theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΕΦΟΡΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ : ευφορία ή δυσφορία!!!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;

Τα πράγματα στην Εφορία Ζαχάρως, λαμβάνοντας υπόψη ότι  είναι Τμήμα και όχι Δ/νση, έχουν  ως εξής: Εφέτος αίτηση για τις νέες κρίσεις στο Υπηρεσιακό για προαγωγή σε προϊστάμενο έκαναν τρεις: Ο Λύσανδρος, ο Λυμπέρης και η Βάσω. Και οι τρεις ομοιόβαθμοι με τα ίδια προσόντα και με περισσότερα μόρια ο Λύσανδρος λόγω του ότι έχει κάνει στη θέση του προϊσταμένου 7 χρόνια. Έτσι και οι τρεις κρίθηκαν θετικά για προϊστάμενοι και τοποθετήθηκαν ο Λυμπέρης στη Ζαχάρω, η Βάσω στην Κρέστενα και ο Λύσανδρος στα Λεχαινά. Όπως είναι ευνόητο, στην τοποθέτηση, υπερίσχυσαν πολικά κριτήρια, όπως συμβαίνει -δυστυχώς- όλα τα χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους και εντεύθεν. Επί αυτού δεν πιστεύω να έχει κανείς άλλη γνώμη;
Κανονικά λοιπόν εάν αποδέχονταν τις τοποθετήσεις σήμερα, 6-5-11, έπρεπε να παρουσιασθούν και να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα. Με αυτή τη λογική η Βάσω ( μία είναι η Βάσω, φίλη αγαπητή, όχι ότι οι άλλοι δύο δεν είναι φίλοι, ίσως και περισσότερο, συγχωριανός και συμμαθητής γάρ) μετέβη στην Κρέστενα. Ο δε Λύσανδρος μη αποδεχόμενος τη νέα τοποθέτηση, και καλά έκανε, μια και είναι γούστο και καπέλο του κάθε υπάλληλου, έκανε αίτηση στο Υπηρεσιακό, το οποίο εκ νέου θα συνεδριάσει την επόμενη βδομάδα, ότι δεν αποδέχεται την θέση του προϊστάμενου και επιθυμεί να παραμείνει στη Ζαχάρω. Θεωρητικά η Υπηρεσία έχει δικαίωμα να επιλέξει ότι αυτή κρίνει, πρακτικά όμως και έτσι γίνεται τις περισσότερες φορές, ο υπάλληλος εάν δεν αποδέχεται τη νέα τοποθέτηση, αρνείται την προαγωγή και παραμένει εκεί που είναι.
Με αυτή την έννοια και τη λογική ο Λύσανδρος λοιπόν παραμένει στη Ζαχάρω ως απλός υπάλληλος. Εκτός εάν …. Σίγουρα θα ξέρουμε από την άλλη βδομάδα που συνεδριάζει το Υπηρεσιακό. Πάντως εάν δε γίνει δεκτή η αίτηση και τον ξαποστείλουν στα Λεχαινά, τότε μιλάμε αλλιώς. Ο  Λύσανδρος τότε θα υποστηρίξει τον εαυτόν του κάνοντας ασφαλιστικά και θα τα κερδίσει μια και έχει τα δίκαια με το μέρος του.
Με ένα λόγο το πρόβλημα που έχει ανακύψει  πάραυτα πρέπει να επιλυθεί. Ο Λύσανδρος ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνει στη Ζαχάρω και οι λόγοι είναι πολλοί:
  •         Βρίσκεται κοντά στο τέλος της ευδόκιμης καριέρας του και έχει ή όπου να είναι κοντεύει να θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
  •         Από την τοπική κοινωνία θα θεωρηθεί δικαίως ή αδίκως ως πολιτική δίωξη - αφού δεν είναι κυβερνητικός - και το γεγονός θα το χρησιμοποιήσουν ανάλογα οι γνωστοί-άγνωστοι .... επιτήδειοι δημοκράτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου