theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ….ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ


ΑΠΟ  ΕΓΚΡΙΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝ ΕΙΔΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ, ΟΠΩΣ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ.
Λοιπόν:
Στην αρχική μελέτη που είχε ψηφισθεί από το προηγούμενο Δ.Σ (δημοτικό συμβούλιο) και είχε εγκριθεί από την ΤΥΔΚ, που τώρα έχει διαλυθεί και τη θέση της έχει πάρει ο δήμος Πύργου, υπήρχε σαφές σχέδιο μονοδρόμησης της Ερμού, αλλά με δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
Εάν δεν υπήρχε τροποποίηση της μελέτης το έργο θα είχε αποπερατωθεί. Όμως με την τροποποίηση, που έγινε προσπάθεια να υλοποιηθεί, ακολουθήθηκε μεν η μονοδρόμηση αλλά αντί δύο λωρίδων κυκλοφορίας έγινε μία με αρκετές θέσεις-στάσεις αυτοκινήτων.
 Ισχυρίστηκαν και έτσι είναι φυσικό και δημοκρατικό ότι παρέχεται το δικαίωμα σε κάθε δήμο που εκτελεί ένα έργο να προβαίνει σε τροποποίηση της εγκεκριμένης μελέτης.Εάν ο δήμος είχε αυτό το δικαίωμα γιατί η εποπτεύουσα αρχή σταμάτησε το έργο; Ίσως να επιτρέπονται δευτερεύουσες αλλαγές. Εν πάση περιπτώσει για το σημείο αυτό απαιτείται αναφορά από τον ίδιο το δήμο Πύργου.
Σημασία έχει πάντως ότι το έργο σταμάτησε από πέρυσι τον Ιούλιο και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.
Πλέον ο δήμος προέβηκε σε νέα μελέτη, όπως και χθες μας ανέφερε ο Αργύρης, στηριζόμενη στο σχέδιο της τροποποίησης που ακολουθεί τη προβλεπόμενη διαδικασία.(υποβολή–έγκριση–εκτέλεση).
Επ'αυτού η τεχνική υπηρεσία του δήμου μας  διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι γνωμάτευση που αποφασίσθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως  δεν έχει φθάσει στα χέρια της.  Όμως όπως φαίνεται από το ίδιο το έγγραφο που δημοσιεύεται ο δήμος το παρέλαβε στις 7-4-2011  Από εκεί και πέρα αγνοείται η τύχη του. Φαίνεται πως κάποιος το κατάπιε..
Βεβαίως πρόκειται για μια απλή γνωμάτευση-θέση του Εμπορικού Συλλόγου χωρίς επουδενί να είναι δεσμευτική για το δήμο, που είναι φορέας εξυπηρέτησης και  περιφρούρησης των συμφερόντων όλων των δημοτών. Έτσι δεν είναι; Τώρα γιατί ο δήμος δεν κινήθηκε σε αυτή τη κατεύθυνση αλλά στην πράξη επί του προκειμένου διαψεύδεται, αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου