μας αφήνατε να τους πειράξουμε".
Μιχαλολιάκος: "Δεν σας άφηνα γιατί ήθελα να γίνει η συγκέντρωση το απόγευμα. Ήταν ένας πόλεμος νεύρων, μια στρατηγική, ανάγκασα τα ΜΑΤ να είναι εκεί, ανάγκασα να μας πετροβολήσουν, αλλά να μην φύγουμε, κρατήσαμε την πλατεία.Κάναμε τη συγκέντρωση; Την κάναμε, αυτό θέλαμε, το πετύχαμε" αναφέρει στο απόσπασμα.
Τα ψηφοδέλτια της Χ.Α.
Όπως προκύπτει από την εισήγησή του στη συγκέντρωση της Λαμίας, η Χρυσή Αυγή είναι σε προεκλογική επαγρύπνηση και η προεκλογική ουσιαστικά περιοδεία του στη βόρεια Ελλάδα -στον δρόμο για εκεί έκανε εκείνη τη στάση στη Λαμία, όπως λέει ο ίδιος- δείχνει πως λανθασμένα εθεωρείτο ότι η Χρυσή Αυγή περιόριζε τη "δράση" της στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και πως η επαρχία έμαθε τη Χρυσή Αυγή μόνο από τις τηλεοπτικές σκηνές από τα όσα συνέβαιναν στον Αγ. Παντελεήμονα από το 2008.
Στο πλαίσιο της προεκλογικής επαγρύπνησης μάλιστα λέει: "Θέλω να σας πω ότι έχει ξεκινήσει τώρα ένας αγώνας, βρισκόμαστε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, θα λάβουμε μέρος στις εκλογές, σκοπός μας είναι, μακάρι να γίνουν με λίστα ούτως ώστε να μην κινδυνεύσουμε να μπει 'κανας αριβίστας μέσα, να μπούνε μόνο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, οι παλαιοί αγωνιστές δικοί μας κ.λπ., γιατί ενέχει και αυτό τον κίνδυνο".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου