theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΝΕΔΕΙΑ 2002: ΟΙ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   Πριν 15 χρόνια περίπου, το καλοκαίρι του 2002 στο χωριό έλαβε χώρα ένα τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων (8,9 και 10 Αυγούστου 2002) με μεγάλη επιτυχία. Οργανώθηκε από  τον Σύλλογο Γιαννιτσοχωριτών Αθήνας (1)τότε που πρόεδρος ήταν η αφεντιά μου.       Δυστυχώς όμως δεν είχαμε συνέχεια...
    Ψαχουλεύοντας το αρχείο μου εκείνης της εποχής βρήκα τις σχετικές προσκλήσεις και το πρόγραμμα, τα οποία όλα σας παρουσιάζω, όχι για τίποτα άλλο αλλά επειδή αναδύεται μια ποιότητα μαζί με μια κομψότητα και μια μεγαλοπρέπεια, μπορώ να ισχυριστώ, πρωτόγνωρηγια το χωριό μας!!! 
    Σε μια επόμενη ανάρτηση θα αναφερθούν όλα τα γεγονότα του τριημέρου, αρχίζοντας με την 1η μέρα που ήταν λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στον Πυργιώτη ποιητή Γιώργη Παυλόπουλο. Θα προηγηθεί ένα μικρό κείμενο ως απογραφή της βραδιάς του Ασημάκη και θα ακολουθήσει ο λόγος της Βαγγελίτσας (και τη Βαγγελίτσα μία την έχουμε) για τον ποιητή. Στη συνέχεια έχει σειρά το γραφτό του Θανάση Παπαθεοδώρου για τα αθλητικά δρώμενα.
     Αυτές τις περιγραφές θα τις διανθίσουν σχετικές αξέχαστες φωτογραφίες!!! 

(1) Για την ιστορία αυτού του συλλόγου που είχε μια αξιόλογη πορεία στο χώρο της Αθήνας αλλά και στο χωριό επί 23 χρόνια, θα υπάρξει ειδική ανάρτηση και αφιέρωμα στον Κυριάκο Παπακυριακόπουλο, που αποτέλεσε την ραχοκοκαλιά αυτού του συλλόγου.  
(2) Αρωγός και συμπαραστάτης για τα Νέδεια τότεωήταν ο Κουμπαράκος μου. [Δεν χρειάζονται περισότερα στοιχεία , ένας και μοναδικός είναι ο κουμπαράκος!]

Η όλη σύλληψη είναι (τίνους άλλου;) του Κουμπαράκου 
                                                                             

Αξίζει να προσέξετε τους χορηγούς..τότε τα λεφτα έρρεαν αφειδώς.

Μια μικρή γενική ανασκόπηση
Στη συνέχεια  θα  υπάρξουν ειδικές 
αναφορές για κάθε μια εκδήλωση

1 σχόλιο: