theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ......ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ!!!!


   Αγαπητές φίλες, φίλοι, ανώνυμοι, επώνυμοι και ... αντώνυμοι  
  Με τα πανιά πλησίστια τούτο το ιστολόγιο σε λίγες ημέρες κλείνει τα δύο χρόνια και ένα μήνα ζωής και μάλιστα με πολύ συχνή, τις περισσότερες φορές  καθημερινή, παρουσία. Ζωή να χουμε όλοι. Η πρώτη ημέρα ανάρτησης ήταν η 9η Οκτωβρίου 2010, λίγο πριν τις κοινοτικές  εκλογές. 
    Όπως και εσείς διαπιστώνετε έχουμε φθάσει τις 190850 αναγνώσεις, περίπου 11000 μηνιαίως. Σίγουρα η πορεία δεν ήταν ευθεία, ήταν όμως μια διαδρομή πολύ ευχάριστη και ωραία,  παρά τις αντιθέσεις, τις διαφοροποιήσεις αλλά και τις κόντρες. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν έχουμε ξεφύγει από το βασικό μας στόχο. Νομίζω ότι όλο αυτό τον καιρό είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί με κύριους κανόνες την αλήθεια και το σεβασμό του άλλου. ανεξαρτήτως του ύψους, του εκτοπίσματος και της θέσης του. Αλλά πάντα ριζοσπάστες.  Τα σύκα - σύκα και τη σκάφη -σκάφη και όχι τα μπροστινά να τα βλεπουμε ...καρύδια που  βροντάνε και τα πισινά σύκα που κολλάνε. Δεν πτοηθήκαμε  αλλά ούτε και κωλώσαμε από ποικίλες πιέσεις αλλά και απειλές που δεχθήκαμε. Σας πληροφορούμε δε ότι αυτές  ήσαν αρκετές αλλά πάντοτε τις υπερβήκαμε γιατί προέρχονταν από κουτσαβάκια και κουραδόμαγκες.
     Λάθη και παραλείψεις έγιναν πολλές, αλλά τι να κάνουμε άνθρωποι είμαστε και εξάλλου από τα λάθη μαθαίνουμε. (Ότι γράφει και δίπλα...) Στον τομέα της ενημέρωσης, της εκτίμησης και της κριτικής συμπαθάτε μας, αλλά δεν είμαστε και επαγγελματίες. Απλά ότι κάνουμε, γίνεται από μεράκι και από…καημό.
      Βεβαίως αρκετοί αδικήθηκαν και εθίγησαν. Όμως  αδίκως  καθότι δεν υπήρξε ποτέ και για κανέναν τέτοια πρόθεση. Αν και παρόλα αυτά συνεχίζουν να αισθάνονται έτσι τότε ζητάμε μια μεγάλη συγνώμη. Υπήρξαν δε και μερικοί, λίγοι είναι η αλήθεια,  κακεντρεχείς και κακόβουλοι που άλλα τα χαρακτηρίζουν υστερόβουλα και άλλα υποκινούμενα από αλλότριους σκοπούς και μας κατηγορούν ακόμα και για γραφικούς. Είναι αυτοί που δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούν ότι υπάρχουν και άνθρωποι που ασχολούνται έξω από το αλωνάκι τους με άδολη ανιδιοτέλεια και  υποστηρίζουν τα κοινά αγαθά - πάνω από όλα το περιβάλλον, το δέρμα μας -,και τις ανθρώπινες και δημοκρατικές αξίες. Αυτοί όλα τα βλέπουν υπό το πρίσμα του κέρδους και τα έχουν αναγάγει γύρω από τον εαυτόν τους. Τελικά ο καθένας διαφημίζει ότι παράγει και ότι είναι! 
   Αρνηθήκαμε παντελώς οποιαδήποτε,προπαγάνδα αλλά και προβολή.Κυρίως όμως δεν είχαμε καμία δοσοληψία με σκοτεινούς ούτε και φανερούς κύκλους. Και αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπλέξαμε με οικονομικά νταραβέρια, διαφημίσεις και τέτοια, αν και στο χώρο του διαδικτύου το φαινόμενο είναι πολύ σύνηθες γεγονός λόγω της οικονομικής ανέχειας.                 
Έτσι λοιπόν μια και μπαίνουμε φουριόζοι στον τρίτο χρόνο, σκεφτόμαστε να κάνουμε μια μικρή προσφορά και παρακαλούμε να μην περάσει τίποτα άλλο από το  σοφό μυαλουδάκι σας.(2)  Όποιος λοιπόν φίλος ή γνωστός επιθυμεί να διαφημίσει την πραμάτεια του, τη μικρή του εκμετάλλευση (μαγαζί, τέχνη, ή ότι άλλο), εδώ είμαστε. Τούτο το μπλοκ εντελώς δωρεάν θα αφιερώσει ένα χώρο κατάλληλο και μάλιστα σε περίοπτη θέση. 


Με μεγάλη χαρά η αρχή θα γίνει με ένα περίπτερο που κοσμεί το χώρο της Ζαχάρως. Είναι το πρώτο περίπτερο που συναντάς αριστερά στην εθνική οδό, μπαίνοντας στην πόλη ερχόμενος από τα  πέρα παραλιακά χωριά, Γιαννιτσοχώρι, Θολό, Νιοχώρι. Κακόβατο. Είναι το περίπτερο της φίλης μας της Πόπης Καπετάνιου    που χαίρει εκτίμησης σε όλη την περιοχή. Για τα πολλά της προτερήματα μιλάνε τα έργα της. Μαζί ο γιος της ο Θέμης. Μια απλή επίσκεψή σας θα το επιβεβαιώσετε μόνοι σας. 
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ   
 
(1)   Συγκριτικά με τον μεγάλο αριθμό των αναγνωστών, δεν ξέρω γιατί, αλλά  τα σχόλια είναι  λίγα. Μάλιστα στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι ανώνυμα, πράγμα λόγω των συνθηκών στη Sugartown δικαιολογείται. Όμως και για πολλά θέματα που δεν έχουν να κάνουν με τον μπαμπούλα, πάλι είναι ανώνυμα. Εν πάση περιπτώσει είναι καλοδεχούμενα, καθότι προωθούν τον διάλογο.
(2) Περιμένουμε τέτοιες διαφημισούλες. Επίσης και τα όποια σχόλια, είτε επικριτικά είτε εγκριτικά. Πάντως είμαι σίγουρος ότι θα είναι ανώνυμα για τους ...γνωστούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου