theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΚΑΛΗΜΕΡΑ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΤΙ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΑΜΠΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΓΕΜΑΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ!!!

          Καλό είναι να εξηγηθούμε από την αρχή. Να με συμπαθάτε αλλά επουδενί νοιώθουμε υποχρεωμένοι να απολογηθούμε για την εκτεταμένη μας σιωπή, καθότι η συγκεκριμένη ενασχόλησή μας, ως μια μορφή κοινωνικής, μαζικής επικοινωνίας, αποτελεί ένα όχι ευκαταφρόνητο λειτούργημα, που μάλιστα απαιτεί αρκετό κόπο, μόχθο και πολλάκις θυσίες. Ας αφήσουμε τους κινδύνους από πρόσωπα που  δεν ανέχονται όχι μόνο την επίκριση και την αντιπαραβολή, την άδολη καταγγελία  αλλά ούτε καν την καλοπροαίρετη κριτική  αν και όλα αυτά είναι συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας. Επειδή λοιπόν η ανταπόκριση στο λειτούργημα με τον τρόπο που  εμείς νοιώθουμε με ήθος,  ευπρέπεια και σεβασμό  είναι καταδικό μας μέλημα και καθήκον, για αυτό ακριβώς το λόγο ισχύει το αρχικό επουδενί…
Η κυρά Ελένη, η Αρχόντισσα 
    Πάντως από μια σημαντική πλευρά, η πολυήμερη παύση ήταν πέρα για πέρα δικαιολογημένη. Ο ένας Θεός το ήθελε και το επέβαλε και οι 12  Θεοί του Ολύμπου, ως οι ηγεμόνες της  καθημερινότητας το επέτρεψαν. Έτσι η πολυαγαπημένη μου ΜΑΝΑ, η κυρά Ελένη  πήγε ή στον ουρανό, στον επάνω ή στον κάτω κόσμο, χωρίς αυτό, λόγω της σφαιρικότητας της γης και της απεραντοσύνης του Σύμπαντος, να έχει διαφορά. (1)
    Μέσα στο δεκαήμερο που μας πέρασε στην περιοχή μας διαδραματίσθηκαν αρκετά γεγονότα, άλλα σημαντικά και άλλα ασήμαντα, που όμως δυστυχώς δεν μπόρεσα να τα παρακολουθήσω. Ως εκ τούτου η αξιολόγηση αλλά κι αυτή η σταχυολόγηση είναι αυθαίρετη, υποκειμενική και μη βιωματική. 
     Λοιπόν έχουμε και λέμε:
      Α) Μαζί με τα μπάνια του λαού (2), κυρίαρχη θέση είχαν τα πανηγύρια κι από κοντά οι διάφορες πολιτιστικές (;) εκδηλώσεις. Όπου χωριό, πολιτιστικός σύλλογος και δόξα η Παναγιά..… Μη κρυβόμαστε όμως, τα γλεντοκόπια, οι χοροί με τη ξακουστή  γουρουνοπούλα να αποτελεί το αξεπέραστο έδεσμα είχαν την τιμητική τους, αλλά ο …πολιτισμός κάπου παραδίπλα ήταν μισοκρυμμένος. (3)
    Β) Στην περιοχή μας δεν έλειψαν και τα σχετικά αξιόλογα συμβάντα στον αθλητικό χώρο.
      – Την πρώτη θέση στον καμβά παίρνει η θυσία της «Κόκκινης Θύελλας» και η ..παρά φύση γέννηση του "Ν. Ολυμπιακού Ζαχάρως", που θα λάβει μέρος στο νέο τοπικό πρωτάθλημα. Επί του παρόντος μια μικρή ένσταση. Αντί Ν. (νέος) Ολυμπιακός έπρεπε να ονομασθεί Παν. Ολυμπιακός, προς τιμή του τελευταίου προέδρου του θρυλικού Ολυμπιακού Ζαχάρως! (4) 
-        -  Ένα νέο ξεκίνημα έγινε στον Α. Ο Νέδας του Γιαννιτσοχωρίου, όπου πρόεδρος ανέλαβε ο ικανότατος φίλος Θανάσης Παπαθεοδώρου. Για αυτό το θέμα, όπως και για τον ΠΑΟ Κακοβάτου που φέτος θα παίζει στην Α΄ Ηλείας θα υπάρξει σχετικό αφιέρωμα.
   Γ) Όμως   το μεγάλο γεγονός έλαβε στη Ζαχάρω το Σάββατο που μας πέρασε. Και οι πέντε δήμοι της ευρύτερης περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου (οι δήμοι Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Ζαχάρως και Τριφυλίας) σε κοινή συνεδρίαση αποφάσισαν να εμποδίσουν εν παντί τρόπω την εφαρμογή του Π.Δ για τη δημιουργία του «Περιφερικού Πάρκου Λίμνης Καΐάφα και Κυπαρισσιακού Κόλπου». Τέτοια συγχορδία σκοταδισμού, παραπληροφόρησης και παράλογου θεάτρου είναι σπάνια και πρωτοφανής σε όλη την Τ/Α που κυριαρχούν τα μικροσυμφέροντα και η πελατειακή πολιτική. Αν και έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές στο συγκεκριμένο θέμα η επόμενη κύρια ανάρτηση θα είναι πάλι για το ίδιο. Τους κρύβει το  δάσος ένα δένδρο. Αν είναι δυνατόν!!!


(1)  Μια ανάρτησή   στο κοντινό μέλλον θα είναι ένα αφιέρωμα τιμής και ευγνωμοσύνης μνημόσυνο στην κυρία Ελένη, μία από τις λίγες Αρχόντισσες του χωριού μας, που ίσως είναι η τελευταία.
(2) Πολλοί υποστήριξαν ότι φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης που ματώνει την κοινωνία μας τα χωριά μας γέμισαν από τους ..Αθηναίους. Τι να κάνουμε έτσι είναι, αλλά και τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας …βούλιαξαν, όπως βλέπω από εδώ τη Ραφήνα. 
(3) Έκανα μια προσπάθεια να κάνω μια φωτογραφική συγκομιδή των σχετικών αφισών με τις τους βιολιτζήδες και τις ντιζέζ μαζί με την καταγραφή της τιμής της θρυλικής γουρουνοπούλας στα διάφορα χωριά αλλά λόγω της …τσίκνας παραιτήθηκα νωρίς…

(4) Για αυτή τη θυσία - δολοφονία καλύτερα -  θα δημοσιεύσουμε σύντομα το βιντεάκι με τις θέσεις του κουμπαράκου μου του Γιώργη του Ζήρου, τις οποίες θα ακολουθήσουν και οι θέσεις κι άλλων προσώπων, πρωταγωνιστών στο… μυστήριο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου