theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Γεωφόρια ( Έκθεση Οικοτεχνίας )

Γεωφόρια ( Έκθεση Οικοτεχνίας )

Με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους χειροτέχνες ανοίγει η  Έκθεση Οικοτεχνίας << Τα Γεωφόρια>> στη Ζαχάρω Ηλείας και θα διαρκέσει από τις 4 Αυγούστου 2013 έως τις 24 του μήνα. Σκοπός της είναι να προωθήσει τη διάδοση φυσικών ειδών και προϊόντων από αγνά υλικά και βότανα  <<αγαθά της μάνας γης>> όπως είναι η κεντρική ιδέα  των εθελοντών  ιδρυτών των Γεοφωρίων , στηρίζοντας ταυτόχρονα όλους τους δημιουργούς και κυρίως εκείνους που βρίσκονται στο ξεκίνημα τους.
            Η γκάμα των ειδών που προβάλλεται είναι μεγάλη από είδη διατροφής όπως μέλι , μαρμελάδες , βότανα έως φυσικά καλλυντικά , σαπούνια και θεραπευτικές αλοιφές όλα φτιαγμένα από φυσικές πρώτες ύλες. Αλλά και είδη λαϊκής τέχνης , όπως υφαντά, δαντέλες, κεντήματα και πλεκτά ή δημιουργίες  από πηλό , ξυλόγλυπτα έργα αγιογραφίες κοσμήματα και κάθε άλλη εικαστική και παραγωγική πρόταση των χειροτεχνών.
Πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά και αποτελεί πρωτοβουλία της εθελοντικής πολιτιστικής κίνησης πολιτών Ζαχάρως <<Πολύμνια>> και υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαχάρως που προσφέρει δωρεάν τον χώρο που θα φιλοξενηθούν οι χειροτέχνες . Εξηγώντας τη  φιλοσοφία των <<Γεοφωρίων>> η κα Ζωρζέτ Δρακοπούλου εκπρόσωπος και μια εκ των βασικών ιδρυτών της <<Πολύμνιας>> αναφέρει ότι <<κάτω από τις συνθήκες οξείας οικονομικής κρίσης από τις οποίες βασανίζεται η χώρα μας , η έκθεση οικοτεχνίας στοχεύει στην αλλαγή της θέσης και της συμπεριφοράς ως προς την οικονομία>>.

Εθελοντική Πολιτιστική Κίνηση Πολιτών Ζαχάρως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου